Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Meggyes csirkemajonéz

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú sült csirke, 2 dl majonéz, 1 dl sűrű tejföl, 1 csésze nyers, gyengén cukrozott meggy és 1/2 dl száraz vörösbor, 3 szem összetört szegfűszeg, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, ízlés szerint só.

A sült csirkét kicsontozom és húsdarálón ledarálom. A majonézt elkeverem a vörösborral, a tejföllel, a fűszerekkel, hozzáadom az apróra vagdalt, kimagozott meggyet és a darált csirkehúst. Jól összedolgozom. (Addig dagasztom, amíg az összes folyadékot felveszi. Tálra, salátalevélre, kúp alakban felhalmozom. Feldíszítem tetszés szerint céklával, zöldséggel, petrezselyemzölddel, fürjtojással stb. Meggy helyett almával is készíthető. A tetejére még külön is szoktam önteni kevés, folyékony aszpikkal elkevert tartármártást, ez azonban elhagyható.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat