Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Növelni kell a GMO-mentes hazai szójatermelést - 2018.09.12.

Magyarországon 60-70 ezer hektáron 120-130 ezer tonna GMO-mentes (genetikailag módosított szervezetektől mentes) szója termesztése folyik, amit a szójaimport kiváltása érdekében növelni kell - mondta Nagy István agrárminiszter egy budapesti konferencián.

Tojás Világnapi konferenciát szervez a BTT és a Tojásszövetség - 2018.09.11.

Szakmai konferenciát rendez október 12-én a Tojás Világnapja alkalmából a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége.

Augusztusban 3,4 százalékkal nőttek a fogyasztói árak - 2018.09.11.

Augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, júliushoz viszonyítva 0,1 százalékkal nőttek - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszerárak 4,1 százalékkal nőttek.

Keresik a fiatal agrárkutatókat - 2018.09.11.

Ifjú kutatók jelentkezését várja az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) - mondta Gyuricza Csaba, a központ főigazgatója az M1 aktuális csatornán.  Az Agrárminisztérium és a NAIK 2013-ban indította a programot, amelynek köszönhetően már száz diplomás fiatal kezdett el az agrárkutatásban dolgozni.

Megváltozott szerepkörben az állatorvosok - 2018.09.10.

Jó példaként szolgál az Állatorvostudományi Egyetem működése az összes magyar felsőoktatási intézmény számára - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az egyetem budapesti tanévnyitó ünnepségén.

Kétszer gyorsabban növekszik a magyar gazdaság az EU-átlagnál - 2018.09.10.

A GDP második negyedévi várakozások feletti emelkedése több mint kétszerese az Európai Unió (EU) 2,2 százalékos növekedési átlagának, sőt jobb a másik három visegrádi ország adatánál is - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Farkas Sándor: csökkenhetnek a támogatások - 2018.09.10.

Sok válságot megélt és túlélt a baromfiágazat, de lehet, hogy ismét nehézségek előtt áll, mivel várhatóan 2021-től csökkenni fognak az uniós agrártámogatások, amire fel kell készülni - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a Libatenyésztők Szakmai Konferenciáján, amelyet a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében tartottak.

Madárinfluenza: Japán kedvezőbben bírálja el a járványhelyzeteket - 2018.09.07.

A jövőben egy esetleges madárinfluenza járvány esetén már nem az egész ország, hanem csak a fertőzött területről származó baromfitermékekkel szemben vezet be korlátozásokat Japán. A szigetország döntése másfél éve tartó tárgyalássorozat eredménye, amelyet az új állategészségügyi bizonyítvány elfogadásával erősített meg nemrég a japán hatóság.

A nyári élelmiszer-ellenőrzések eredményei - 2018.09.07.

A nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseken július 1. és augusztus 20. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 303 esetben összesen több mint 25 millió forint bírságot szabott ki.

Nem csak több szója kellene, itthon is kellene tartani - 2018.09.07.

Itthon kellene tartani a GMO-mentes szóját – nyilatkozta a Világgazdaságnak Zászlós Tibor, a NAK alelnöke. Úgy vélte, ebben segíthet az országos fehérjeprogram is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat