Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Baromfi Világnapot - A BTT közleménye - 2018.05.09.

Az idén ötödik alkalommal rendezi meg a Baromfi Termék Tanács (BTT) a Baromfi Világnapot. Az esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a baromfiágazati szereplőkre, akik egyre fontosabb szerepet töltenek be a világ élelmiszer-ellátásában.

Újabb határidőre kell figyelniük az őstermelőknek - 2018.05.09.

Június 15-ig kell bejelenteniük az őstermelőknek a falugazdászoknál azokat a változásokat, amelyek a földhasználatra, illetve az állattartási és növénytermelési tevékenységre vonatkoznak. A személyes adatok módosulását viszont nem egy adott konkrét határidőig, hanem a változástól számított tizenöt napon belül kell bejelenteni.

A várakozások szerint javulhat az élelmiszeripari termelés - 2018.05.09.

A csalódást keltő márciusi ipari adatok ellenére az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők továbbra is derűlátók és az év hátralévő részében javuló, a tavalyit felülmúló teljesítményt prognosztizálnak. Az élelmiszeripar is növelheti forgalmát.

Románia továbbra is jó agrárpiac lehet - 2018.05.08.

Az idei első negyedévben 6,4 százalékkal nőtt a román kiskereskedelmi forgalom volumene a tavalyi azonos időszakhoz mérten - közölte a román országos statisztikai intézet. A szezonális és naptárhatással kiigazított index szerint a bővülés 7,4 százalékos volt.

A cseheknél lassult a kiskereskedelmi forgalom - 2018.05.08.

Márciusban éves szinten 4,4 százalékra lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedésének üteme Csehországban a februári 6 százalékról - közölte a cseh statisztikai hivatal (CSÚ) Prágában. Az idén januárban emelkedett leggyorsabban a kiskereskedelmi forgalom, 6,6 százalékkal. Az első negyedévben 6,2 százalékos volt a forgalom éves növekedése.

Korlátozott számban még lehet jelentkezni a Baromfi Világnapra - 2018.05.07.

Korlátozott számban még tudja fogadni a jelentkezéseket a Baromfi Termék Tanács (BTT) a Baromfi Világnap rendezvényeire. A BTT az esemény május 10-én tartja meg a budapesti Vajdahunyadvárban.

Tojótyúkok, tenyészbaromfik: új nyomtatványok az állatjóléti támogatás igényléséhez - 2018.05.07.

Változtak az étkezési tojást termelő tyúkállományok és a tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatásának feltételei. A támogatások igénybevételéhez új közlemény és nyomtatvány készült.

Konferencia az agrárpiaci kilátásokról - 2018.05.07.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és az AGMEMOD Konzorcium – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közreműködésével – rendezi meg a Közép- és Kelet-Európa agrárpiaci kilátásait áttekintő nemzetközi konferenciáját május 15-16-án.

Jó állapotban az őszi vetések, de késnek a tavaszi munkák - 2018.05.07.

Már több helyen esőt várnak Heves megyében, de a műtrágyázást, a növényvédelmet és a vetést is hátráltatta a korábban felázott föld. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) koordinálásával felmérték a megye őszi ­vetéseit.

Online tudástár a Nébih honlapján az élelmiszer védjegyekről - 2018.05.04.

A jobb tájékozódás érdekében a Nébih honlapján ezentúl egy helyen és kereshető formában érhető el az élelmiszereken szereplő tanúsító védjegyek listája. Az online tudástár létrehozása – az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiában szereplő tudásmegosztásra való törekvés mellett – összhangban áll a 1519/2017 (VIII.4.) Korm. határozat céljaival.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat