Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Újabb pályázat élelmiszer-feldolgozásra a Vidékfejlesztési Programban - 2018.07.04.

Újabb élelmiszer-feldolgozási pályázatot hirdet az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Programban. Az e célra szánt 50 milliárd forintos keretet a fel nem használt forrásokból különítetik el.

Tovább bővülhet a hazai kiskereskedelmi forgalom - 2018.07.04.

Meghaladta az elemzői várakozásokat a kiskereskedelmi forgalom májusi bővülése. Az MTI-nek nyilatkozó szakértők további növekedésre számítanak, ami az év második felében lassulhat.

Agrárszempontból is jó piac maradhat Románia - 2018.07.03.

Romániában 6,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az első öt hónapban a tavalyi azonos időszakhoz mérten - közölte a román országos statisztikai intézet.

Áder János szerint sürgősen tenni kell a klímaváltozás ellen - 2018.07.03.

Még gondoskodhatunk gyermekeink és unokáink jövőjéről, mert a klímaváltozás okozta károk elkerülésére és enyhítésére a szükséges technológiák már javarészt rendelkezésre állnak, csak politikai és pénzügyi elhatározás kell a vezetők részéről - hangoztatta egy konferencián Áder János köztársasági elnök.

Két százalékkal nőttek májusban az élelmiszeripari árak - 2018.07.03.

Májusban jelentősen gyorsult az ipari termelői árak emelkedése, 5,3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat az áprilisi 2,7 százalékos emelkedés után. Az élelmiszeripari árak 2 százalékkal drágultak.

A fenntartható élelmiszer-termelésre koncentrálnak - 2018.07.02.

Az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatósága és az unió soros elnökségét betöltő osztrák kormány közös kezdeményezése az egészséges és fenntartható élelmiszer-rendszerek bevált gyakorlatait gyűjti és szorgalmazza azok elterjedését.

Kedvezményes gázszolgáltatás: a MOL-lal lehet szerződni - 2018.06.29.

A tartályos gázt használó vagy használni tervező agrárkamarai tagok a MOL-tól vehetik igénybe a kedvezményes szolgáltatást, miután e céggel kötött megállapodást a kamara. Az igénybevételhez egy egyszerűsített adatlap kitöltése és beküldése szükséges.

Nagyon sok a kisgazdaság az unióban és Magyarországon is - 2018.06.29.

Az Európai Unió tagállamaiban 2016-ban 171 millió hektáron 10,3 millió gazdaság működött. Kétharmaduk területe nem érte el az 5 hektárt, és vezetőiknek csak 11 százaléka volt 40 évnél fiatalabb - áll az Eurostat felmérésében.

Nagy István: szükség van a tudásalapú agrárfejlesztésekre - 2018.06.29.

A tudásalapú fejlesztést és a kutatás támogatását nem lehet megspórolni az agráriumban sem - hangoztatta Nagy István agárminiszter a Vas megyei Vassurányban az agrárkamara rendezvényén.

Statisztikai adatok az uniós tojáspiac helyzetéről - 2018.06.28.

Az uniós tojáspiaci helyzetet foglalják össze azok a statisztikai adatok, amelyek az Európai Bizottság illetékes szakbizottságának közelmúltbeli ülésére készültek. Az adatok az alábbi linken érhetők el.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat