Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Kocsonyázott csirkemajonéz

Hozzávalók: 1 kisebb csirke, 2 dl majonéz (gyorsfagyasztott, tubusos vagy házi 2 dl tejföl, 4 ecetes uborka, 1 csokor piros retek, 3 evőkanál levétől leszűrt marinált paradicsompaprika-saláta, 1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt, 2 savanykás alma, 1 vastagabb sárgarépa, 1 púpozott evőkanál zselatinpor, ízlés szerint só, törött fehér bors, mustár, citromlé.

A megtisztított, kis darabjaira vágott csirkét annyi forró, sózott vízbe teszem, amennyi éppen csak ellepi. Felforralom, közben a habját leszedem, majd kis lángon puhára főzöm. Levéből kiszedve kihűtöm és kicsontozom, nagy lyukú darálón ledarálom. Míg a csirke fő, almareszelőn lereszelem az uborkát, a megtisztított, nyers sárgarépát, a meghámozott, kicsumázott almát meg a tisztított retket. A paradicsompaprikát vékony csíkokra metélem. A majonézzel összekeverem a tejfölt, ízesítem a citromlével, mustárral, sóval, borssal, a zöldhagymát zöldjével együtt belekarikázom, majd hozzáadom az összes lereszelt nyersanyagot és a darált csirkehúst. Kis lábosba szórom a zselatinport, és ráöntök egy dl átszűrt csirkefőzőlevet. Kis lángon addig kevergetem, míg a zselatin teljesen föloldódik, majd átszűröm és belekeverem a majonézes salátába. Kivizezett formába öntöm az egészet, a tetejét szépen elsimítom és letakarom. Ha teljesen kihűlt, hűtőszekrényben legalább egy napon keresztül dermesztem. Tálalás előtt néhány pillanatra forró vízbe állítom a formát, majd üvegtálra borítom. Feldíszítem zöldséggel, petrezselyemcsokrot szúrok bele, tojáskarikákat teszek mellé. Tartármártást még külön is adok mellé, és pirított kenyérszeletkékkel teszem az asztalra. Jól szeletelhető, mutatós étel.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat