Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Híreink

Az ÉFOSZ nem tapasztalja a "kettős mércét" - 2017.08.10.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) fenntartja azt az álláspontját, hogy néhány termék összetételében feltárt eltérés nem jelent automatikusan minőségbeli különbséget és a fogyasztók kelet-nyugati alapú megkülönböztetését - közölte a szakmai szervezet az MTI-vel, így reagált a Földművelésügyi Minisztérium (FM) által közzétett legfrissebb összevetés eredményére.

Az amerikai kormány nem szereti az "éghajlatváltozást" - 2017.08.10.

Az "éghajlatváltozás" kifejezés mellőzésére szólította fel munkatársait az amerikai mezőgazdasági minisztérium egyik ügynöksége a The Guardian című brit lap értesülései szerint.

280 termelői piac működik az országban - 2017.08.10.

Csaknem háromszorosára nőtt a termelői piacok száma 2010 óta. Őstermelői igazolványt pedig 320 ezren váltottak ki.

A kisebb baromfiáfa is lefelé húzza az inflációt - 2017.08.10.

Az inflációt lefelé húzza az egyes áruk, szolgáltatások célzott áfa-csökkentése (baromfihús, tojás, nyerstej, internet, vendéglátás), ugyanakkor az üzemanyagárak, a növekvő belső kereslet és a bérköltségek növekedése emeli a fogyasztói árindexet. Így az év hátralévő részében az infláció vélhetően 2 százalék körül mozog majd az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Rendületlenül növekszik az ipari termelés - 2017.08.04.

Az ipari termelés volumene 4,0 százalékkal haladta meg júniusban az egy évvel korábbit – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 6,5 százalékkal emelkedett.

Gyorsuló kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben - 2017.08.04.

Mind az euróövezetben, mind az unió egészében felgyorsult júniusban a kiskereskedelmi forgalom növekedésének üteme - mutatják az Eurostat adatai.

Augusztus 17-20. között rendezik meg a debreceni Farmer-Expót - 2017.08.03.

Augusztus 17-20. között rendezik meg Debrecenben a 26. Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítást. Az eseményre 300 kiállítót és 30 ezer látogatót várnak.

Júniusban 5,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom - 2017.08.03.

Júniusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma 5,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a naptárhatástól megtisztítva 6,0 százalékkal nőtt. Az első fél évben a forgalom 4,0 százalékkal emelkedett, a naptárhatástól megtisztított mutató 3,9 százalékos növekedést jelez a múlt év azonos időszakához viszonyítva - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ötmillió tonnás lett az idei búzatermés - 2017.08.03.

A nyári aratási munkák befejeződtek az országban, őszi búzából mintegy 5 millió tonna termett összesen - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára.

Egyre gyorsabban éljük fel a Föld tartalékait - 2017.08.03.

Idén az eddigi legkorábbi dátumra, augusztus 2-ára esik a túlfogyasztás napja, vagyis az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait. A WWF Magyarország közleménye szerint augusztus 2-tól a jövőnket használjuk el: "úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre".

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat