Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Új jogszabály szabályozza az állati eredetű melléktermékek felhasználását - 2012.05.18.

Új jogszabály biztosítja a nem emberi fogyasztásra szánt állati eredetű melléktermékek - például a tetemek, a belsőségek vagy a csontok - biztonságos felhasználását, vagyis ártalmatlanítását, gyűjtését, tárolását és szállítását. Az uniós előírásoknak megfelelő, a korábbinál hatékonyabb, biztonságosabb nemzeti szabályozás hozzájárul a magas szintű járványvédelem fenntartásához, így közvetett módon az élelmiszerlánc biztonságához.

Határszemle ellenőrzéseket rendelt el a VM - 2012.05.17.

Elrendelte az idei határszemle ellenőrzéseket a Vidékfejlesztési Minisztérium - hívja fel az ingatlantulajdonosok és a földhasználók figyelmét a tárca. A határszemlén az ingatlanügyi hatóság - azaz a földhivatal - elsősorban a termőföld védelméről szóló 2007-es törvényben előírt hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzi.

Döntött a fordított mezőgazdasági áfa-adózás bevezetéséről a parlament - 2012.05.16.

A mezőgazdasági áfacsalások megakadályozása érdekében az agráriumra is kiterjesztik a fordított adózást. Az erről szóló törvényjavaslatot a napokban nagy többséggel, 340 igen szavazattal, négy ellenében fogadta el az Országgyűlés.

Magyar Baromfi Védjegy: tíz éve garantálja a magyar származást - 2012.05.16.

Tárgyalásokat kezdeményezett a Baromfi Termék Tanács (BTT) több élelmiszerlánccal a tíz éve létrehozott Magyar Baromfi Védjegy szélesebb körű alkalmazásáról. A tanúsító védjegy garanciát nyújthat az üzlethálózatoknak és a fogyasztóknak arra, hogy a védjeggyel ellátott baromfi termékek kizárólag magyar alapanyagból és munkaerővel készülnek.

Tiltaná a diszkriminatív kereskedelmi árazást egy fideszes törvénymódosítási javaslat - 2012.05.15.

Megjelenne a diszkriminatív árazás tilalma a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvényben, és pontosítaná a fizetési határidőkre és a beszerzési ár alatti értékesítésre vonatkozó rendelkezéseket Győrffy Balázs (Fidesz), aki pénteken nyújtott be képviselői önálló indítványt az Országgyűlésnek.

Egy főre vetítve a mezőgazdaságban a legnagyobbak a környezetvédelmi költségek - 2012.05.14.

A Magyarországon működő, 20-nál több embert foglalkoztató cégek 17 százaléka vállal önkéntesen környezetvédelmi költségeket - derül ki a GKI gazdaságkutató Fenntartható Fejlődés Évkönyvéből. Csaknem minden második vállalkozás esetében felmerülnek költségek környezetvédelmi kötelezettségek miatt.

A Budai Várban rendezik meg az idei libamájfesztivált - 2012.05.11.

Június 1-3. között rendezik meg a Budavári Libamájfesztivált a Budai Várban, amelynek díszvendége az idén a Tokaji borrégió lesz - közölték a szervezők. A hagyományos és az újragondolt receptek alapján készült magyar libamáj ételeket Tokaji borokkal és egyéb magyar ínyencségekkel együtt, elérhető árakon kóstolhatják az érdeklődők.

Nyilvános a Négy Mancs elleni Hungerit-per a Fővárosi Bíróságon - 2012.05.10.

Május 24-én tíz órakor kezdődik az a per, amelyet a szentesi Hungerit Zrt. indított a Négy Mancs elnevezésű állatvédő szervezet ellen.

Százmillió forintot áldoz a VM a rendezett piaci kapcsolatokra - 2012.05.09.

Az idén is meghirdeti a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a rendezett piaci kapcsolatok kialakítása érdekében nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatást, amelyre az idén 100 millió forintot fordít. A támogatást az állattartókkal termeltetési szerződést kötő és termeltetési előleget biztosító kereskedelmi vállalkozások, integrátorok, az állati terméket feldolgozók és a termelői csoportok igényelhetik.

Csökkenne az érrendszeri halálozási arány, ha kevesebb só lenne az élelmiszerekben - 2012.05.08.

Csökkenne a magas vérnyomással küzdő betegek és az agyi katasztrófák száma a dubaji Szív Világkongresszuson részt vevő tudósok szerint, ha az élelmiszeripar nem sózná meg annyira az ételeket. Ha a cégek a konyhasótartalmat 10 százalékkal mérsékelnék, a szív- és érrendszeri halálozási arány 3 százalékkal csökkenhetne.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat