Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Gyorsuló infláció az euróövezetben - 2018.06.18.

Gyorsult a fogyasztói árak emelkedése az euróövezetben és az Európai Unióban májusban. Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) pénteken azt közölte végleges adatként, hogy a 19 országot tömörítő eurózónában 1,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak tavaly májushoz képest az áprilisi 1,3 százalék után.

Szabadkereskedelmi tárgyalások az EU és Ausztrália között - 2018.06.18.

Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök, Steven Ciobo ausztrál kereskedelmi miniszter és Cecilia Malmström, az Európai Bizottság kereskedelempolitikáért felelős tagja Canberrában, Ausztrália fővárosában bejelentette, hogy megkezdték az egyeztetéseket egy átfogó és ambiciózus szabadkereskedelmi megállapodásról. A cél az, hogy felszámolják az akadályokat az áruk és szolgáltatások kereskedelmében, új lehetőségeket teremtsenek a kis- és középvállalkozások számára, valamint az unió más kereskedelmi megállapodásaival összhangban álló, nagyratörő szabályokat alakítsanak ki, elősegítve ezáltal a világkereskedelem fejlődését. 

Uniós eljárás a kettős élelmiszerminőség kimutatására - 2018.06.15.

Az Európai Bizottság eljárásmódot dolgozott ki az unióban forgalmazott élelmiszerek minőségi összehasonlítására. A cél, hogy meg lehessen állapítani a kettős élelmiszerminőséget.

A közép-kelet-európai országok ellenzik a Közös Agrárpolitika megnyírbálását - 2018.06.15.

A visegrádi négyek, illetve Bulgária, Horvátország, Románia és Szlovénia, valamint a balti országok is egyetértettek abban, hogy elfogadhatatlan a közös agrárpolitikára (kap) fordítható uniós források Európai Bizottság (EB) által javasolt csökkentése a 2020 utáni időszakra - mondta Nagy István agrárminiszter Bábolnán, a magyar V4-elnökség záró agrárminiszteri találkozóján.

Innovációs támogatások: tíz ország írt alá közös nyilatkozatot - 2018.06.14.

Tíz közép- és kelet-európai ország írt alá nyilatkozatot együttműködésükről a mezőgazdasági innovációra lehívható uniós pénzek arányának növelése érdekében - jelentette be Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Bábolnán.

Kismértékben csökken jövőre az agrártárca büdzséje - 2018.06.14.

Az Agrárminisztérium (AM) büdzséje jövőre 205,99 milliárd forintra csökken az idei 208,29 milliárd forintról. A tárca tervezett saját bevétele 32,34 milliárdról 32,29 milliárd forintra mérséklődik 2019-es központi költségvetésről szóló törvényjavaslat szerint.

Áprilisban 1,2 százalékkal nőttek a mezőgazdasági árak - 2018.06.13.

Áprilisban a mezőgazdasági termelői árak 1,2%-kal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 3,1%-os növekedéséből és az élő állatok és állati termékek árának 2,4%-os csökkenéséből tevődik össze.

A lakosság nagy többsége bízik a Nébih-ben - 2018.06.13.

Az emberek 77 százaléka bízik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalban (Nébih) és 85 százalékuk tudja, hogy a szervezethez kell fordulni, ha élelmiszer-eredetű problémájuk van - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Májusban 3,8 százalékkal drágultak az élelmiszerek - 2018.06.12.

Májusban a fogyasztói árak átlagosan 2,8 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál, az előző hónaphoz képest pedig 0,6 százalékkal nőttek - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszerek átlagosan 3,8 százalékkal drágultak.

Munkavédelmi ellenőrzések: szeptember végéig tart a vizsgálat - 2018.06.12.

Szeptember végégig tart a mezőgazdasági tevékenységek országos munkavédelmi célvizsgálata, mindezt az indokolja, hogy a baleseti veszélyforrások és az egészségkárosító kockázatok lehetősége miatt ez az egyik legveszélyesebb ágazat - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat