Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Újabb pályázatokat ír ki a VM a Darányi Ignác Tervben - 2012.06.14.

A következő hónapokban több fontos pályázat is megjelenik a Darányi Ignác Tervben, így többmilliárd forintra pályázhatnak a gazdák - jelentette be V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára. Mivel közeledik a 2007-2013 közötti programozási időszak vége, ezért először a beruházási jellegű támogatásokat hirdeti meg a VM, hogy legyen idő kivitelezni az elképzeléseket.

A csirkehús vezető helyen szerepel a hazai háztartásokban - 2012.06.13.

A húsok közül a magyar háztartások legtöbbet csirkét és sertést vásárolnak. Tavaly a lakosság a friss és tőkehúsra kiadott mintegy 230 milliárd forintjának 37 százalékát a csirke-, 46 százalékát pedig a sertéshús vásárlása adta - derül ki a GfK Hungária piackutató intézet felméréséből.

Hatályon kívül helyezte az Országgyűlés a katasztrófavédelmi hozzájárulást - 2012.06.12.

Hatályon kívül helyezte az Országgyűlés a katasztrófavédelmi törvény összes olyan rendelkezését, amely összefüggésben áll az idén bevezetett katasztrófavédelmi hozzájárulással. A képviselők 253 igen szavazattal, egy nem ellenében és 89 tartózkodás mellett döntöttek az év elején bevezetett teher eltörléséről.

Új fórum alakult az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése érdekében - 2012.06.11.

Az alapvető élelmiszereket előállító ipar kulcsszereplői fórumot hoztak létre annak érdekében, hogy az alapvető élelmiszerek áfája 10 százalék alá csökkenjen. A Bonafarm csoport és a Bunge Zrt. közös kezdeményezésével létrejött Fórum az Alapvető Élelmiszerek Áfájának Csökkentéséért elnevezésű koalíció alapítói az áfacsökkentés mellett gátat kívánnak szabni az ágazatot növekvő mértékben sújtó áfacsalások terjedésének.

SáGa Foods Zrt.: nagyobb exportbevétel, csökkenő belföldi árak 2011-ben - 2012.06.11.

Az előző évivel megegyező, 25 milliárd forintos árbevételt ért el tavaly a SáGa Foods Zrt.- közölte Hidegh Sándor, a cég belföldi kereskedelmi igazgatója. Az exportot és a belföldi értékesítést eltérő trend jellemezte: az exportbevételek nőttek az emelkedő nyershús kereslet és a kedvező árak miatt, miközben a belföldi piacon fokozódott a verseny, ami több promóciós tevékenységet, alacsonyabb értékesítési árakat eredményezett.

Megszűnne a katasztrófavédelmi hozzájárulás a parlamenti pártok egyetértésével - 2012.06.06.

Eltörölné a Fidesz a katasztrófavédelmi hozzájárulást, és a kormánypárti elképzelésekkel az ellenzék is egyetért. A fideszes kezdeményezés oka, hogy az új adóból kevés bevétel származott volna.

Földpiac: egyelőre nincs döntés a közjegyzői okirati kényszerről - 2012.06.05.

A kormánypárti képviselők ellenszavazatai miatt nem javasolta a termőfölddel kapcsolatos visszaélések megakadályozása érdekében szükséges közjegyzői okirati kényszer bevezetéséről szóló képviselői önálló indítvány tárgysorozatba vételét a parlamenti mezőgazdasági bizottság. A testület tagjai ugyanakkor általában egyetértettek az előterjesztő, Bana Tibor (Jobbik) szándékával.

A családi gazdaságokat hozná helyzetbe a most készülő új földtörvény - 2012.06.04.

Az új földtörvény társadalmi vitára bocsátott koncepciójának fő célja a családi gazdaságok dominanciáján alapuló földtulajdon-szerkezet kialakítása - mondta Kurucz Mihály, a koncepció egyik kidolgozója. Az új szabályzást a kormány birtokpolitikai céljainak érvényre juttatása mellett az is indokolttá teszi, hogy a magyar állampolgárok földtulajdonszerzését előnyben részesítő földforgalmi szabályozás 2014. május elsejével nem tarható fenn tovább.

Kilogrammonkénti tojásár: a fogyasztók jobb tájékoztatását célozza a szabályozási változtatás - 2012.06.04.

A fogyasztók jobb tájékoztatást célozza az a rendeletmódosítás, amely szerint ezentúl a kiskereskedelemben az étkezési tojások árát nem csak darabban, hanem kilogrammban is fel kellene tüntetni. A Baromfi Termék Tanács (BTT) tapasztalatai szerint ugyanakkor e szabályozási változtatást egyes piaci szereplők félreértik. A módosítás arra irányul, hogy a vevők könnyebben kiszámolhassák és eldönthessék, mely termékek vásárlásakor járnak jobban - hangsúlyozza a BTT.

Június 11-ig napi egy százalékos szankcióval nyújthatók be az egységes kérelmek - 2012.06.01.

Június 11-ig még benyújthatók az egységes agrártámogatási kérelmek, de az összeg május 15-e óta munkanaponként 1 százalékkal csökken - figyelmeztet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A június 11. után benyújtott egységes kérelmeket az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, illetve az egységes kérelem többlet támogatási igény bejelentésére irányuló módosítását nem tudja befogadni.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat