Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Átmeneti lehet a 2014-es év a KAP-reform elhúzódása miatt - 2013.01.17.

Várhatóan elhúzódik az Európai Unió (EU) Közös Agrárpolitikájának (KAP) reformja, ezért 2014 átmeneti év lehet az uniós agrárfinanszírozásban - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter egy berlini tanácskozáson.

Élelmiszerbiztonság: akár tízmilliós összeget is kaphatnak a kínai feljelentők - 2013.01.16.

Ezentúl pénzjutalom üti a markát Kínában azoknak, akik információkat szolgáltatnak minőségileg kifogásolható élelmiszerekről és gyógyszerekről - jelentette be az ágazatot felügyelő állami főhivatal. A feljelentők, ha elég nagy horderejű az ügy, akár 300 ezer jüant (10,6 millió forint) is kaphatnak, de kivételes, országos kihatású esetekben még ezt meghaladó összegről is szó lehet.

Az alaptörvény decemberi földszabályozási módosítása nem sérti az uniós jogot - 2013.01.16.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerint az alaptörvény 2012. decemberi módosítása nem határoz meg tartalmi szabályokat a termőföld és az erdők tulajdonjogának megszerzésével és hasznosításával összefüggésben, így fel sem merül, hogy az alaptörvény előírása összeütközésbe kerülne az európai uniós joggal.

Új magyar agrárkamara: február elsejétől indul a választási folyamat - 2013.01.15.

Megkezdődik február 1-jén az agrárkamarai választási folyamat, amelynek eredményeként március 28-án megválasztják az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Új Nemzeti Agrárkamara) országos tisztségviselőit, és ezzel létrejön az új köztestület.

Irányelvek helyett rendelet tartalmazza az élelmiszeripari adalékanyagok tisztasági követelményeit - 2013.01.15.

Irányelvek helyett közvetlenül és kötelezően alkalmazandó EU-rendelet szabályozza az élelmiszerekben felhasználható élelmiszer-adalékanyagok tisztasági követelményeit a múlt év végétől az uniós tagállamokban - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A szabályozás lehetővé teszi, hogy tisztább élelmiszerek kerüljenek a magyar fogyasztók asztalára is.

Tavaly novemberben 18,5 százalékkal nőttek az agrárárak, a vágóbaromfi 12,5 százalékkal drágult a bázishoz képest - 2013.01.14.

Tavaly novemberben 18,5 százalékkal emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak az egy évvel korábbiakhoz képest, az előző havi 24,5 százalékos drágulást követően. A növényi termékek 25,0 százalékkal, az állati termékek 7,5 százalékkal kerültek többe. A vágóbaromfi ára novemberben az előző év azonos időszakához mérve 12,5 százalékkal emelkedett - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Kárba vész a fele a világ élelmiszertermelésének - 2013.01.11.

Kárba vész a világon megtermelt élelmiszer mintegy fele, összesen kétmilliárd tonna - derül ki egy Nagy-Britanniában készült jelentésből. Az okok között a rossz betakarítási gyakorlat, a helytelen tárolás és szállítás, a szigorú eladási határidők, a piacokon keletkező hulladékok és a vásárlók pazarlása egyaránt szerepel.

Magyarország felhasználja az összes uniós agrártámogatási forrást - 2013.01.10.

Minden agrártámogatási uniós forrást felhasznál Magyarország - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a töki Nyakas Pincészetben tartott sajtótájékoztatón, ahol elindította a 2012-es területalapú támogatás (SAPS) végkifizetését. Január 9-én 140 milliárd forint területalapú támogatás kifizetése indult meg, így hamarosan a támogatás teljes összege a gazdálkodókhoz kerül. A 2012-es területalapú támogatásra szánt teljes keret eléri a 294 milliárd forintot.

Magyar-fehérorosz állategészségügyi tárgyalások a Schmallenberg-vírusról - 2013.01.09.

A Fehéroroszországba irányuló magyar élőállat-export folyamatos fenntartása érdekében a magyar és a belorusz hatóság illetékesei további tárgyalásokon tisztázzák, hogy mi okozhatta négy Fehéroroszországba szállított kérődző Schmallenberg-vírusra pozitív szerológiai eredményét - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Magda Sándor utóda Helgertné Szabó Ilona lett a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán - 2013.01.08.

Két évtized után történt vezetőváltás a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán. Nyugdíjba vonult Magda Sándor, az intézmény első rektora, utódja ez év elejétől Helgertné Szabó Ilona.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat