Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Állatjóléti támogatások: a rendszeres adatszolgáltató vágóüzemek listája - 2012.12.11.

Összeállította a Baromfi Termék Tanács (BTT) azoknak a vágóhidaknak a listáját, amelyek rendszeres adatszolgáltatóknak minősülnek az állatjóléti támogatások igénybevételével kapcsolatban. A BTT a most közzétett listát a későbbiekben folyamatosan frissíti.

Mezőgazdasági teljesítmény: nagyobb kibocsátási érték, kisebb GDP-hozzájárulás 2012-ben - 2012.12.11.

A volumen 11 százalékos visszaesése és az árak 13 százalékos emelkedése következtében a mezőgazdasági kibocsátás értéke 2012-ben 0,7 százalékkal meghaladta az előző évit - jelentette előzetes adatok alapján hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növénytermesztés termelési értéke 5 százalékkal csökkent, az állattenyésztésé 10 százalékkal nőtt.

Újra növekszik a kedv a ház körüli állattartás iránt - 2012.12.10.

A vidék talpra állításának egyik fontos összetevője a ház körüli gazdálkodás ösztönzése, a mezőgazdasági munka presztízsének visszaszerzése - nyilatkozta az MTI-nek az agrárgazdaságért felelős államtitkár. Czerván György közlése szerint a haszonállattartást könnyítő rendelkezések is ezt a célt szolgálták. Az ez év októberében életbe lépett jogszabály hatásaként növekszik az állattartási kedv - derül ki az MTI tudósítói által készített körképből.

Minél hamarabb nyújtsák be az állatjóléti támogatásokhoz szükséges hiánypótlásokat a termelők - 2012.12.10.

Felhívja a Baromfi Termék Tanács (BTT) az érintett gazdálkodók figyelmét, hogy minél hamarabb tegyenek eleget a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) baromfiágazati állatjóléti támogatásokra vonatkozó hiánypótlási felhívásainak. Addig ugyanis az MVH egyik termelőnek sem tudja kiállítani a most aktuális, harmadik negyedévet érintő támogatási határozatokat, amíg a hivatalhoz valamennyi hiánypótlás be nem érkezik.

Lehet fejleszteni Magyarországon a bioetanol-termelést - 2012.12.07.

Fejleszthető tevékenység a bioetanol előállítása Magyarországon a következő években - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke egy budapesti szakmai tanácskozáson. Szerinte Magyarországon rendelkezésre áll az a gabonatermesztési, főként kukoricatermelési kapacitás, amely biztosíthatja a bioetanol-előállítás gazdasági és gazdaságossági feltételeit.

Fórumsorozatot szervezett a VM a vidékfejlesztés összehangolása érdekében - 2012.12.06.

Térségi fórumsorozatot tartott a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Nemzeti Agrárszaktancsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) a vidékfejlesztési tervezési folyamatok összehangolása érdekében a megyék képviselői és a tervezési munkában érintettek számára az elmúlt hetekben.

Nem lesz jelentősebb élelmiszerdrágulás - állítja Czerván György - 2012.12.06.

Az utóbbi hónapokban átlagosan 6 százalék körül emelkedtek az élelmiszerárak Magyarországon. Ugyanakkor jelentősebb drágulástól nem kell tartani, és bár a kormány napirenden tartja az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésének kérdését, egyelőre nem várható érdemi változás ezen a téren - jelentette ki Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára.

Magyarország meg akarja őrizni a mai uniós agrártámogatási szintet - 2012.12.05.

A magyar agrárpolitika legfontosabb tétele, hogy "nem engedünk az agrártámogatások jelenlegi szintjéből" - mondta a vidékfejlesztési miniszter egy agrárfórumon. Az Európai Unió 2014-2020 közötti Közös Agrárpolitikájának (KAP) vitája kapcsán Fazekas Sándor azt mondta, Magyarországnak nem lenne rossz a jelenlegi agrárpolitika, hiszen az ország az uniós átlagnak megfelelő támogatást kap.

Jövő évi minimálbér-emelés: később lép életbe a mezőgazdaságban? - 2012.12.04.

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) hétfői ülésén felmerült, hogy a nehéz helyzetben lévő ágazatokban fél évvel elcsúsztatnák a jövő évi minimálbér-emelést. Az intézkedés érinthetné a mezőgazdaságot is.

Telt ház lesz a januári Agromashexpón, várólistát alakítottak ki - 2012.12.03.

Teltház lesz a január végi Agromashexpo kiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Az agrárszakma bemutatójára a kiállítási vásárterület teljesen elkelt, várólistát alakítottak ki, amire az utóbbi időben nem volt példa - közölte a Hungexpo Zrt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat