Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Cseréptálas libapástétom

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg libahús, 40 dkg sertésdagadó, 10 dkg csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 1 csipetnyi francia fűszerkeverék (őrölt bors, szerecsendió, szegfűszeg, fahéj), 0,5 dl konyak, 1 dl száraz fehérbor, 1 dkg só, 1 tojás, só, bors

A libahúst, sertésdagadót, és a csirkemájat apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a meghámozott és felaprított vöröshagymát, a tojást, a konyakot a fehérbort és a fűszereket. Ezeket jól összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és 24 órára a hűtőbe tesszük, hogy a húsmassza jól összeérjen. Egy nap elteltével a masszát kivesszük a hűtőből, cseréptálba tesszük és vízfürdőben 120 °C-on három órán át sütjük. Ezután még 48 órán át pihentetjük, és csak azután tálaljuk szeletekre vágva.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat