Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Híreink

A kevés eső miatt csökken az idén a gabonatermés - 2017.06.14.

A csapadékhiány miatt 10-20 százalékkal kevesebb gabona teremhet az idén - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke az MTI-nek.

Országos munkavédelmi kampány a mezőgazdaságban - 2017.06.14.

A mezőgazdasági munkavégzés biztonságára fókuszáló, kétéves, országos munkavédelmi kampányt indít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) és a Szent István Egyetemmel együttműködve - jelentette be Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára

Az oroszok újra engedélyezték a magyar baromfitermékek importját - 2017.06.14.

Újra engedélyezte a közelmúltban az élőszárnyas ok és a tojás importját hét magyar megyéből az orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat (Roszszelhoznadzor). Oroszország tavaly december óta vezetett be korlátozásokat a magyarországi madárinfluenza-járvány miatt.

Könnyítette a tagdíjak rendezését az agrárkamara - 2017.06.14.

Kedvezményesen rendezhetik elmaradt tagdíjaikat az agrárkamarai tagok az idei bevallási időszakban, valamint megszüntethetik tagságukat azok a vállalkozások, amelyek alapító okiratában szerepel ugyan a mezőgazdasági tevékenység, de nem folytatnak tényleges agrárgazdasági tevékenységet - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Bács-Kiskun kivételével minden megye visszakapta a mentességi státust - 2017.06.14.

A Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal (OIE) ajánlásai alapján - Bács-Kiskun megye kivételével - Magyarország valamennyi megyéje visszakapta madárinfluenza-betegségtől mentes státuszát június 10-től.

Csehország és Magyarország elítéli a "kettős mércét" - 2017.06.09.

Elfogadhatatlan a cseh és a magyar agrártárca szerint, hogy az élelmiszergyártók „kettős mércét” alkalmaznak – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki Brnóban tárgyalt cseh kollégájával, Marian Jurecka mezőgazdasági miniszterrel.

22 ezernél is többen tanulnak az agrárszakképzésben - 2017.06.09.

Több mint 22 ezer diák tanul a magyar agrárszakképző rendszerben 48 iskolájában. Óriási a kereslet a húsfeldolgozó, az állatgondozó és az állattenyésztő, illetve a mezőgazdasági gépkezelő és -szerelő szakképzettségű munkavállalók iránt.

Madárinfluenza: be kell tartani a járványvédelmi alapkövetelményeket - 2017.06.08.

Továbbra is be kell tartani a járványvédelmi előírásokat a madárinfluenza elleni védekezés miatt – hangsúlyozza a Baromfi Termék Tanács (BTT). Az országos főállatorvos a közelmúltban feloldotta a baromfik zárt tartására vonatkozó rendelkezést, de az alapvető járványvédelmi követelményeknek továbbra is eleget kell tenni.

Az előzetes adatoknál is jobban nőtt az első negyedéves GDP - 2017.06.08.

A bruttó hazai termék (GDP) 4,2 százalékkal nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbi alacsony szintről. Ez még nagyobb növekedés, mint az előzetesen közölt 4,1 százalék - közölte második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 3,8, az előző negyedévhez viszonyítva 1,3 százalékkal nőtt.

Bemutatják a nemzeti parki védjeggyel ellátott termékeket - 2017.06.08.

Körúton mutatják be a Nemzeti Parki Termék Védjegyet az ország 10 nemzeti parkjában. Magyarországon 158 gazda 600 termékének van Nemzeti Parki Termék Védjegye, amelyet pályázaton lehet elnyerni.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat