Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Egyelőre nem lesz fordított áfa a sertéságazatban - 2012.08.17.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) nem kezdeményezi a fordított áfa bevezetését a sertéságazatban. Ezt a döntést a tárca a sertéstartókkal és a szakmai érdekképviseleti szervekkel egyeztetve, javaslataikat figyelembe véve hozta meg - áll a VM közleményében.

Szeptemberben folytatódik az uniós élelmiszersegély program - 2012.08.17.

Az EU Élelmiszersegély Program keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek márciusban kezdték meg a 2012-es programhoz kapcsolódó élelmiszerek eljuttatását a rászorulók részére. Az élelmiszerosztások szeptember végén folytatódnak.

Lefelé korrigálták a várható orosz gabonatermést - 2012.08.14.

Többmillió tonnával lefelé módosította Oroszország idei gabonaterméséről szóló előrejelzését a SovEcon a Volga térségében dúló szárazság miatt. A piackutató intézet becslése szerint az idén 72-75 tonna gabona betakarítása várható a korábban jelzett 78,5-81,5 millió tonna helyett. Búzából 40,5-43 millió tonna körüli lesz a termés, korábban 46,5 milliót vártak.

Év Exportőre Díj címmel pályázatot írt ki a HITA - 2012.08.10.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az "Év Exportőre Díj" címmel pályázatot ír ki olyan hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.

Eddig 5836 nyári élelmiszerbiztonsági ellenőrzést végzett a NÉBIH - 2012.08.10.

Lezárult az idei nyári szezonális ellenőrzés július 1-31. közötti szakasza. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 5836 ellenőrzést végzett, amelynek során 269 esetben szabott ki bírságot összesen 22,5 millió forint értékben. A nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzések elsődleges célja a nyári melegben a nyaralók és turisták miatt megnövekedett forgalom mellett is fenntartani az élelmiszer-biztonságot.

A Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. is pert indított a Négy Mancs ellen - 2012.08.07.

A szentesi Hungerit Zrt. 553 milló forintos kártérítési igénye után újabb cég, a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. indított pert a Négy Mancs állatvédő szervezet ellen.

Könnyítette a VM a baromfiágazati állatjóléti támogatások feltételeit - 2012.08.06.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) módosította a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló rendeletet. A pályázatoknál csökken az ügyintézési idő és az egyes benyújtandó igazolások száma - derül ki a VM közleményéből.

Baromfivágópontot adott át Fülöpházán Budai Gyula - 2012.08.06.

A tanyafejlesztési támogatások rendszere a kormány egyik legsikeresebb programja, amelynek révén javulnak a tanyán élő emberek életkörülményei - jelentette ki Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Fülöpházán, ahol egy baromfivágópontot, egy tésztaüzemet és egy önkormányzati boltot adott át. Tavaly az Orbán-kormány tisztán nemzeti forrásból egymilliárd forintot biztosított a tanyákon élő több mint 300 ezer ember életkörülményeinek javítására.

Intézkedéseket sürget a BTT és a VHT a rendkívüli forróság és a takarmánydrágulás miatt - 2012.08.06.

Intézkedéseket sürget a Baromfi Termék Tanács és a Vágóállat és Hús Terméktanács a rendkívüli forróság, illetve a takarmánydrágulás kedvezőtlen hatásai miatt. A két szakmai szervezet közleménye szerint a magyar állattenyésztés ún. könnyű piacszabályozású ágazatai még jelenleg is az egyik legnagyobb foglalkoztatást és megélhetést biztosítják a 100.000 fő létszámra becsülhető közvetlen, és a mintegy 20.000 fő létszámra becsülhető közvetett foglalkoztatás révén.

Kutyaeledelgyártó üzemet létesít Kisvárdán a Master Good csoport - 2012.08.02.

Több mint 204 millió forint vissza nem térítendő támogatással építi fel kutyaeledelnek szolgáló szalámit gyártó üzemét a Master Good cégcsoporthoz tartozó Master Szolg. Kft. Kisvárdán. Az erről szóló támogatási szerződést Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár jelenlétében írták alá pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat