Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank.

Híreink

Az idén 4-5 százalékkal nőhet a kiskereskedelmi forgalom - 2017.10.06.

Az év egészében 4-5 százalékos növekedést mutathat a kiskereskedelmi forgalom, és jövőre is hasonló eredményt érhet el a szektor az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint.

Állatjóléti támogatások: új nyomtatványokon kell benyújtani az igényeket - 2017.10.05.

Megváltoztak a baromfiágazati állatjóléti támogatások igényléséhez szükséges dokumentumok – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A harmadik negyedéves támogatási kérelmekhez kapcsolódó dokumentumokat az új nyomtatványokon kell beadni.

Agrártámogatási előlegek: felgyorsítják a kifizetéseket - 2017.10.05.

Felgyorsítják az agrár- és vidékfejlesztési uniós támogatások előlegeinek kifizetését az illetékes állami szervezetek. A közelmúltban munkacsoport is alakult a zökkenőmentesebb ügyintézés érdekében.

Foglalkoztatotti létrszám: módosította pályázatait a Miniszterelnökség - 2017.10.05.

A foglalkoztatotti létszám fenntartásának módosításáról döntött a Miniszterelnökség. A változtatások a Vidékfejlesztési Program 17 beruházási pályázatát érintik. A módosítás az állattartó gazdaságoknak kedvez leginkább.

Megvannak a nyári élelmiszer-ellenőrzések eredményei - 2017.10.05.

Összesen mintegy 42 millió forintnyi bírságot szabott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseken. A tavalyinál kevesebb, összesen 14 tonna terméket vontak ki a forgalomból, de a nem megfelelő jelölésű és lejárt termékek előfordulási aránya emelkedett a korábbi évekhez képest.

Százezren látogattak ki az idei OMÉK-ra - 2017.10.04.

Az Országos Mezőgazdasági Kiállításon és Vásáron (OMÉK) a látogatók száma 100 ezer körül mozgott. Nagy számban vettek részt fiatalok is és mintegy 1000 kiállító mutatta be termékeit a rendezvényen - mondta Fazekas Sándor, a földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán.

Állatbetegségek elleni védekezés: elérhetők a formanyomtatványok - 2017.10.03.

Elérhetők a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján azok a formanyomtatványok, amelyeket az állatbetegségek elleni védekezés finanszírozásához szóló rendelethez kapcsolódnak. A nyomtatványokon lehet benyújtani a „pénzügyi hozzájárulás iránti kérelmeket”.

Nyilvántartásba vették a jelöltlistákat az agrárkamarai választásokra - 2017.10.03.

Nyilvántartásba vette az Országos Kamarai Választási Bizottság a jelölő szervezetek megyei küldöttjelölt-listáit. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) 19 megyében, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) pedig 9 megyében állított listát a november 3-i agrárkamarai választásokra.

Júliusban rekordot döntött az élelmiszerexport - 2017.10.03.

Júliusban az export euróban számolt értéke 5,0, az importé 11,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A kiviteli többlet 348 millió euró volt, 410 millió euróval kisebb a tavaly júliusinál - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Konferencia a Tojás Világnapján: október 6-ig lehet jelentkezni - 2017.10.02.

Felhívja a Baromfi Termék Tanács (BTT) a figyelmet arra, hogy október 6-ig lehet jelentkezni a Tojás Világnap alkalmából szervezett szakmai konferenciára. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat