Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Uniós baromfipiaci helyzet: áttekintő táblázatok és grafikonok - 2018.09.06.

Az uniós baromfipiaci helyzetet mutatják be azok a táblázatok és grafikonok, amelyek az illetékes brüsszeli bizottság augusztus 30-i ülésére készültek.

Nagy István: korszakváltás előtt a mezőgazdaság - 2018.09.06.

Korszakváltás előtt áll a magyar mezőgazdaság, és erre fel kell készíteni a gazdákat - mondta Nagy István agrárminiszter a debreceni agrár-felsőoktatás elindításának 150. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ülésen.

Hat százalékkal bővülhet idén a kiskereskedelmi forgalom - 2018.09.06.

A kiskereskedelmi forgalom az idei egész évben a tavalyit meghaladó ütemben, várhatóan 6,0 százalék körüli mértékben nő és jelentősen hozzájárul a gazdaság összteljesítményét jelző bruttó hazai termék (GDP) emelkedéséhez is - így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a kiskereskedelmi forgalom első héthavi alakulásáról kiadott előzetes KSH-adatokat.

A baromfiágazat a legerősebb, de fejleszteni kell - 2018.09.05.

A baromfiszektor a legerősebb hazai állattenyésztési ágazat, de tovább kell javítani a versenyképességet – hangzott el az Agrárminisztérium közelmúltban megrendezett baromfiágazati szakmai napján.

Jobban nőtt a GDP a második negyedévben - 2018.09.05.

Az előzetesen közölt 4,6 százalékosnál 0,2 százalékponttal jobban, 4,8 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) a második negyedévben az előző év azonos időszakához mérve - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A korábban közölt index revízióját elsősorban a piaci alapú szolgáltatások vártnál kedvezőbb teljesítménye magyarázza.

Nagy István szerint javítani kell a versenyképességet - 2018.09.05.

Tudásalapú megoldásokra és a versenyképességet javító eszközökre van szüksége a mezőgazdaságnak annak érdekében, hogy a magyar termékek továbbra is piacot találjanak, az ágazat pedig képes legyen megoldani a következő évtizedek kihívásait - mondta Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Az aszály megviselte a kukoricatáblákat is - 2018.09.04.

Az augusztusi aszály miatt kevéssel 7 millió tonna felett lehet az idén a betakarítható kukorica hektáronkénti mennyisége. A minőség is gyengébb lehet.

Az agrárszakképzés is fontos eleme a versenyképességnek - 2018.09.04.

Az agrár-szakképző intézményekben 20 559 diák tanul. A szakminiszter szerint jó döntés, ha egy fiatal a mezőgazdasági szakképzést választja.

Konferencia az élelmiszerek és a marketing kapcsolatáról - 2018.09.03.

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Kaposvári Egyetemmel és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen – a XII. Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében – I. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia címmel rendezvényt tart szeptember 27-én Kaposváron.

A GKI szerint a mezőgazdaság az egyik leggyorsabban bővülő ágazat - 2018.09.03.

A GKI 4,2 százalékra emelte előrejelzését a magyar gazdaság ez évi bővülésére. Ugyanakkor úgy vélik, hogy jövőre a gazdasági bővülés 3 százalék közelébe mérséklődik.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat