Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Júniusi adatok: egy év alatt 4,6 százalékkal drágult a baromfihús - 2018.07.10.

A fogyasztói árak átlagosan 3,1 százalékkal magasabbak voltak júniusban az egy évvel korábbinál, májushoz viszonyítva átlagosan 0,3 százalékkal nőttek - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A Baromfihús 4,6 százalékkal drágult.

Pályaorientációs hetet szervez az agrárkamara - 2018.07.10.

Mezőgazdasági pályaorientációs hetet szervez általános iskolásoknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A programokkal a gazda és az állattartó szakmunkás szakképzéseket szeretnék népszerűsíteni.

Baromfiüzemet épít a Mastergood Vietnamban - 2018.07.09.

Dinamikusan bővült a külkereskedelmi forgalom a mezőgazdasági termékek területén Ázsiában az elmúlt években - közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel Nagy István agrárminiszter vietnami látogatásáról beszámolva.

Jóváhagyták az EU-Japán szabadkereskedelmi egyezményt - 2018.07.09.

Jóváhagyta az Európai Unió és Japán között tervezett szabadkereskedelmi szerződés aláírását az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács. Az aláírásra várhatóan jövő szerdán kerül sor az EU-Japán csúcstalálkozón Brüsszelben.

Új adatvédelmi szabályok: először a multicégeket ellenőrzik - 2018.07.06.

Várhatóan a multinacionális vállalatok hazai érdekeltségei kerülnek először a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) célkeresztjébe az általános adatvédelmi rendelet, a GDPR betartására vonatkozó vizsgálatoknál. Erre lehet következtetni a kormány törvénymódosítási javaslatából.

Az élelmiszeripari termelés is nőtt májusban - 2018.07.06.

Májusban az ipari termelés volumene 0,4 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit az áprilisi 7,8 százalékos növekedés után. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a kibocsátás növekedése 3,8 százalékra gyorsult az előző havi 2,9 százalékról - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Új feltételek szerint mehetnek a magyar baromfitermékek Japánba - 2018.07.05.

Az európai országok közül elsőként Magyarországgal zárta le a különféle baromfi termékek szállítási feltételeinek modernizálásáról szóló egyeztetéseket Japán. Erről a japán országos főállatorvos hivatalos levelében tájékoztatta Bognár Lajos országos főállatorvost.

Kiemelt nyári ellenőrzéseket indított a Nébih - 2018.07.05.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ellenőrzést indított július elsején - mondta Nagy Attila, a Nébih igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán. Az első részeredményeket július végén közlik, a végleges megállapításokat a vizsgálat augusztus végi lezárását követően teszik közzé.

Idén és jövőre is 4 százalékkal bővülhet a gazdaság - 2018.07.05.

Nemzetközi visszajelzések szerint is fenntartható a növekedési pálya, vagyis a magyar gazdaság idén és jövőre is 4 százalék körüli mértékben bővülhet - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában. A magyar gazdaság 2013 óta tartó növekedését a külső környezet is támogatja.

Baromfitenyésztési szimpózium Kaposváron - 2018.07.04.

Baromfitenyésztési szimpóziumot tartanak a szeptember 28-30-a közötti Kaposvári Állattenyésztési Napokon. Az esemény nonprofit jellegű, de regisztrációhoz kötött.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat