Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Aszús libamájérmék mazsolás-diós burgonyapürével

Hozzávalók: 50 dkg hízott libamáj, 1 liter tej (2,8%), 8 szem dió bele, fél gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi őrölt fekete bors, 1 teáskanál tokaji aszú (legalább 3 puttonyos), A sütéshez, kb. 1 liter növényi olaj, 1 dl tokaji aszú (legalább 3 puttonyos), A burgonyapüréhez: 50 dkg vékonyra szelt hámozott burgonya, fél marék mazsola, 2 dkg teavaj, só ízlés szerint

A fagyasztott libamájunkat kíméletesen felengedtetjük, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk (a máj hosszanti irányára merőlegesen). A szeleteket üvegtálba tesszük. 8 szem dió belét durvára törjük, pohárba rakjuk, 2 percig mikrohullámú sütőben melegítjük. A tejet kitöltjük egy edénybe, beletesszük a diót, az őrölt fekete borsot, a tokaji aszút, majd elkeverve a libamájszeletekre öntjük, lefedve hűtőbe tesszük, 2 óra ideig állni hagyjuk. A mazsolás-diós burgonyapüréhez a burgonyát meghámozunk, vékony szeletekre vágjuk, a mazsolával egybefőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, lefedve félretesszük. A sütéshez a tokaji aszút serpenyőben felforrósítjuk (10-15 perc). A forró asszúhoz keverjük az olajat, egybeforrósítjuk. A májról minden diót leszedünk, és megpirítjuk az aszús olajban, ha megpirultak, a főtt krumplihoz adjuk. A krumplit vajjal és ízlés szerint sóval kikeverjük, majd vajjal kikent teáscsészébe töltjük, formázva kistányérokra helyezzük. A májat az aszús olajban készre sütjük, a krumplipüré köré rendezzük, pirítóssal fogyasztjuk.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat