Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Növelni kell a hungarikumok piaci elismertségét - hangsúlyozza a VM - 2012.04.18.

Segíteni kell a hungarikumnak tekinthető, kiváló minőségű élelmiszerek piaci ismertségének, elismertségének növelését - fogalmazott Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a hungarikumtörvényről tartott rendezvényen, amelyen a VM szakemberei mellett a gyártók és a forgalmazók képviselői is jelen voltak. A vásárlók kétharmada hajlandó a magyar termékekért néhány százalékkal többet fizetni.

A BTT tagszervezeteinél működő intézőbizottságok tagnévsora - 2012.04.17.

A közelmúltban megtartották tisztújító közgyűléseiket a Baromfi Termék Tanácson (BTT) belül működő tagszövetségek. A szervezetek többségénél új intézőbizottságok jöttek létre. Következő szervezeti eseményként a BTT tart rendes és tisztújító küldöttgyűlést április 19-én.

Negyven tonna élelmiszer akadt fenn a tavaszi hatósági ellenőrzéseken - 2012.04.17.

Csaknem 40 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból a tavaszi kiemelt élelmiszerlánc ellenőrzésen, és a vizsgálatok során 25,3 millió forint bírságot szabtak ki. A március 19. és április 9. között az ország teljes területére kiterjedt ellenőrzéseket a nemrég megalakult Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinálta.

Évente 200 millió kínai betegszik meg rossz élelmiszerek fogyasztása miatt - 2012.04.16.

Minden évben a lakosság 15 százaléka, vagyis több mint 200 millió kínai betegszik meg szennyezett étel fogyasztása miatt. Az adat - adta hírül a sina.com hírportál - a baktériummal és élősködőkkel szennyezett, illetve a káros hozzáadott anyagokat és a természetből származó méreganyagokat tartalmazó ételekre vonatkozik.

Egy dunakeszi "húsüzletet" buktattak le a hatósági ellenőrzések - 2012.04.13.

Több mint 1,5 tonna kétes eredetű élelmiszert foglaltak le a Pest megyei élelmiszerbiztonsági hatóság ellenőrei április 10-én egy kertes ház udvarán álló épületben, ahol súlyos higiéniai hiányosságokkal működő dunakeszi "húsüzlet" működött. Várhatóan 2 millió forint feletti bírságot szabnak ki.

Állatjóléti támogatások: mielőbb küldjék meg az NO118-as szakmai ellenőrzési lapot a termelők - 2012.04.13.

Mivel nem jelent meg módosítás a 139/2007 (XI. 28) számú rendeletben szabályozott állatjóléti támogatással kapcsolatban, ezért a baromfitermelők az elmúlt évben használt, jelenleg is hatályos NO118-as számú szakmai ellenőrzési lapot mielőbb küldjék meg ellenjegyzésre a Baromfi Termék Tanácshoz (BTT) az idei első negyedéves állatjóléti támogatások igényléséhez - hívja fel a figyelmet a BTT. Az első negyedévre vonatkozó támogatási kérelmeket az ellenjegyzett szakmai ellenőrzési lappal együtt legkésőbb április 30-ig kell eljuttatni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) területileg illetékes szervezetéhez.

Magyar tojásokat is kitiltottak a cseh piacról az ottani hatóságok - 2012.04.12.

Mintegy három millió darab külföldről származó tojást nem engedett a cseh piacra az idei év első negyedében a prágai országos állategészségügyi hatóság (SVS). Az SVS közlése szerint olyan tojásokról van szó, amelyek a nem az új európai uniós normáknak megfelelő ketrecekben tartott tyúkoktól származnak.

Megkezdték a "zsebszerződéses" földek felvásárlását az Őrségben - 2012.04.11.

Megkezdődött a napokban a természetvédelmi oltalom alá tartozó földterületek felvásárlása az Őrségben - mondta Markovics Tibor, a nemzeti park igazgatója. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter még az idén januárban Őriszentpéteren jelentette be, hogy a kormányzat 450 millió forintot csoportosít át annak érdekében, hogy az Őrségi Nemzeti Park legalább 500 hektárnyi "zsebszerződéssel érintett, védelem alatt álló termőföldet" vásárolhasson fel.

Április 19-i küldöttgyűlés: javaslatok a BTT alapszabályának módosítására - 2012.04.11.

Az alapszabály módosításával is foglalkozik majd a Baromfi Termék Tanács április 19-i rendes és tisztújító küldöttgyűlése. A javasolt változtatások alapvetően a tisztújítással és a tagsági jogviszonnyal kapcsolatos változtatásokat rögzítik.

Ketreces tojótyúk tartás: az új állatjóléti előírások ellenőrzési szempontjai - 2012.04.10.

Eltérő szempontokat vesznek figyelembe a hatóságok, amikor a januártól hatályba lépett, szigorúbb uniós állatjóléti előírások betartását ellenőrzik a ketreces tojótyúk tartásban - hívta fel a figyelmet Pallós László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) osztályvezetője a Tojásszövetség közgyűlésén megtartott közelmúltbeli előadásában. Az átállást megkezdett telepeken két hét türelmi idő után betiltják a hagyományos ketrecek használatát, ha a termelők a feltárt hiányosságokat nem szüntetik meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat