Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Madárinfluenza járványt jelentettek be a kínai hatóságok - 2012.07.04.

Az északnyugat-kínai országrészt érintő madárinfluenza járványt jelentett be a kínai mezőgazdasági minisztérium. Csaknem 160 ezer baromfit ítéltek kényszervágásra.

Száz forint helyett 553 milliót követel a Hungerit a Négy Mancstól - 2012.07.03.

Megváltoztatta a felperes Hungerit Zrt. jogi képviselője a korábban benyújtott keresetet a Négy Mancs elleni perben - közölte a vállalat. Az eddigi jelképes 100 forintos kártérítési igény helyett 553 millió forint vagyoni kárigényt nyújtottak be az állatvédő szervezet ellen.

Két nemzetközi szervezetnél is népszerűsíti a BTT a Baromfi Világnapra vonatkozó magyar kezdeményezést - 2012.07.03.

Két nemzetközi rendezvényen is népszerűsíti augusztusban a Baromfi Világnap bevezetésére vonatkozó saját kezdeményezését a Baromfi Termék Tanács (BTT) - jelezte az Európai Baromfifeldolgozók és -kereskedők Szövetségének (AVEC) közelmúltbeli ülésén Csorbai Attila, a BTT elnöke. Az Avec-tagok egyöntetűen támogatták a magyar kezdeményezést. Egyúttal kifejezték gratulációjukat Csorbai Attilának, a BTT nemrég megválasztott új elnökének, és megköszönték Bárány László korábbi elnök munkáját, aki 5 éven keresztül vett részt az elnökségi és küldöttközgyűléseken.

Az idén újra megkapta a Worldstar for Packaging díjat a szentesi Hungerit - 2012.07.02.

A szentesi Hungerit Zrt. az idén ismét elnyerte a legnagyobb nemzetközi csomagolási elismerést, a Worldstar for Packaging díjat. Az elismerést a társaság közleménye szerint ezúttal a Valdor Mini termékek fogyasztói csomagolása érdemelte ki.

Megjelent az állattartó telepek korszerűsítését célzó újabb VM-rendelet - Augusztusban nyújthatók be a kérelmek - 2012.07.02.

Megjelent a vidékfejlesztési miniszter 61/2012. (VI. 29.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból igényelhető idei támogatásokról az állattartó telepek korszerűsítéséhez (ATK IV). A támogatási kérelmek augusztus 1-31. között nyújthatók be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Összesen 4 millió tonna búzát takaríthatnak be az idén a gazdák - 2012.06.29.

Az őszi árpa után megkezdődött az őszi búza aratása is az országban. A kenyérgabonából a tavalyihoz hasonlóan 4 millió tonna termés várható - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára az Aratási Koordinációs Bizottság idei első ülése után.

Indítja a VM a Nemzeti Aszálystratégia társadalmi vitáját - 2012.06.29.

Elkészítette a Nemzeti Aszálystratégia vitaanyagát a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A belső egyeztetés már lezajlott, és hamarosan megkezdődhet a dokumentum társadalmi konzultációja.

Vidék Mustra néven budapesti termelői piac nyílik a VM Kossuth téri székházánál - 2012.06.27.

Június 29-én termelői piac nyílik a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) budapesti Kossuth téri épületének árkádjai alatt. A Vidék Mustra a tervek szerint késő őszig péntekenként reggel nyolctól este hatig tart nyitva, és az ország minden területéről érkeznek majd a kiváló minőségű termékeket árusító kistermelők - fogalmazott közleményében a VM.

Csaknem hétszáz éves múltra tekint vissza az angol tojásdobó verseny - 2012.06.26.

A közelmúltban tartották meg a 690 éves múltra visszatekintő tojásdobóversenyt az angliai lincolnshire-i Swatonban. A faluba még a Dél-afrikai Köztársaságból is érkeztek versenyzők és nézők.

Tojótyúkok ketreccseréje: határidőre befejezzük az előírt korszerűsítéseket - 2012.06.25.

Magyarország időben befejezi a tojótyúkketrecek korszerűsítését - jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) A korábbi vállalásnak megfelelően az ország július 31-ig megfelel az erről szóló európai uniós irányelv előírásainak.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat