Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Tojásválság: az Európai Bizottság nem tart szükségesnek különleges intézkedéseket - 2012.03.26.

Különleges intézkedésekre van szükség az uniós baromfipiacon a tojótyúkok ketreccseréje miatti tojáshiány, áremelkedés és technológiaváltás ellensúlyozására - vetették fel a tagállamok képviselői a brüsszeli baromfiágazati szakértői bizottság közelmúltbeli ülésén. Az Európai Bizottság (EB) szerint viszont a termelők alkalmazkodnak a helyzethez, és új egyensúly alakul majd ki az uniós piacon.

Országos agrártanulmányi versenyt szervez a Magyar Agrárkamara - 2012.03.22.

Idén tavasszal második alkalommal kerül sor a Magyar Agrárkamara (MA) szervezésében a középfokú mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmákat tanulók országos szakmai tanulmányi versenyeinek megrendezésére - hívja fel a figyelmet az MA. A több mint 500 tanulót megmozgató versenysorozat keretében külön-külön mérik össze tudásukat a technikus képzést folytató szakközépiskolák és a szakmunkásképzők végzős diákjai. Előbbiek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek, utóbbiak a Szakmai Kiváló Tanulója Versenyek döntőiben.

Aszály miatti szárazság a földeken: csendes esőre várnak a növénytermelők - 2012.03.21.

Tavaszi csendes, áztató esőre várnak a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó mezőgazdasági vállalkozások. Az őszi vetések a tavalyi rekordszárazság miatt már eleve rosszul teleltek.

Az életben maradáshoz van szükség a baromfiágazati áremelésekre - 2012.03.20.

Az életben maradáshoz van szükség arra, hogy a baromfiágazati szereplők végre tudják hajtani a közelmúltban elindított, elengedhetetlen termékáremeléseket - közölte Bárány László, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke. A vállalkozásoknak az elmúlt időszakban 5 százalékos drágítást sikerült elérniük, és május-júniusban további 5-6 százalékos árnövelés várható.

Tojáspiac: drasztikus drágulás és "német bevásárló turizmus" Csehországban - 2012.03.20.

Bőröndszámra viszik a csehek a határ menti német boltokból a tojást, mert ott jóval olcsóbban vehetik meg, mint otthon. Emiatt a németországi üzletek korlátozzák a vásárlást. Magyarországon is drasztikus drágulásnak lehetünk tanúi, amelyet elsősorban a sok telepen betarthatatlan uniós állatjóléti előírások okoznak.

Összeolvad az MgSzH és a MébiH - 2012.03.19.

Összeolvad egymással a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) és a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MébiH) - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. A szervezeti változtatással új, erősebb hivatal jön létre, amely egységes adatgyűjtési, - nyilvántartási és -elemzési rendszer kialakításával és új fogyasztóbarát szemlélettel kívánja szolgálni az élelmiszerbiztonságot - fogalmaz a tárca.

Továbbra is élelmiszerekre költenek legtöbbet a hazai családok - 2012.03.14.

A családok költekezésében a kereskedelem vezeti a rangsort, élelmiszerre és üzemanyagokra együttesen tavaly 356 milliárd forinttal költöttek, vagyis többet, mint egy évvel korábban - derül ki az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) összeállításából. Az idei első félévben ugyanakkor a piac zsugorodhat.

Új higiéniai útmutató a vendéglátás és az étkeztetés számára - 2012.03.13.

Határidő előtt elkészült és nyilvánossá vált a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához összeállított útmutató (GHP Útmutató) - közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH). Az anyag kidolgozásában a hivatal szakemberei mellett a vendéglátó szakmai szervezetek képviselői is részt vettek.

Március-áprilisban jelenhet meg az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról szóló végrehajtási rendelet - 2012.03.13.

Várhatóan március végén-április elején jelenik meg az idén januártól bevezetett élelmiszerlánc-felügyeleti díjat szabályozó végrehajtási rendelet - közölték egy szakmai megbeszélésen a PricewaterhouseCoopers (PwC) Kft. szakértői. A társaság szakértői szerint az új szabályozás negatív következményei közé tartozik, hogy a díj nem egy-egy adott termékhez kötődik, hanem azt az élelmiszerlánc minden szereplőjének meg kell majd fizetnie.

Katasztrófavédelmi hozzájárulás: bevallás és befizetés egyaránt kell - 2012.03.12.

A katasztrófavédelmi hozzájárulást nem elég befizetni, az adózóknak több adminisztratív kötelezettségnek is eleget kell tenniük - hívja fel a figyelmet a Deloitte Zrt. Így például március végéig bejelentési kötelezettségük van a katasztrófavédelmi hatóság felé, amelynek elmulasztása szankciót von maga után.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat