Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe

Híreink

Kárpát-medencei falugazdász program indul - 2017.12.06.

A kormány elfogadta a kárpát-medencei falugazdász programot, amelynek révén a mostani 41-ről 100-ra nő majd a Kárpát-medencében tevékenykedő falugazdászok száma - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Téli élelmiszer-ellenőrzések decemberben - 2017.12.05.

December 1-jétől az év végéig tart az országos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyet Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelt el.

Tovább nőtt a kiskereskedelmi forgalom - 2017.12.05.

Októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 6,3 százalékkal nőtt a nyers és a naptárhatástól megtisztított adat szerint egyaránt.

Minél hamarabb adják postára a kapacitásfelmérő lapokat a termelők - 2017.12.04.

Megkezdte a Baromfi Termék Tanács (BTT) a 2018-as baromfiágazati állatjóléti támogatások igényléséhez szükséges kapacitásfelmérő lapok feldolgozását. A BTT a gyors és zökkenőmentes ügyintézés érdekében kéri, hogy mielőbb juttassák vissza a kapacitásfelmérő lapokat azok is, akik még nem adták postára a dokumentumokat.

Idei előlegfizetés: több mint 250 milliárdot fizetett a kincstár - 2017.12.04.

A Magyar Államkincstár 254 milliárd forint támogatást fizetett ki a gazdáknak az idén a közvetlen támogatások előlegfizetési időszakában - közölte a MÁK az MTI-vel.

Fazekas: a minőségi termelésen van a hangsúly - 2017.12.04.

A közös uniós agrárpolitikának a minőségi, természetes és egészséges élelmiszertermelést kell szolgálnia, Magyarország ezen belül a GMO-mentes termelést támogatja, a gazdabarát politikának pedig elő kell segítenie a vidéki lakosság megélhetésének biztosítását is - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Bemutatták a 2020 utáni KAP alapelveit - 2017.12.04.

Az Európai Bizottság bemutatta a közös uniós agárpolitika főbb elveit tartalmazó, készülő javaslatait többek között arra helyezve a hangsúlyt, hogy a tagállamok szélesebb hatáskört kapjanak azt illetően, hogyan és hová fektetik be közös agrárpolitikából származó támogatásokat annak érdekében, hogy teljesüljenek a környezetvédelemmel, klímaváltozással és fenntarthatósággal kapcsolatos ambiciózus közös célok.

Kína válhat a legfontosabb exportpiaccá - 2017.12.04.

A következő években Kína a minőségi magyar agrártermékek legfontosabb exportpiaca lehet - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.

Nagy az igény Kínában a biztonságos élelmiszerekre - 2017.11.29.

A visegrádi együttműködés (V4) válhat az új selyemút nyugati pillérévé, illetve Kína éléskamrájává - jelentette ki Tóth Gábor, az Európa Kapuja V4-Kína egyesület elnöke az M1 aktuális csatorna műsorában.

Tovább csökkent a munkanélküliség - 2017.11.29.

A munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 36 ezerrel, 183 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,8 százalékponttal, 4,0 százalékra csökkent az augusztus-októberi három hónapos időszakban, a harmadik negyedévnek megfelelő előző három hónapos időszakban jelentett 4,1 százalékot követően - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Védjegyeink

Magyar Baromfi
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat