Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Minőségi nagydíj pályázatot írtak ki - 2018.03.09.

Az idén először, 47 főkategóriában meghirdették az Érték és Minőség Nagydíj nyilvános, egyfordulós pályázatot. A kiírás érinti a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart is.

Uniós kötelezettségszegési eljárás a kereskedelmi árrés miatt - 2018.03.09.

Az Európai Bizottság (EB) kötelezettségszegési eljárás keretében újból felszólította Magyarországot, hogy szüntesse meg a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kiskereskedelmi árrésének korlátozását.

Kereskedelmi vita az USA és az EU között - 2018.03.08.

Az Európai Unió (EU) kész reagálni, ha az Egyesült Államok valóban vámot vet ki az importált acélra és alumíniumra, de még bízik abban, hogy ez elkerülhető. Az EU retorzióként importvámot vezethet be egyes USA-beli élelmiszerekre is.

Februárban 1,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak - 2018.03.08.

Februárban a fogyasztói árak átlagosan 1,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál, januárhoz viszonyítva pedig 0,2 százalékkal nőttek - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szükség van az erős uniós agrárpolitikára a V4-ek szerint - 2018.03.07.

A visegrádi négyek (V4) agrárkamaráinak kibővített pozsonyi ülésén résztvevők szerint csak egy erős és megfelelő pénzügyi forrásokkal rendelkező közös agrárpolitikával (kap) biztosítható a termelők gazdasági életképessége. A stabilitás és a gazdálkodók likviditása érdekében pedig ragaszkodnak a közvetlen jövedelemtámogatás megőrzéséhez.    

Tavaly 4 százalékkal nőtt a GDP - 2018.03.07.

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2017-ben 4,0 százalékkal nőtt az előző évi 2,2 százalék után. A naptárhatással szűrt adat 2,1 százalékosról megduplázódott, 4,2 százalékosra emelkedett. A tavalyi negyedik negyedévben 4,4 százalékos volt a gazdasági növekedés az előző negyedévi 3,9 százalékot követően, a naptárhatástól megtisztított adat 4,1 százalékosról 4,8 százalékosra javult, az egyéb rendkívüli tényezőktől megtisztított úgynevezett szezonálisan és naptári hatással kiigazított és kiegyensúlyozott növekedés 4,9 százalékos volt - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ellentétes az uniós joggal a földekre bejegyzett haszonélvezeti jogok korlátozása - 2018.03.07.

Ellentétes az uniós joggal azon emberek haszonélvezeti jogának megvonása, akik nem közeli hozzátartozói a magyarországi mezőgazdasági földterületek tulajdonosainak - közölte az Európai Unió Bírósága. A luxembourgi székhelyű uniós törvényszék ítéletében úgy vélekedett, hogy a magyar intézkedés sérti a tőke szabad mozgásának elvét.

Elkészült a digitális agrárstratégia tervezete - 2018.03.05.

Elkészült Magyarország Digitális Agrár Stratégiájának szakmai tervezete. A dokumentum társadalmi vitát követően, még a tavasszal a kormány elé kerülhet.

Tovább bővült az élelmiszerforgalom - 2018.03.05.

Januárban a változatlan áron számolt kiskereskedelmi forgalom 7,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Csaknem két éve, 2016 februárja óta nem nőtt ennél nagyobb ütemben a kiskereskedelmi forgalom.

Az idén újra nőhet a mezőgazdaság a GKI szerint - 2018.03.05.

Tavaly a vártnál gyorsabban, 4 százalékkal bővült a magyar gazdaság, ami jóval magasabb az EU 2,6 százalékos átlagánál, a régióban azonban csak közepes ütem. A növekedés idén is megközelítheti a 4 százalékot - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel. A mezőgazdaságban az idén ismét növekedés lehet.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat