Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Baromfis szakmai nap Inárcson: március végéig lehet regisztrálni - 2019.03.04.

Számos fontos baromfiágazati téma kerül napirendre azon a szakmai napon, amelyet április 11-én rendez Inárcson az Agrofeed Kft. A program a támogatási, a takarmányozási és az állategészségügyi  kérdésekre egyaránt kiterjed. Az eseményre március 29-ig lehet jelentkezni.

Mintegy 12 százalékkal drágult 2018-ban a termőföld - 2019.03.04.

Tavaly egy hektár termőföld országos átlagára 1,437 millió forint volt, 12 százalékkal nőtt a 2017-es átlagárhoz képest - derült ki az Agrotax Kft. kiadványából.

A mezőgazdaság is hozzájárult a tavalyi GDP-növekedéshez - 2019.03.04.

A GDP növekedéséhez főleg az építőipar és a szolgáltatás járult hozzá, de a mezőgazdaságban is az átlagosat meghaladó bővülés volt tapasztalható Magyarországon - közölte Regős Gábor, a Századvég makrogazdasági kutatócsoportjának vezetője az M1 aktuális csatornán.

Alacsony az élelmiszeripar jövedelmezősége - 2019.03.01.

Az élelmiszer-termelés gazdálkodó szervezeteinek 2017-es pénzügyi helyzetéről tett közzé elemzést az AKI. Az adatok szerint az élelmiszeripar jövedelmezősége továbbra is alacsony.

MFB-s versenyképességi program: a külpiacra lépés kitörési pont a kkv-k számára - 2019.03.01.

A kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára fontos kitörési pontot jelent a külpiacra lépés és a bekapcsolódás a nemzetközi termelési láncokba. Ennek erősítésére is tett javaslatokat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 330 pontból álló versenyképességi programjában.

Megállapodást kötött a NAK és az MFB - 2019.03.01.

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A két intézmény a többi között az agrárium számára előnyös finanszírozási termékeket és szolgáltatásokat dolgoz ki, különös tekintettel a kereskedelmi banki szektor által nem finanszírozott területekre.

Aláírásgyűjtés az agrártámogatások megőrzéséért - 2019.02.28.

Aláírásgyűjtésbe kezd a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azért, hogy az uniós agrárforrásokból ne lehessen átcsoportosítani a migráció kezelésére.

Nem minősülhetnek organikusnak a húsok, ha kábítás nélkül vágják le az állatokat - 2019.02.28.

Nem kaphatnak organikus besorolást a muszlim és a zsidó vallási előírások szerint, elkábítás nélkül levágott állatokból származó húsok - mondta ki az Európai Bíróság.

Előnyben részesítik a fogyasztók a védjegyes termékeket - 2019.02.28.

Két, tulajdonságaiban megegyező, azonos árú termék közül a magyarok 85,9 százaléka a hazait választja, 52,7 százalékuk pedig 10 százalékkal magasabb árat is hajlandó fizetni a hazaiért a külföldivel szemben, ha az eredetet védjegy igazolja - derült ki az InnoFood Marketing Kft. felméréséből. A reprezentatív felmérés több mint 500 ember megkérdezésével készült.

Javuló mezőgazdasági eredmények az USA-Kína tárgyalásokon - 2019.02.27.

Washington elhalasztja a 200 milliárd dollár értékű kínai importárukra kivetett védővámok emelését, amely eredetileg március elsején volt esedékes - jelentette be Donald Trump amerikai elnök. Szerinte a mezőgazdasági termékekről szóló egyeztetések is jól haladnak a két fél között.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat