Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Kanada vevő a magyar csirke- és kacsahúsra - 2019.07.04.

Magyarország legnyugatibb állandó képviseletét nyitotta meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kanadai Vancouverben. Kanada fontos piaca a magyar csirke- és kacsahúsnak is.

Májusban egy százalékkal nőtt a hazai élelmiszer-kereskedelem - 2019.07.04.

Májusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma a nyers adat szerint 3,0 százalékkal, a naptárhatástól megtisztítva 2,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszerüzletek forgalma ugyanakkor ennél kisebb mértékben nőtt.

Lassuló infláció az OECD-országokban, de az élelmiszerárak növekedése gyorsul - 2019.07.04.

Az energiaárak csökkenése miatt lassult a fogyasztói árak emelkedési üteme a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban májusban. Az élelmiszerárak növekedése viszont 2,5 százalékra gyorsult.

Újabb marketingpályázat az OMÉK-on - 2019.07.04.

A Magyar Marketing Szövetség hetedik alkalommal írja ki pályázatát az OMÉK-on kiállítási Marketing Díjra.

Megszületett a politikai megállapodás a Mercosur országokkal a szabadkereskedelmi szerződésről - 2019.07.02.

Politikai megállapodás született az Európai Unió és a dél-amerikai közös piac, a Mercosur országai között tervezett szabadkereskedelmi szerződésről, amelyről már csaknem húsz éve folynak a tárgyalások. Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint 39 tárgyalási forduló után sikerült előzetes egyezségre jutniuk a delegációknak.

Megalakult a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottság - 2019.07.02.

A gazdálkodók számára elérhető támogatások megismertetése, az adminisztráció megkönnyítése, valamint a fiatalok számára az agráriumban rejlő lehetőségek tájékoztatása érdekében megalakult a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottság (NATAB) a parlamentben - közölte az Agárminisztérium (AM) az MTI-vel.

Július elsejétől működik az új földügyi központ - Megszűnik a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet - 2019.07.02.

Létrejött a Nemzeti Földügyi Központ (NFK). A kormány döntésének értelmében júliustól ez az agrárminiszter irányítása alá tartozó központi költségvetési szerv végzi az állami földek kezelését és felügyeletét, míg a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet megszűnik.

Megkezdődtek a nyári élelmiszer-ellenőrzések - 2019.07.02.

Megkezdődött a július 1-je és augusztus 20-a között már évek óta rendszeresen megszervezett nyári ellenőrzés sorozat. Az Agrárminisztérium szerint az egyik kiemelt cél továbbra is az, hogy a fogyasztók biztonságos, jó minőségű, és az egészség megőrzését támogató élelmiszerekhez jussanak.

Új trendek érvényesülnek a csomagolásban - 2019.07.02.

A folyamatosan változó fogyasztói igények és trendek a csomagolóipart sem kerülik el. A csomagolásnál is új irányok érvényesülnek.

Állatjóléti támogatások kifizetési kérelmei: ezek a szükséges nyomtatványok - 2019.06.28.

A Magyar Államkincstár 28/2019. (VI. 25.) számú közleménye tartalmazza azokat a nyomtatványokat, amelyekre szükség van a 2019/2020-as állatjóléti támogatások kifizetésének igénybevételéhez.

Az I. negyedévi (04.16.-07.15.) kifizetési kérelmek beadási határideje: 2019. július 30.!

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat