Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Fogyasztóvédelmi ellenőrzés a virsliknél - 2018.12.28.

A közelgő szilveszter miatt húszféle virslit vizsgált meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelmi akkreditált élelmiszer és vegyipari laboratóriuma. Három termék gyártója kapott bírságot.

Antimikrobiális rezisztencia: szakmai egyeztetésekre van szükség - 2018.12.27.

További szakmai egyeztetésekre van szükség az antimikrobiális rezisztencia (AMR) baromfiágazatot érintő kérdéseiről – állapította meg közelmúltbeli elnökségi ülésén a Baromfi Termék Tanács (BTT). Át kell tekinteni a nemzeti támogatási lehetőségeket is.

Megvannak a téli élelmiszer-ellenőrzés első eredményei - 2018.12.27.

Országszerte összesen 2100 ellenőrzést folytattak le a szakemberek a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első időszakában. Ez az előző évhez képest mintegy ötszázzal több vizsgálatot takar.

Élelmiszerhiánytól tartanak a Brexit miatt - 2018.12.27.

Theresa May brit miniszterelnök csaknem egy héttel lerövidítette kormánya karácsonyi szünetét, és már január 2-ára kabinetülést hívott össze annak megvitatására, milyen következményekkel járhat a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnése.

Módosult a vidékfejlesztési szaktanácsadási pályázat - 2018.12.27.

Módosult a Vidékfejlesztési Program (VP) szaktanácsadási pályázata. A keretösszeg 14,1 milliárd forintra növekedett.

Sokan adományoznak élelmiszereket - 2018.12.27.

Minden második ember adakozott az idén, és az adományok között jeletős számban szerepelnek élelmiszerek is. A UPC Direct reprezentatív karácsonyi felmérése szerint a magyarok inkább adakoznak alapítványoknak, mint az utcán.

Kedvezhet az uniós baromfipiacnak, ha exportesélyek nyílhatnak Mexikóba - 2018.12.21.

Kedvező lehet az uniós baromfiszektor számára az Európai Unió és Mexikó közötti szabadkereskedelmi megállapodás. A Mexikóba irányuló hússzállítások csökkenthetik a kínálatot az uniós piacon.

Luzsi József a NAK új vidékfejlesztési alelnöke - 2018.12.21.

Luzsi Józsefet, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) erdő- és vadgazdálkodási osztályának eddigi elnökét választották meg a köztestület vidékfejlesztésért felelős országos alelnökének.

Felfelé módosította GDP-várakozásait a Századvég - 2018.12.21.

Felfelé módosította 2018-ra és a 2019-re vonatkozó növekedési előrejelzését a Századvég Gazdaságkutató Zrt. 2018-ra a korábbi 4,4 százalék helyett 4,6 százalékos, míg 2019-re 3,5 százalék helyett 3,9 százalékos gazdasági bővülésre számít.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat