Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Rohamosan növekszik a román agrárimport - 2018.05.15.

Tavaly 853,9 millió eurót tett ki a román agrár külkereskedelmi mérleg hiánya. A mutató 53 százalékkal emelkedett az előző évi 557,4 millió euróhoz képest.

Az agrárberuházások felfutását várja az Erste - 2018.05.15.

Az Erste Bank stratégiai területnek tekinti az agráriumot - közölte Fórián Zoltán, a pénzintézet Agrár Kompetencia Központjának vezetője Hódmezővásárhelyen.

Magyarország kezdeményezte az állatjóléti támogatás meghosszabbítását - 2018.05.14.

Áprilisban kezdeményezte a kormány, hogy 2019-től is fenn lehessen tartani a baromfiszektor állatjóléti támogatását – derül ki abból az előadásból, amelyet az agrártárca készített a május 10-én megrendezett Baromfi Világnap alkalmából. Magyarország az éves keretet 12 milliárd forintról 14,5 milliárd forintra emelné, miközben fenntartja a tojótyúkok állatjóléti támogatását is.

Nagy István: javítani kell a versenyképességet - 2018.05.14.

Az agráriumban a munkaerőhiány csökkentésére, a mezőgazdaság fehéredésének további elősegítésére, az öntözött területek nagyságának a növelésére, a feldolgozási kapacitások bővítésére lenne szükség - egyebek mellett ezeket mondta Nagy István agrárminiszter-jelölt a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén.

Őstermelők szja-bevallása: május 22-e a határidő - 2018.05.14.

A mintegy 150 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély közül eddig csak 67 ezren juttatták el szja-bevallásukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). A többieknek egy hetük van május 22-éig, hogy kiegészítsék az adóhatóság által elkészített bevallási tervezetet, vagy maguk töltsék ki és küldjék be a megfelelő nyomtatványt.

2,5 százalékkal nőttek márciusban a mezőgazdasági árak - 2018.05.11.

2018 márciusában a mezőgazdasági termelői árak 2,5%-kal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 2,6, illetve az élő állatok és állati termékek árának 2,2%-os növekedéséből tevődik össze - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. 2018 január–márciusában a mezőgazdasági ráfordítási árak 2,0%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

Agrárminisztériumra nevezik át a tárcát - 2018.05.11.

Agrárminisztériumra nevezik át a Földművelésügyi Minisztériumot az új kormányzati ciklusban. Így az új elnevezésből kimarad a vidékfejlesztés, amelyet  a tárca jelen állás szerint visszakap.

Baromfi Világnap: fejleszteni kell a baromfiszektort - Idén nő a hazai termelés - 2018.05.11.

Fejlesztésekkel és beruházásokkal biztosítható a baromfiágazat versenyképessége, illetve a termelés és az export növekedése - mondta Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke a Baromfi világnap alkalmából szervezett szakmai tanácskozáson. Csorbai Attila a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója szerint az idén növekszik a hazai baromfiszektor termelése.

Az idén is május 15-e a kérelembeadás szankciómentes határideje - 2018.05.10.

Az idén április 3-tól május 15-ig adhatják be szankciómentesen a gazdák az egységes támogatási kérelmüket. Az idén 44 jogcím szerepel az egységes kérelemben.

Tavaly áprilishoz képest 20 százalékkal drágább a tojás - 2018.05.10.

Áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 2,3 százalékkal  voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál, az előző hónaphoz viszonyítva átlagosan 0,7 százalékkal emelkedtek – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az év első négy hónapjában a fogyasztói árak átlagosan 2,1 százalékkal nőttek 2017 azonos időszakához képest. A szezonálisan kiigazított éves maginfláció 2,4 százalék volt a márciusi 2,5  százalék után. Az élelmiszereknél 4,2 százalékos volt a drágulás.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat