Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe

Híreink

Megválasztották az agrárkamara megyei vezetőit - 2017.11.28.

Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei tisztségviselőt a november 23-25. között megrendezett megyei alakuló küldöttgyűléseken. A megyei elnök 11 megyében változatlan marad, 8 megyében azonban új elnököt választottak.

Negyedével nőhet a Kínába irányuló agrárexport - 2017.11.28.

Idén az előzetes adatok szerint újból mintegy 25 százalékkal nő majd a Kínába irányuló magyar agrárexport - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kína és 16 közép-kelet-európai ország gazdasági és kereskedelmi fórumának mezőgazdasági és környezetvédelmi szekció ülésén.

Küzd az elhízás ellen a WHO - 2017.11.28.

Az európai országokban az elkövetkezendő időszakban növekedni fog az elhízás mértéke és ez alól csak kevés ország kivétel – mondta Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának. Szerinte átfogó intézkedésekre van szükség a probléma leküzdésére.

Csúcson a kkv-k beruházási hajlandósága - 2017.11.28.

Három és fél éves csúcson van a vállalkozások beruházási hajlandósága, a középvállalkozások fejlesztési szándéka 73 százalékról 91 százalékra, a kisvállalkozásoké 53 százalékról 66 százalékra ugrott, ezzel szemben a mikrovállalkozások fejlesztési kedve 57 százalékról 54 százalékra mérséklődött - derül ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb adataiból.

Lengyelországban bevezetik a vasárnapi boltzárat - 2017.11.27.

A lengyel szejm jóváhagyta a nagyboltok vasárnapi nyitvatartását korlátozó, a Szolidaritás szakszervezet által támogatott törvényt, amelynek értelmében a boltzár jövő év márciusától minden hónap második és harmadik vasárnapján, 2020-tól pedig bizonyos kivételekkel minden vasárnap lenne kötelező. A szenátus és a lengyel államfő jóváhagyására váró jogszabály mellett a 460 tagú alsóházban 254-en szavaztak, 156-an voltak ellene.

Kiszorítják az egészségtelen élelmiszereket a menzákról - 2017.11.27.

Már alig található egészségtelen étel az iskolai büfékben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

Óvatos optimizmus, növekvő verseny a baromfipiacon - 2017.11.24.

Óvatos optimizmus jellemzi az európai baromfipiacot – derült ki az Európai Baromfifeldolgozók és –kereskedők Szövetségének (AVEC) nemrég megrendezett közgyűlésén.

Ötvenegy hónapja növekszik a kiskereskedelmi forgalom - 2017.11.24.

Már 51 hónapja folyamatos a kiskereskedelmi forgalom emelkedése Magyarországon, minden szegmens jól teljesít - mondta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Jót tett az ÁFA csökkentés a pulykaszektornak - 2017.11.23.

A hazai pulykaágazat túl van az utóbbi évek nehézségein, sőt a megvalósult ÁFA csökkentés még segítette is a belső kereskedelem bővülését. Bár a tavalyi évben az 5,5-6 kg/fő/év becsült pulykafogyasztással Magyarország már nem számít a világ élvonalába tartozó fogyasztónak, az érték még mindig magasabb, mint az EU 28 átlagfogyasztása (3,8 kg/fő/év). A magyar pulykahús kelendő exportcikk a nagyvilágban továbbra is, de egyre erősebb a verseny a szomszédos országokkal, főként a lengyel termelőkkel.

Madárinfluenza: enyhítette a korlátozásokat Szingapúr - 2017.11.23.

Enyhítette a magyar baromfitermékek exportját érintő retorziókat Szingapúr. Egy újabb madárinfluenza-járvány kitörésekor csak a járvánnyal érintett magyar megyék és a korlátozás alá vont területek veszítenék el lehetőségüket a szingapúri exportra. A távol-keleti ország az elsők között volt, ahol a 2016-os magyarországi madárinfluenza miatt megtiltották a magyar baromfitermékek bevitelét.

Védjegyeink

Magyar Baromfi
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat