Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Spenótos csirke

Hozzávalók: 1 db 60-70 dekás csirke, 5 dkg olaj, 2 dl paradicsomlé, 50 dkg gyenge spenót, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél citrom, 1 dl tejföl, 1 kanál liszt, só.

A hagymát apró kockákra vágva az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, megsózzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, egy kanál liszttel lehintjük paradicsom levével felengedjük. A fiatal, gyenge spenótot forró sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük és a leveleket egészben hagyva, hozzákeverjük a paradicsomos lassan, 2-3 percig főzzük. Apróra vágott és szétzúzott fokhagymával, néhány csepp citromlével ízesítjük. Tálalásnál a csirkedarabokat a spenót tetejére helyezzük, tejföllel meglocsoljuk és citromkarikákkal díszítjük. (Így elkészítve a spenót jellegzetes íze egyáltalán nem érződik)

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat