Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Egyre több az online élelmiszervásárlás - 2018.11.09.

Az élelmiszeripari szektor 2014 óta mintegy 230 milliárd forint támogatást kapott a belföldi és uniós forrásból - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium államtitkára egy budapesti konferencián.

Bizottsági kérdőív az élelmiszerlánc átláthatóságáért - 2018.11.09.

Az élelmiszer-ellátási lánc átláthatóbbá tételére irányuló kezdeményezés részeként az Európai Bizottság elkészített egy kérdőívet. Ennek segítségével az élelmiszerlánc szereplőinek helyzetét vizsgálják.

Kínában keresik a magyar libatollat is - 2018.11.08.

Jó kilátásai vannak a magyar exportáruknak Kínában, mert a kínai középosztály, amely Magyarországnak fontos vásárló lehet, évről évre milliós nagyságrendben gyarapszik - közölte az agrárminiszter a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

Októberben 4,6 százalékkal drágultak az élelmiszerek - 2018.11.08.

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 3,8 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál az előző havi 3,6 százalékos emelkedést követően. Szeptemberhez viszonyítva átlagosan 0,5 százalékkal nőttek az árak - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Baromfitermékeket is kóstoltat Kínában az AMC - 2018.11.07.

Az Agrármarketing Centrum (AMC) látványkonyhával és egy 90 négyzetméteres agrárpavilonnal népszerűsíti a magyar élelmiszereket Sanghajban a Kínai Nemzetközi Import Expón. Az eseményen a résztvevők kacsa- és libapehely termékeket is megkóstolhatnak.

Szeptemberben több mint 3 százalékkal nőtt az élelmiszerforgalom - 2018.11.07.

Szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma a nyers adat szerint 4,4, naptárhatástól megtisztítva 5,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az első három negyedévben a forgalom naptárhatástól megtisztított volumene 6,5 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Kína enyhített a madárinfluenza miatti korlátozásokon - 2018.11.06.

Kína feloldotta a madárinfluenza elleni vétót Magyarországgal szemben – jelentette be Nagy István agrárminiszter. Az intézkedés elsősorban a vízi szárnyasokat érinti, de dolgoznak azon, hogyan lehet a többi baromfira is kiterjeszteni.

Erősíteni kell az agrárinnovációt is Magyarországon - 2018.11.06.

Magyarországon is kiépül az agrárinnovációs operatív csoportok hálózata, amely segíti a mezőgazdasági innovációban érintett szereplők együttműködését projektjeik megvalósításában - hangsúlyozta Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára egy konferencián.

Baromfi-genetikai kutatóbázist hozott létre a Bábolna TETRA Kft. - 2018.11.05.

Átadták a Bábolna TETRA Kft. baromfi-genetikai kutatóbázisát a Vas megyei Uraiújfaluban. Olyan új hibridek kitenyésztésén dolgoznak majd, amelyek amellett, hogy jobban alkalmazkodnak a klímaváltozáshoz, jól tűrik a magasabb környezeti hőmérsékletet, különleges krémszínű tojásokat adnak.

Agrárszempontból is fontos: gyorsuló infláció Németországban - 2018.11.05.

Hat és fél éves csúcsra gyorsult októberben a fogyasztói árak emelkedésének üteme Németországban, ami újabb érv amellett, hogy az Európai Központi Bank folytassa a gazdaságélénkítő intézkedések fokozatos kivezetésének politikáját.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat