Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Gőzölt - párolt csirke

Hozzávalók: 300 g csirkecomb, 5 db kínai fekete gomba, 2 szál zöldhagyma, 3 szelet gyömbér gyökér

1. 1 teáskanál szójaszósz, csipetnyi só, 1 teáskanál főzőbor, 1 teáskanál szezámolaj, 1 teáskanál kukoricakeményítő, 200 g kínai kel

2. 1 csésze erőleves (vagy víz) és a párolt csirke leve, 1 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál szezámolaj

3. 1 teáskanál kukoricakeményítő, és 1 evőkanál víz keveréke

Vágja fel a csirkecombot szeletekre. Áztassa a gombát hideg vízbe, míg megpuhul, majd vágja fel azt is. Pácolja a csirkét és a gombát a zöldhagymával, a gyömbérrel, valamint az 1. pontban felsorolt fűszerekkel 10 percig. Tegye az egészet egy edénybe és gőzölje forrásban levő víz felett 20 percig vagy ameddig meg nem fő. Öntse ki a levet, de tartsa meg a 2. pontban felsorolt fűszereknek. Ezután használja az edényt, mint tálaló tálat. Főzze elő a kínai kelt forrásban levő vízben, majd rakja körbe a tálon levő elkészített húst a keldarabokkal.

A 2. pontban felsorolt hozzávalókat forralja össze, majd rántsa be a 3. pontban felsorolt adalékokkal. Öntse az így elkészült szószt a csirkére és tálalja.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat