Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A gazdák több mint 60 százaléka használja az internetet - 2012.10.25.

A magyar gazdák több mint 60 százaléka használja az internetet, ami megfelel a felnőtt lakosság országos átlagának - derül ki a Kleffmann Group legfrissebb felméréséből, amely a mezőgazdasági termelők internet-használatát vizsgálja.Az internetet használó gazdák a magyar szántóföldi területnek összesen 85 százalékát művelik.

Jelentősen növelik a tojástermelési költségeket az uniós állatjóléti és adminisztrációs kötelezettségek - 2012.10.24.

Az idén júliusban a 360 milliós uniós tyúkállomány 7-10 százalékát még hagyományos ketrecben tartották a termelők a különböző felmérések szerint - derül ki abból az előadásból, amelyet Molnár Györgyi, a Baromfi Termék Tanács mezőgazdasági titkára tartott egy közelmúltbeli konferencián. Az uniós állatjóléti előírások 7 százalékkal növelték a termelési költségeket.

Kemény és nehéz tárgyalások jöhetnek az uniós agrárbüdzséről - 2012.10.24.

Kemény küzdelem várható az unió mezőgazdasági költségvetésének ügyében, amelyet egyes országok jelentős mértékben meg akarnak kurtítani - derült ki Luxembourgból keltezett osztrák médiajelentésekből. Hétfőn újabb tanácskozást tartottak az EU-országok agrártárca-vezetői, és a büdzsé kérdései mellett a közvetlen kifizetések rendjéről is szó esett.

A Hungerit Zrt. vezérigazgatójának meghallgatásával folytatódott a Négy Mancs elleni per - 2012.10.24.

Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatójának meghallgatásával folytatódott a Négy Mancs kontra Hungerit per október 18-án a Fővárosi törvényszéken. Helmut Dungler, a Négy Mancs Alapítvány elnöke nem jelent meg a tárgyaláson. Személyes megjelenés helyett egy írásbeli nyilatkozatot juttatott el a bírósághoz.

A hazai szükségletet fedezi a 4,5 millió tonnás idei kukoricatermés - hangoztatja a VM - 2012.10.17.

Az idén várhatóan 4,5 millió tonna kukoricát takarítanak be a gazdálkodók, ez elegendő a belföldi igényekre, miután az ország belső szükséglete 4-4,2 millió tonna - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a Betakarítási Koordinációs Bizottság keddi ülése után.

Új uniós Közös Agrárpolitika: viták az Európai Parlamentben - 2012.10.16.

Komoly viták kísérték a 2014-2020. között új uniós Közös Agrárpolitika (KAP) kialakítását az Európai Parlamentben - derül ki Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselő előadásából, amely egy közelmúltbeli konferencián hangzott el. Az egyik komoly érdekütközést az új elemként tervezett, úgynevezett "zöldítés" váltotta ki. A mai álláspont szerint csak az e címen nyújtott támogatásoktól esne el az a gazdálkodó, aki a zöldítési kritériumokat nem teljesíti, további büntetés -például az alaptámogatások csökkentése - nem lenne lehetséges.

Románia is korlátozná 2014-től a külföldi földvásárlásokat - 2012.10.16.

Románia korlátozná 2014-től a külföldi magánszemélyek termőföldvásárlását, ugyanakkor megfelelő feltételeket akar teremteni a mezőgazdaságba beruházók számára - jelentette ki Daniel Constantin román mezőgazdasági miniszter.

Véget vet az új földtörvény a külföldi földvásárlásoknak - 2012.10.15.

Az új földtörvény teljes egészében véget vet a külföldiek földvásárlásának, visszaszerzi "a zsebszerződéssel kilopott földet", megvédi a termőföldet a spekulánsoktól és a bankároktól is, és korlátozza a nagybirtokot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Cegléden, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának kongresszusán.

Uniós forrásokból épülhet meg az aszály kockázatait csökkentő víztározói kapacitás - 2012.10.15.

Uniós forrásokra támaszkodva, a 2014-2020-as költségvetési időszakban megépíthető az a víztározói kapacitás, amellyel enyhíthetők lennének az ideihez hasonló aszályos években az agráriumot ért károk - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Tisza-tavi polgármesterek szombati balmazújvárosi találkozóján.

Tavaly 16 százalékkal nőtt az Oroszországba irányuló agrárkivitel - 2012.10.11.

Dinamikusan fejlődik a Magyarország és az Orosz Föderáció közötti agrár-együttműködés, amit az is jelez, hogy az Oroszországba irányuló élelmiszergazdasági kivitel tavaly meghaladta a 265 millió dollárt (mintegy 60 milliárd forint), ami 16 százalékkal volt magasabb az előző évinél. Egyebek mellett ez is szóba került Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Nyikolaj Fjodorov, az Orosz Föderáció mezőgazdasági minisztere szerdai moszkvai tárgyalásain - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat