Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Egyre fontosabb agrárpiaccá válik Szerbia - 2019.05.13.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével 24 magyarországi cég képviselteti magát a 86. alkalommal megrendezett újvidéki nemzetközi mezőgazdasági vásáron május 11-17. között.

Baromfi Világnap: videó az éhezés nélküli világért - 2019.05.09.

Az élelmiszer-biztonság a Baromfi Világnap alkalmából különös hangsúlyt kaphat – húzza alá közleményében a Nemzetközi Baromfi Tanács (IPC). A szervezet a világnap kapcsán egy videót is közzétett, amellyel fellép a világban tapasztalható éhezés ellen.

Állategészségügy és takarmányozás: május 21-én BIOMIN fórum Herceghalomban - 2019.05.09.

A takarmányozás hatékonyságának növeléséről tart május 21-én konferenciát a BIOMIN Magyarország Kft. A herceghalmi BIOMIN Fórum 2019 nevű rendezvényen szó lesz a növényi összetevők új generációjáról is.

Felmérik az élelmiszeripar digitalizációs helyzetét - 2019.05.09.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Debreceni Egyetem Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola együttműködésében felmérés készül a hazai élelmiszeripari vállalkozások digitalizációs helyzetének megismerésére. A kérdőív kitöltési határidejét meghosszabbították.

Megújul a szaktanácsadói névjegyzék - 2019.05.09.

Az agrár-tanácsadási szolgáltatást igénylő mezőgazdasági termelők eligazodását segíti a megújuló szaktanácsadói névjegyzék. Az előírt bejelentési kötelezettség a NAK honlapjára feltöltött regisztrációs űrlap kitöltésével és az agrárminisztériumi rendeletben meghatározott dokumentumok megküldésével teljesíthető 2019 júniusától.

Kihívások az európai baromfiszektor előtt - AVEC-előadás a Baromfi Világnapon - 2019.05.08.

Az európai baromfiszektor előtt álló legnagyobb kihívásokról tartott előadást Birthe Steenberg, az Európai Baromfi-feldolgozók és –kereskedők Szövetségének (AVEC) szakértője a közelmúltban megrendezett Baromfi Világnapon.

220 millió forint a hungarikumok népszerűsítésére - 2019.05.08.

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésére 220 millió forintos keretösszeggel indult pályázat - mondta V. Németh Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán.

Átlag alatti mértékben nőtt az élelmiszeripari termelés - 2019.05.08.

Márciusban 8,0 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a munkanaphatással kiigazított adat szerint - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az ipari termelés márciusi növekedése 21 havi rekordnak számít, legutóbb 2017 májusában regisztrált ennél nagyobb emelkedést a KSH. Az élelmiszeripar teljesítménye átlag alatti mértékben növekedett.

Sütő Zoltán kapta az idén a Magyar Baromfiágazatért kitüntetést - 2019.05.07.

Sütő Zoltán egyetemi tanár kapta az idén a Magyar Baromfiágazatért díjat. Az elismerést a Baromfi Világnap közelmúltban megrendezett szakmai konferenciáján Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke adta át.

Japán-EU megállapodás: nyilvános tájékoztatók a kereskedelemről - 2019.05.07.

2019. február 1-jén életbe lépett az Európai Unió és Japán közötti partnerségi megállapodás. Az egyes ágazatok kereskedelméről szóló tájékoztatók már nyilvánosak.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat