Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Híreink

Nőnek a fogyasztói árak az OECD-tagországokban - 2017.06.07.

Gyorsult a fogyasztói árak emelkedésének üteme a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban áprilisban. Az OECD 35 tagországában átlagosan 2,4 százalékos volt az éves infláció, 0,1 százalékponttal emelkedett a márciusban mért 2,3 százalékhoz képest - derült ki az OECD honlapján kedden közzétett adatokból.

Lassuló kereskedelmi forgalom a fontos román piacon - 2017.06.07.

Lassult áprilisban a kiskereskedelmi forgalom növekedése Romániában. Míg márciusban a volumen 9,2 százalékkal haladta meg a tavaly márciusi szintet, áprilisban 4,6 százalékkal bővült a forgalom az egy évvel korábbihoz képest.

Agrártámogatások: informatikai fejlesztések a kincstárnál - 2017.06.06.

Az informatikai fejlesztések beváltották a reményeket, az ügyfélbarát informatikai felület is hozzájárulhatott ahhoz, hogy egységesen és egyenletesen tudták beadni a gazdálkodók a kérelmeket - hangsúlyozta Dancsó József, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke az M1 aktuális csatornán.

A Közös Agrárpolitika jövőjéről is tárgyaltak a V4-ek agrárminiszterei - 2017.06.06.

A kelet-közép-európai régió számára fontos kérdéseket vitattak meg a V4-ek agárminiszterei a napokban Varsóban, így például a közös agrárpolitika (kap) 2020 utáni jövőjéről, a tisztességtelen kereskedelmi magatartások visszaszorításáról, az EU kutatási és fejlesztési programjában való közös részvételről, illetve a földjogi szabályozásról tárgyaltak, kiegészülve Szlovénia, Románia és Horvátország tárcavezetőivel.

III. Országos Tojás Sokadalom - Kultúra, szórakozás, kikapcsolódás - 2017.06.02.

Június 9-11-én rendezi meg ismét az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a III. Országos Tojás Sokadalmat Kecskemét főterén.

Díszvendég Magyarország a lengyel vásáron - Terítéken a Közös Agrárpolitika - 2017.06.02.

Magyarország a díszvendége a Varsó melletti Nadarzynban megnyílt, Warsaw Food Expo 2017 elnevezésű nemzetközi élelmiszeripari vásárnak. A kiállítás időpontjában a visegrádi csoport (V4), valamint Bulgária, Románia és Szlovénia földművelésügyi miniszterei is találkoznak.

Nagyon veszik a magyar élelmiszereket - 2017.06.02.

Márciusban az export euróban számolt értéke 19,0, az import 21,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A külkereskedelmi többlet 978 millió eurót tett ki,  21 millióval nőtt a múlt év azonos hónapjához képest. Kiugróan nőtt az élelmiszerexport is.

Jelentősen nőtt az agrárgazdasági export - 2017.06.01.

Hat év alatt csaknem 40 százalékkal nőtt a magyar mezőgazdaság exportja - mondta Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke az I. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow megnyitóján Mezőfalván.

Csökkent az infláció az euróövezetben - 2017.06.01.

Az előzetes adatok szerint csökkent az infláció üteme májusban az euróövezetben - jelentette az Eurostat, az unió statisztikai hivatala. A fogyasztói árak májusban éves összevetésben 1,4 százalékkal emelkedtek az áprilisi 1,9 százalékkal szemben.

Feloldották a madárinfluenza miatti korlátozásokat - 2017.05.31.

Feloldották a madárinfluenza miatti korlátozásokat Magyarországon. A „mentes státust” augusztus 24-én nyerjük vissza a nemzetközi szabályozás szerint.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat