Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Híreink

Sok hitelhez jutottak a mezőgazdasági mikrovállalkozások - 2017.06.15.

A mikrovállalkozások vették fel a legtöbb hitelt a növekedési hitelprogramban (nhp) a darabszámokat tekintve. Sok vállalat jutott forrásokhoz a mezőgazdaságban is - derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán közzétett elemzéséből.

Pályázat a hungarikumok népszerűsítésére - 2017.06.15.

Nyílt pályázatot hirdet 223 millió forint keretösszeggel nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének támogatására a Földművelésügyi Minisztérium (FM). A kiírás június 23-tól július 23-ig él, a dokumentumokat elektronikus úton lehet beadni.

Tojótyúkok állatjóléti támogatása: jogvesztő a június 30-i határidő - 2017.06.14.

Június 30-ig lehet benyújtani a kérelmeket a Magyar Államkincstárhoz (MÁK) a tojótyúkok és a tenyészbaromfik állatjóléti támogatására – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). Aki június 30-ig nem adja be igényét, elesik a a következő évi támogatástól.

Felgyorsult a mezőgazdasági árak növekedése - 2017.06.14.

Áprilisban felgyorsult a mezőgazdasági termelési árak növekedési üteme. 4,1 százalékos volt az éves drágulás a márciusi 1,4 százalékot követően - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).  A növényi termékek ára 1,2 százalékkal maradt el a tavaly áprilisitól, míg egy hónappal korábban még 3,6 százalékkal voltak olcsóbbak, a vágóállatok és állati termékek áremelkedése 11,1-ről 14,5 százalékosra nőtt.

A kevés eső miatt csökken az idén a gabonatermés - 2017.06.14.

A csapadékhiány miatt 10-20 százalékkal kevesebb gabona teremhet az idén - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke az MTI-nek.

Országos munkavédelmi kampány a mezőgazdaságban - 2017.06.14.

A mezőgazdasági munkavégzés biztonságára fókuszáló, kétéves, országos munkavédelmi kampányt indít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) és a Szent István Egyetemmel együttműködve - jelentette be Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára

Az oroszok újra engedélyezték a magyar baromfitermékek importját - 2017.06.14.

Újra engedélyezte a közelmúltban az élőszárnyas ok és a tojás importját hét magyar megyéből az orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat (Roszszelhoznadzor). Oroszország tavaly december óta vezetett be korlátozásokat a magyarországi madárinfluenza-járvány miatt.

Könnyítette a tagdíjak rendezését az agrárkamara - 2017.06.14.

Kedvezményesen rendezhetik elmaradt tagdíjaikat az agrárkamarai tagok az idei bevallási időszakban, valamint megszüntethetik tagságukat azok a vállalkozások, amelyek alapító okiratában szerepel ugyan a mezőgazdasági tevékenység, de nem folytatnak tényleges agrárgazdasági tevékenységet - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Bács-Kiskun kivételével minden megye visszakapta a mentességi státust - 2017.06.14.

A Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal (OIE) ajánlásai alapján - Bács-Kiskun megye kivételével - Magyarország valamennyi megyéje visszakapta madárinfluenza-betegségtől mentes státuszát június 10-től.

Csehország és Magyarország elítéli a "kettős mércét" - 2017.06.09.

Elfogadhatatlan a cseh és a magyar agrártárca szerint, hogy az élelmiszergyártók „kettős mércét” alkalmaznak – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki Brnóban tárgyalt cseh kollégájával, Marian Jurecka mezőgazdasági miniszterrel.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat