Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Híreink

Olcsóbb alapanyagokból készítik itt forgalmazott élelmiszereiket a multik - 2017.09.19.

Élelmiszerhamisításnak nevezte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a parlamentben, hogy az élelmiszermultik olcsóbb alapanyagból készítik azokat a termékeket, amelyeket Magyarországon árulnak. Szerinte a „kettős élelmiszermércéről” szóló vitában Brüsszel a kérdést feltevő tagállamoknak adott igazat.

Megjelent a zoonózisok felszámolásáról szóló rendelet - 2017.09.19.

Megjelent a földművelésügyi miniszter rendelete az egyes állatbetegségek és zoonózisok (állatról emberre vagy emberről állatra terjedő megbetegedés) felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel kísérésükre irányuló nemzeti programok 2017-es finanszírozási szabályairól. A 45/2017. (IX. 18.) FM rendelet a Magyar Közlöny 149. számában jelent meg.

815 millió ember éhezik a világban - 2017.09.18.

Több mint tíz év óta először emelkedett az éhezők száma a világban - derült ki az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) jelentéséből. A teljes népesség 11 százaléka éhezett tavaly.

Tovább javítanák a vidéken élők helyzetét - 2017.09.18.

Elsőrendű feladat a vidéki térségekben élők helyzetének javítása, beruházások megvalósítása - mondta Fazekas Sándor a földművelésügyi miniszter. A mezőgazdaság helyzetét stabilnak nevezte.

Tojásszövetség: ha fennáll a gyanú, vonják vissza termékeiket a piaci szereplők - 2017.09.15.

Nyomatékosan kéri a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) intéző bizottsága a piaci szereplőket, hogy hívják vissza termékeiket, ha illegális állatgyógyászati termékeket használtak fel, vagy fennáll a gyanú, hogy – az európai szerhamisítási ügy jóhiszemű áldozataiként - hamisított készítménnyel kezelték állományaikat.

Fipronil mentesség: megkezdte a jegyzőkönyvek kiállítását a Nébih - 2017.09.15.

Megkezdte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a vizsgálati jegyzőkönyvek kiállítását azon tojáspiaci szereplők számára, akik nyilatkozatban deklarálták, hogy nem használnak fipronil alapú rovarirtó szereket, illetve ilyen tartalmú alapanyagokat. A vállalkozások nyilatkozatuk igazolására maguk kértek hatósági vizsgálatokat. A hivatal eddig 15 cég 25 telepe kapcsán mutatta ki, hogy a megmintázott tojástermékekben nincs szermaradék. E cégek a hazai tojástermelés csaknem 50 százalékát teszik ki. A Nébih folyamatosan állítja ki a vizsgálatokról szóló további jegyzőkönyveket is.

Csaknem minden agrárvállalkozás kap fejlesztési támogatást - 2017.09.15.

Az agrárgazdaság vállalkozásainak 91 százaléka tud hozzájutni valamilyen fejlesztési támogatáshoz - hangsúlyozta Éder Tamás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke egy budaörsi rendezvényen.

Kétmillió eurót ad Brüsszel a kettős élelmiszerminőség vizsgálatára - 2017.09.15.

Támogatást kérhetnek az élelmiszerek minőségének tesztelésére az Európai Bizottságtól azok az uniós tagállamok, amelyek az élelmiszerek kettős minőségére gyanakszanak. A minőségi vizsgálatokra a bizottság egymillió eurót különít el idei költségvetésből. További egymillió eurót pedig a tesztelési módszerek kidolgozására fordítanak.

Júliusban 3 százalékkal nőttek a mezőgazdasági árak - 2017.09.14.

Júliusban a növényi termékek ára 1,4 százalékkal csökkent, az élő állatok és állati termékek ára 10,6 százalékkal nőtt, így a mezőgazdasági termelői árak 3,0 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakáét – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tízmilliárddal nőtt tavaly a Coop Csoport forgalma - 2017.09.14.

Több mint 10 milliárd forinttal nőtt a Coop csoport árbevétele tavaly, és elérte az 582 milliárd forintot - közölte Tóth Géza, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat