Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Februárban is drágultak az élelmiszerek a FAO szerint - 2018.03.02.

Drágultak az alapvető élelmiszerek februárban, hiába csökkent a növényi olajok ára. A drágulás valószínűleg annak köszönhető, hogy jelentős mértékű növekedést lehetett tapasztalni a főbb gabonafélék és a tejtermékek árában a nemzetközi kereskedelemben. Az előzetes becslések alapján ugyanakkor a tavalyi évhez képest csökkenés várható a búzatermelésben, hiába állnak rendelkezésre hatalmas mennyiségű tartalékok.

Kutatási-fejlesztési együttműködés az afrikai országokkal - 2018.03.02.

Kutatási és fejlesztési együttműködések jöhetnek létre Magyarország és Afrika államai között - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára az Afrika expón.

Tavaszi élelmiszer-ellenőrzést rendeltek el - Kiemelten figyelnek a tojásra is - 2018.03.01.

Az idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára. Az átfogó vizsgálatot március 1-je és április 2-a között hajtják végre. Kiemelten ellenőrzik a tojástermékeket is.

Újra nőtt az unió agrárexportja - 2018.03.01.

Újabb növekedéssel 137,9 milliárd eurót ért el az Európai Unió agrárexportja 2017-ben. A kivitel szinte minden relációban bővült.

Élelmiszeripari nagyvállalatok is pályázhatnak az NGM programjában - 2018.02.28.

Idén 15 milliárd forintos keretösszeggel hirdetett meg beruházási támogatást nagyvállalatok számára a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A forrásra élelmiszeripari cégek is pályázhatnak.

Újabb élelmiszerpiaci áfacsökkentéseket céloz meg az agrárkamara - 2018.02.28.

Megalakult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszer-feldolgozási országos osztálya, amelynek vezetője Losó József, a Mirelite Mirsa Zrt. igazgatósági elnöke lett. Az osztály az élelmiszerek áfacsökkentésének folytatását tartja az egyik legfontosabb célkitűzésének.

Bővült a foglalkoztatottak száma - 2018.02.27.

A 2017. november–2018. januári időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 436 ezer fő volt, 35 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 68,7%-ra emelkedett. A férfiakat magasabb foglalkoztatási szint jellemezte, mint a nőket, és esetükben a javulás mértéke is nagyobb volt.

A béremelkedés miatt tovább nőhet a kiskereskedelmi forgalom - 2018.02.27.

Tovább bővülhet a kiskereskedelmi forgalom, mivel a kimagasló béremelkedés idén is növelheti a háztartások fogyasztását - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

Csúcson a GKI konjunktúraindexe - 2018.02.26.

Csaknem másfél éves, szinte töretlen növekedés után februárban új történelmi csúcsára emelkedett a GKI konjunktúraindexe. A GKI által, az Európai Unió (EU) támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások még soha, a fogyasztóiak pedig csak 2002-ben, a Medgyessy-kormány 100 napos programjának néhány hónapjában voltak a mostaninál is kedvezőbbek.

Nincs egyetértés az uniós támogatási elvekről - 2018.02.26.

Nincs egyetértés a tagállami vezetők között azokról a német javaslatokról, amelyek szerint az uniós támogatások elosztásában a szolidaritási és a jogállamisági elveknek kell tükröződniük - derült ki az uniós állam- és kormányfők pénteki brüsszeli találkozója előtt elhangzott nyilatkozatokból.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat