Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Almakrémes libamell

Hozzávalók 4 személyre: 2 libamell, 2 dl szárnyashús-leves, 1 alma, 2 dl tejszín, 4 vékony szelet barna kenyér, 4 evőkanál olívaolaj, só, bors

A libamellek bőrét óvatosan bevagdossuk, majd zsiradék nélkül sütőedénybe tesszük, bőrös felükkel lefelé, és öt-hat percig pirítjuk. Ezután megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk, de ezt maximum fél percig csak. Visszafordítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Előmelegített 210 °C-os sütőbe helyezzük, és hat-nyolc percig sütjük. Ám a sütés vége előtt pár perccel rátesszük az olívaolajjal megkent, sóval, borssal megszórt kenyérszeleteket és így fejezzük be a sütést. Az almát meghámozzuk, megszabadítjuk a magházától, felkockázzuk és elkeverjük a húslevessel és a tejszínnel. A húst és a kenyérszeleteket kivesszük a serpenyőből, leöntjük róla a zsiradékot és hozzáadjuk a húshoz az almás, tejszínes mártást. Felforraljuk, ízesítjük, Habverővel felhabosítjuk, rálocsoljuk a tányérokra helyezett libamellekre, és a tetejére teszünk egy-egy szelet pirított kenyeret. Melegen tálaljuk.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat