Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Idén nőtt a mezőgazdasági kibocsátás - A baromfiágazat is bővült - 2018.12.11.

Enyhén emelkedhet a mezőgazdaság kibocsátása 2018-ban, és meghaladhatja a 2600 milliárd forintot – közölte az Agrárminisztérium. Ezzel rekordot állíthat be az ágazat. Az idén a baromfiágazat is növekedett 2017-hez képest.

Nagy István: hungarikum a magyar tanya - 2018.12.11.

A hungarikumok közé tartozik a tanyai gazdálkodás – jelentette ki az „Év Tanyája” díj átadóján Nagy István agrárminiszter.

A karácsonyi időszakban jelentősen növekszik a pulykahús iránti kereslet - 2018.12.10.

Mintegy 20-25 százalékkal bővülhet a növekvő kereslet miatt a pulykahús belföldi forgalma az év többi hónapjához viszonyítva decemberben. Az exportnál 35-40 százalékos növekedésre számít a Magyar Pulykaszövetség.

Tovább bővült az élelmiszeripari termelés is - 2018.12.10.

Októberben 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, míg a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján 3,3 százalékos a növekedés - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Nőtt az élelmiszeripari termelés is.

Baromfivakcinák: új kutatóközpontot adtak át Mohácson - 2018.12.10.

Átadták a mohácsi Prophyl Kft. kutatólaboratóriumát és oltóanyag-termelő központját, amely 700 millió forintos  beruházással készült el. A cég más baromfivakcinák mellett a libák vérzéses bél- és vesegyulladása ellen is kifejlesztett oltóanyagot.

Állatjóléti támogatások: hatályon kívül helyezte az N0674-es nyomtatványt a kincstár - 2018.12.07.

Hatályon kívül helyezte a baromfiágazati állatjóléti támogatások igényléséhez szükséges N0674 számú nyomtatványt a Magyar Államkincstár (MÁK). A jövő évtől várható állatjóléti támogatásokkal kapcsolatban a Baromfi Termék Tanács (BTT) folyamatosan tájékoztatja a gazdálkodókat.

GMO-mentes szója: ösztönzik a hazai termelést - 2018.12.07.

A jövőben is ösztönözni kell a szójatermesztést, mivel az éves, átlagos termés távolról sem fedezi az ország fehérjeigényét - mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Az előzetes adatnál is jobban, 5,2 százalékkal nőtt a harmadik negyedéves GDP - 2018.12.07.

A bruttó hazai termék (GDP) 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit a harmadik negyedévben, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított kiegyensúlyozott adatok szerint pedig a gazdaság teljesítménye 5,2, az előző negyedévhez viszonyítva 1,3 százalékkal nőtt - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A mezőgazdasági számlák háromnegyedét fizetik ki határidőre - 2018.12.06.

Nőtt a határidőre kifizetett számlák aránya az idén, de az átlagos fizetési késedelem hossza emelkedett a Bisnode Magyarország Kft. harmadik negyedéves adatai alapján. A mezőgazdaságban a számlák háromnegyedét rendezték határidőre.

Kétéves mélyponton az élelmiszerárak a FAO szerint - 2018.12.06.

Novemberben több mint kétéves mélypontra csökkentek az élelmiszerárak a világon - jelentette az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). Az alapvető élelmiszerek árindexe 2016 májusa óta legalacsonyabb, 160,8 pont lett novemberben az októberi 162,9 pont után.  Tavaly novemberben az index jóval magasabban, 175,7 ponton állt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat