Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Százezer nő dolgozik a hazai agráriumban - 2018.10.16.

Elképzelhetetlen a vidékfejlesztés a nők részvétele nélkül. Ma csaknem 100 ezer nő dolgozik a mezőgazdaságban.

Farkas Sándor a Tojás Világnapon: nőtt a hazai fogyasztás - 2018.10.15.

Nőtt az éves, egy főre jutó magyar tojásfogyasztás, a 2013-as 214 darabról 2017-re 234 darabra emelkedett - mondta Farkas Sándor, az agrártárca parlamenti államtitkára a 17. Tojás Világnapja alkalmából tartott rendezvényen. Az országos éves fogyasztás 2,1 milliárd darabról 2,3 milliárdra nőtt.

287 milliárd forint támogatást fizettek ki az első félévben - 2018.10.15.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) elkészítette az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat összegző időszaki jelentését. A 2018. első félévi adatok szerint 287,1 milliárd forintot fizettek ki.

A jelenlegi szinten kell tartani a KAP-forrásokat - 2018.10.15.

Az uniós közös agrárpolitika (KAP) forrásait legalább a jelenlegi szinten kell tartani, mivel a források csökkentése az élelmiszerárak emelkedését, a választék vagy akár a minőség csökkenését is eredményezheti - szögezte le Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára egy brüsszeli konferencián.

Sokan vásárolnak felesleges termékeket - 2018.10.15.

A magyarok harmada rendszeresen vásárol olyan terméket, amelyre nincs szüksége, az előre nem tervezett, impulzusvásárlásokat legtöbbször az üzletben kihelyezett termékek, akciók váltják ki - derül ki a Generali Biztosító Zrt. legfrissebb, egész országra kiterjedő reprezentatív kutatásából.

Hazai tojástermelés: a valós fogyasztói elvárásoknak kell megfelelni - 2018.10.12.

A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének célja, hogy a hazai tojáságazat megfeleljen a valós fogyasztói elvárásoknak – hangsúlyozta Budai Zoltán, a szövetség elnökhelyettese a Tojás Világnapja alkalmából elhangzott előadásában.

Új Közös Agrárpolitika: kevesebb pénz, több feltétel - 2018.10.12.

Az Európai Unió 2021-2027 közötti Közös Agrárpolitikájában (KAP) az uniós kifizetések szerkezete nem, viszont az igénybevételi, valamint a végrehajtási szabályok várhatóan bonyolultabbá válnak - mondta egy konferencián Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára.

Hat százalékkal nőttek augusztusban az agrárárak - 2018.10.12.

Augusztusban 6 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak 2017 azonos időszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ez a növényi termékek árának 11%-os emelkedéséből, illetve az élő állatok és állati termékek árának 2,1%-os csökkenéséből adódott. A tojás az idén 10 százalékkal drágult.

Jobban kell védeni és pozícionálni az uniós baromfiszektort az AVEC elnöke szerint - 2018.10.11.

Az unióba érkező baromfiimporttal szembeni fokozottabb fellépésre, illetve az EU-s baromfitermékek piaci pozícióinak javítására hívta fel a figyelmet az Európai Baromfifeldolgozók és –kereskedők Szövetségének (AVEC) közelmúltbeli közgyűlésén Paul Lopez, a szervezet elnöke.

Tyúkokat lehet "lízingelni" Miskolcon - 2018.10.11.

Különleges országos programot indít egy miskolci alapítvány. Családok, vagy gondozóközpontok lízingelhetnek tyúkokat a fogyatékkal élőktől.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat