Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank.

Híreink

Erős KAP-ot akarnak a visegrádi és a balti országok - 2017.10.11.

A visegrádi és balti országok közösen álltak ki a megfelelő forrásokkal ellátott, erős és kétpilléres Közös Agrárpolitika (KAP) fenntartása mellett Luxemburgban, a mezőgazdasági és halászati tanács ülésén - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

Második negyedéves állatjóléti támogatások: megkezdte az utalásokat a MÁK - 2017.10.10.

Megkezdte a napokban a Magyar Államkincstár (MÁK) az idei második negyedéves baromfiágazati állatjóléti támogatások kifizetését. A MÁK összesen 3,1 milliárd forintot utal ki.

Nagy potenciál rejlik a hátrányos helyzetű térségekben - 2017.10.10.

A fejlődő országok gazdaságának motorjává válhatnak a hátrányos helyzetű térségek. Ezek ugyanis jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek az élelmiszer-termelésben és egyéb kapcsolódó iparágakban - állítja az Egyesült Nemzetek Szervezete Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) egyik friss összegzése.

A kereslet növekedését tükrözi az importbővülés - 2017.10.10.

A belső kereslet élénkülését tükrözi az import 13 százalékos augusztusi növekedése, ugyanakkor az ipari termelés augusztusi megugrásával összhangban 10,3 százalékkal nőtt az export is - kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)  előzetes adatait piaci elemzők az MTI-nek.

Tojás Világnap: rendhagyó sajtótájékoztatót tart a BTT és a Tojásszövetség - 2017.10.09.

Rendhagyó sajtótájékoztató tart október 13-án a Tojás Világnapja alkalmából a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség). A részételi szándékot október 11-ig lehet jelezni.

Vágópontokat alakítanának ki a baromfiágazatban is - 2017.10.09.

Elfogadhatatlannak nevezte Jakab István, az Országgyűlés alelnöke a nyugat-európai és a közép-európai piacokra szánt élelmiszerek kettős minőségét. A probléma szerinte még fontosabb területté teszi az élelmiszerminőség ellenőrzését.

Rekord gabonatermést takarítanak be Oroszországban - 2017.10.09.

Oroszországban idén mintegy 130 millió tonnás, rekord gabonatermés várható - közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök az agráripari komplexum és feldolgozóipar alkalmazottjainak napja alkalmából közzétett üzenetében. A példátlannak tartott eredményt a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére sikerült elérni, amivel Oroszország megerősítette vezető gabonahatalmi és búzaexportőri státusát a világban.

Konferencia a Tojás Világnapján: legkésőbb október 9-ig fogadja a jelentkezéseket a BTT - 2017.10.06.

Ma jár le az a határidő, ameddig jelentkezni lehet a Tojás Világnapja alkalmából szervezett szakmai konferenciára. A Baromfi Termék Tanács (BTT) felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy legkésőbb október 9-ig tudja fogadni a beérkező jelentkezéseket.

Dél-afrikai védővám, EU-MERCOSUR tárgyalások: Erdős Norbert kérdései a bizottsághoz - 2017.10.06.

Írásbeli kérdéseket nyújtott be az Európai Bizottsághoz Erdős Norbert néppárti képviselő az Európai Unió és a Dél-Amerikai Szabadkereskedelmi Társulás (MERCOSUR) közötti tárgyalásokkal, illetve az európai baromfihúsokra kivetett dél-afrikai védővámmal kapcsolatban. A képviselő figyelmét a Baromfi Termék Tanács (BTT) hívta fel arra, hogy mindkét téma komoly feszültséget gerjeszthet az uniós és a magyar baromfipiacon.

Sok magyar cég vesz részt a kölni Anugán - 2017.10.06.

Több mint 70 cég képviseli majd Magyarországot a kölni Anugán, Európa egyik vezető élelmiszeripari kiállításán és vásárán - mondta Daróczi László, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője az M1 aktuális csatornán. A rendezvényen magyar részről az AMC 34 kiállítóval vesz részt, 40 cég pedig önállóan, önálló standdal lesz jelen.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat