Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Híreink

Több mint ezer termék szerepelt a Nébih Szupermenta tesztjében - 2017.11.13.

Összesen 1029 terméken csaknem 20 ezer laboratóriumi mérést végzett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta program elmúlt 3 éve alatt.

Éves összehasonlításban először csökkent az élelmiszeripar teljesítménye - 2017.11.13.

Szeptemberben az ipari termelés 5,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanap hatással kiigazított növekedés a legmagasabb volt a második fél évben, 8,1 százalék. A szezonálisan és munkanaphatástól megtisztított kibocsátás 0,7 százalékkal elmaradt az előző havitól. Az év első háromnegyedében az ipari termelés 5,2 százalékkal volt nagyobb az előző év azonos időszakáénál. Az élelmiszeripar szeptemberi teljesítménye viszont éves összehasonlításban csökkent.

Kamarai szolgáltatási megállapodás a gépjárműkárokra - 2017.11.10.

Kárrendezési szolgáltatási megállapodást kötött az IOS Hungary Biztosítási és Kárrendező Kft.-vel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az együttműködés a kamarai tagság úgynevezett régi, „beragadt” , illetve az új károkra is vonatkozik, amellyel kapcsolatban díjtámogatott akciót is indítottak.

Kutatási megállapodást kötöttek a visegrádi országok - 2017.11.10.

Partnerségi együttműködési megállapodást kötöttek a mezőgazdasági kutatások és tudományos tevékenységek összehangolására a visegrádi országok (V4) agrárkutatási intézményei Budapesten.

Jobb élelmiszerminőséget hozhat a kormány stratégiája - 2017.11.09.

A kormány az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiájával a jobb minőségű élelmiszerek előállítására, a vásárlói tudatosság fejlesztésére, valamint a hatósági tevékenység hatékonyságának növelésére törekszik - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára.

Bioetanolgyyárak viszik a tolnai kukorica nagy részét - 2017.11.09.

Meghaladta a nyolc tonnát hektáronként a kukorica idei átlagtermése Tolna megyében. A termésmennyiség nagy részét a hazai bioetanolgyárak dolgozzák fel.

Ha nincs elég élelmiszer, veszélybe kerül a társadalmi béke - 2017.11.08.

Ha nincsen elegendő víz és élelmiszer, akkor a társadalmi béke is veszélybe kerül Áder János köztársasági elnök szerint.

Mezőgazdasági szemléletváltást sürget Fazekas Sándor - 2017.11.08.

A magyar mezőgazdaság Európa leggyorsabban fejlődő mezőgazdasága, és az a cél, hogy ez a jövőben is így maradjon - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán.

Kamarai választások: a teljes szakmát átfogta a gazdaköri együttműködés - 2017.11.07.

A teljes szakmát, a termelést, a feldolgozást és a kereskedelmet is képviselte az a 17 szervezet, amellyel a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) együttműködött és közös listát állított a november 3-i agrárkamarai választásokra. Jakab István, az érdekképviselet elnöke szerint ehhez hasonló választás a rendszerváltás óta nem volt Magyarországon.

Magyar szempontból is fontos hír, hogy bővül a román piac - 2017.11.07.

Az első kilenc hónapban 9,8 százalékkal nőtt Romániában a kiskereskedelmi forgalom volumene a tavalyi azonos időszakhoz képest. A szezonális és naptári hatással kiigazított érték szerint a bővülés 8,8 százalék volt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat