Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Nem kellően klimatizáltak a hazai állattartó telepek - 2018.08.13.

A magyar mezőgazdaságnak fel kell készülnie a klímaváltozás kihívásaira - hangoztatta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára Hajdúböszörményben a VII. Hajdúsági Expo, Ipari, Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Erdészeti Gépkiállítás és Termékbemutató megnyitóján.

Online számlázás: lejárt a türelmi idő - 2018.08.10.

Sok cég még mindig nem továbbítja online a számlázási adatait a NAV-nak. Több vállalat egyeztetést is kezdeményezett a NAV-igazgatósággal bízva abban, hogy a türelmi idő kitolható augusztus végéig.

Visszafordíthatatlanul üvegházzá válhat a Föld - 2018.08.10.

Fennáll a kockázata annak, hogy a Föld tartósan és visszafordíthatatlanul üvegházzá válik, még akkor is, ha a szén-dioxid-kibocsátást sikerül a párizsi klímaegyezményben megfogalmazott korlátok (1,5-2 Celsius-fokos felmelegedés) között tartani - figyelmeztetett egy nemzetközi kutatócsoport az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent új tanulmányban.

Óriás tojásfarm Vas megyében: aggályos lehet a beruházás - 2018.08.09.

Alaposan felforgathatja a hazai tojáságazatot, ha a Vas megyei Mikosszéplak határában megépül a 900 ezer férőhelyesre tervezett tojófarm. A tojófarm ötletéért a környező települések lakosai sem lelkesednek, Hosszúperesztegen aláírásgyűjtésbe kezdtek a helyiek. A beruházás mögött egyébként az a Stefan Pohlmann áll, akinek apját, Anton Pohlmannt korábban Németországban és az Egyesült Államokban is eltiltották a nagyüzemi állattartástól.

A nagy hőségben fokozottan kell figyelni a haszonállatokra - 2018.08.09.

Fokozottan kell vigyázni a haszonállatokra a kánikulában, mert a tartós meleg nemcsak az emberek szervezetét viseli meg - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Kedvező helyzetben a szójavetések - 2018.08.09.

Az átlagot meghaladó, hektáronként 3,5-4 tonnás szójatermésre számít a fehérjenövény második legnagyobb Baranya megyei termelője, a mohácsi Margittasziget 92 Kft. Eberhardt György, a cég ügyvezetője szerint a növényeknek 5-8 fokkal alacsonyabb hőmérséklet és néhány jótékony eső kedvezne.

Infláció: emelkedtek az MNB-mutatók - 2018.08.09.

Júliusban emelkedtek az inflációs alapfolyamatokat megragadni hivatott, jegybank által számított mutatók. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján a KSH adatközlése után megjelent elemzés kiemelte, hogy az infláció 0,3 százalékpontos júliusi emelkedését az üzemanyagok és az iparcikkek árindexének növekedése magyarázza.

Júliusban 3,4 százalékkal nőttek a fogyasztói árak - 2018.08.09.

A fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal voltak magasabbak júliusban, mint egy évvel korábban – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Júniushoz viszonyítva pedig átlagosan 0,3 százalékkal nőttek az árak. A júliusinál magasabb drágulást legutóbb 2013 januárban mértek, akkor 3,7 százalékos volt az infláció mértéke. Az első hét hónapban a fogyasztói árak átlagosan 2,5 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.

A globális felmelegedés felelős a nagy hőségért - 2018.08.07.

A globális felmelegedés okozza az egyre nagyobb hőséget - mondta Juhász Árpád geológus az M1 aktuális csatornán.

Átlagos mértékben növelte termelését júniusban az élelmiszeripar - 2018.08.07.

Júniusban az ipari termelés volumene 4,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 3,1 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszeripari növekedés átlag körüli volt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat