Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Egyénenként változó mértékben érzékeljük az ételekben lévő zsírt - 2012.01.19.

Nyelvünk egyértelműen azonosítani tudja a zsírt, de annak ízére ízlelőbimbóink egyénenként változó mértékben érzékenyek - idézte amerikai kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál. A Journal of Lipid Research című szakfolyóiratban ismertetett tanulmány az első, amely igazolta a zsírt érzékelő receptorok létét.

Nehéz jövedelmi helyzet előtt a termelők, nagyobb szerep a szakmai szervezeteknek az új KAP-ban - 2012.01.19.

Erősíteni kívánja az Európai Unió az agrárgazdasági szakmai szervezeteket a 2014-2020 közötti új uniós Közös Agrárpolitikában (KAP). A törekvések hátterében az áll, hogy a mezőgazdasági termelők továbbra is nehéz jövedelmi helyzet elé néznek, ezért a KAP-nak piac és árstabilizáló funkciót kellene betöltenie. Az elismert szakmai szervezetek ebben játszhatnának nagyobb szerepet.

Kormányzati elszámoltatás: a mezőgazdasági ügyek is megtalálhatók az új honlapon - 2012.01.17.

Honlap indult a kormányzati elszámoltatásról, ahol széleskörű tájékoztatást kívánnak adni a 2002-2010 közötti szocialista kormányok prominenseinek állami pénzek terhére elkövetett visszaéléseiről és a mostani kabinet ide vonatkozó intézkedéseiről - jelentette be Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos. A honlap "Az igazság az országok alapja" mottót viseli, és rajta a mezőgazdasági tárgyú vizsgálatok is megtalálhatók.

Takarmánydráguláshoz és jövedelem-csökkenéshez vezet a baromfiágazatban a KAP-os zöldítés - állítja az AVEC - 2012.01.17.

Jelentősen növelhetik a takarmányköltségeket a 2014-2020 közötti Közös Agrárpolitika (KAP) zöldítési elképzelései, ezért komoly negatív hatást fejthetnek ki a baromfi- és a sertéstermelésben - fogalmazta meg aggályait Dacian Ciolos uniós agrárbiztosnak írt levelében az Európai Baromfifeldolgozók és -kereskedők Szövetsége (AVEC). Jan Odink, az AVEC elnöke a "borús kilátások" miatt személyes egyeztetési lehetőséget kért az agrárbiztostól.

Ötödével kisebb lehet az idén az ukrán gabonatermés - 2012.01.16.

A tavalyihoz képest mintegy 22 százalékkal csökkenhet az idén a betakarított gabona mennyisége Ukrajnában, elsősorban a tavaly őszi vetési időszakban jelentkezett rendkívüli szárazság miatt. Ukrajnában 2011-ben rekordnagyságú, 56,4 millió tonna volt a gabonatermés, ehhez képest az idén csupán 44-46 millió tonnát várnak. Ennek elsődleges oka a várhatóan szerény búzatermés, amelyet az elemzők 12-14,5 millió tonna között valószínűsítenek.

Elkészült a Nemzeti Vidékstratégia és a Darányi Ignác terv - 2012.01.13.

Véglegesítette a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a tíz évre szóló Nemzeti Vidékstratégiát - áll a tárca tájékoztatójában. A VM hétfőn indítja útjára a Darányi Ignác tervet, amely a Nemzeti Vidékstratégia végrehajtási keretprogramja lesz. A minisztériumi eseményen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök is.

Országosan 168 járás, Budapesten hét körzet jönne létre - 2012.01.12.

Országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 úgynevezett körzet létrehozását tervezi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). A tárca társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit.

Új stábbal szerződik a Duna Televízió a Gazdakör című műsor elkészítésére - 2012.01.11.

Január 2-tól nem a gödöllői Szent István Stúdió készíti a Duna Televízió Gazdakör című műsorát. A stúdió támogató leveleket gyűjt, mert megítélése szerint a Duna Televízió politikai alapon ítélte oda a műsorkészítés lehetőségét egy másik stábnak, amely a Magyar Televízió egyes csatornáján megjelenő, Magyar Gazda című műsort is gyártja. A gödöllői stúdióban 40-50 munkatárs válik munkanélkülivé, illetve szenved el jelentős jövedelem-kiesést.

Haszonállatokat helyez ki a gazdálkodókhoz az Őrségi Nemzeti Park - 2012.01.11.

A szarvasmarha tenyésztés és a magyar tarka helye és szerepe az agrárpolitikában" címmel tart előadást Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Őrségi Nemzeti Park állatkihelyezésének január 12-i ünnepélyes megnyitóján. A nemzeti park saját állományából kihelyez harminchárom szarvasmarhát és két igavonó lovat a helyi gazdákhoz, hogy ezzel is ösztönözze az állattartást a helybéliek körében.

Állatjóléti támogatások: január végéig adhatók be a negyedik negyedéves kérelmek - 2012.01.10.

Január 31-ig adhatják be az elmúlt év negyedik negyedévére eső állatjóléti támogatási kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a baromfitermelők - hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet kéri, hogy a gazdálkodók a támogatások igényléséhez szükséges szakmai ellenőrzési lapokat mielőbb küldjék meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat