Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Újabb gabonapiaci áfa csalót buktatott le a NAV - 2012.02.29.

Bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi régiójának revizorai, miután több ellenőrzést is végeztek egy gabona- és étolaj-értékesítéssel foglalkozó betéti társaságnál. A NAV tájékoztatása szerint lebukott a cég ügyvezetője is. Az elkövetők akár öt év szabadságvesztést is kaphatnak. Az utóbbi időszakban sorra buktatja le a gabonapiaci és más agrárágazati áfa csalókat a NAV.

Áremelést hoz a hideg tél, a költségnövekedés és a keresletélénkülés - A baromfiágazat bízik a fogyasztókban - 2012.02.28.

Mintegy 8-10 százalékkal emelik tavasszal a baromfihúsok átadási árait a hazai baromfiipari vállalkozások, hogy fedezzék a növekvő költségeket, de a drágítást most a piaci kereslet élénkülése is alátámasztja - közölte Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója. Az ágazati szereplők ugyanakkor bíznak abban, hogy a fogyasztók továbbra is előnyben részesítik a jó minőségű hazai baromficikkeket az importból származó termékekkel szemben.

Tavaly több mint 3500 élelmiszerbiztonsági ellenőrzés Zala megyében - 2012.02.28.

A 3500-at meghaladó tavalyi élelmiszerbiztonsági ellenőrzés során 150 vállalkozásra összesen 21 millió forint bírságot szabott ki Zala megyében az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi Igazgatóság, de kirívó problémákat nem találtak. Az ellenőrzéseket az élőállattartástól kezdve a takarmányozáson át egészen a vendéglátásig, a kész termékek forgalmazásáig végzik.

Étkezésiként árulták az ipari sót, amely lengyel húsipari termékekbe is bekerült - 2012.02.27.

Vádat emeltek Lengyelországban öt személy ellen, akik több éven át élelmiszerként adtak el nem étkezési sót egyebek közt lengyel húsfeldolgozó üzemeknek. A forgalomba hozott termék ártalmasságát igazságügyi szakértők vizsgálják.

Őshonos állatfajták: február 28-ig postázhatók a kifizetési kérelmek - 2012.02.24.

Február 28-ig adhatók postára azok a kifizetési kérelmek, amelyek a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzésének támogatására vonatkoznak - áll a Magyar Agrárkamara közleményében. A Mezőgazdasági és Vidékfelesztési Hivatal (MVH) korábban személyre szóló kérelemcsomagot postázott ki ügyfeleinek. Támogatás járhat azoknak a termelőknek, akik tyúkot, gyöngytyúkot, kacsát, pulykát és ludat tartanak.

Az EB szerint nem ismétlődik meg a tavalyi agrárteljesítmény-növekedés - 2012.02.23.

Az első negyedév után növekedési tendenciát jósol Magyarország számára az idén az Európai Bizottság (EB), de az éves növekedési szint a legfrissebb brüsszeli előrejelzés szerint mínusz 0,1 százalékos lesz. Az EB úgy véli: valószínűtlen, hogy megismétlődik a tavalyi bővüléshez hozzájáruló agrárteljesítmény-növekedés, amelynek háttere a gyengébb tavalyelőtti teljesítmény volt.

Megkezdődött a hungarikumtörvény parlamenti tárgyalása - 2012.02.22.

Megkezdődött a héten a parlamentben az új hungarikumtörvény általános vitája. A vezérszónokok egyetértettek a kormányzati jogalkotói szándékkal, de ellenzéki képviselők hiányolták a hungarikumok megfelelő piaci védelmére szolgáló költségvetési forrásokat.

A sok gyapottól "pattognak a gumilabdaszerű" kínai tojások - 2012.02.22.

"Gumilabdaszerűen pattogó" étkezési tojások okoznak újabb élelmiszerbotrányt Kínában, és az ottani hatóságok nyomozást is indítottak az ügyben. A hírek szerint azonban a főzés utáni rendkívüli jelenséget nem mesterségesen előállított tojások, hanem a tyúkok nagy gyapottartalmú takarmányai okozzák.

Tavaly csökkent, az idén nőhet a kockázatos cégek aránya - 2012.02.21.

Tavaly 49,84 százalékra csökkent Magyarországon a kockázatos cégek aránya a megelőző évi 51,36 százalékról, így közép-kelet-európai társaiknál a magyar cégek kevésbé tűnnek kockázatosnak - derül ki a Coface Hungary nemzetközi hitelbiztosító legfrissebb adataiból. Az idén azonban - a 2011-es adatok alapján - várhatóan romlik a helyzet.

Eredményes húsrazziák, enyhe hatósági büntetések Szerbiában - 2012.02.20.

Több mint 1300 tonna húst és húsipari terméket vontak ki a forgalomból Szerbiában tavaly a tisztiorvosi szolgálat ellenőrei, emellett hat tonna, feketepiacon forgalmazott húsféleséget semmisítettek meg. Az esetek többségében a szabálysértőket a hiányosságok és mulasztások helyrehozására vagy kijavítására kötelezték.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat