Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Tavaszi csirke

Hozzávalók: 1 db közepes méretű csirke, 1 fej hagyma, 25 dkg zöldborsó, 4-5 sárga és fehérrépa, 1 dl tejföl, só, bors, paprika

A csirkét feldaraboljuk, fokhagymás olajban megforgatjuk, befűszerezzük és egy mély tepsibe vagy hőálló tálba a tál szélén szorosan elrendezzük. A tál közepére, kitöltve a csirke által körülölelt helyet, először a negyedekre vágott hagymát, majd az ujjnyi karikákra vágott répát, végül a zöldborsót rakjuk le. A zöldséget is megborsozzuk és paprikázzuk, majd meglocsoljuk kb. 1-1,5 dl olajjal. 1-1,5 órai sütés után, s ha a csirke megpuhult, a zöldségre ráöntjük a tejfölt, s még 5 percig sütjük. Rizzsel vagy rakott krumplival tálaljuk.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat