Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Sehol sem kell regisztrálniuk a főtevékenységű mezőgazdasági vállalkozásoknak - 2012.02.07.

Sem az agrárkamaráknál, sem az ipari és kereskedelmi kamaráknál nem kell kötelezően regisztráltatniuk magukat azoknak, akik főtevékenységként mezőgazdasági termelő, feldolgozó, kereskedelmi vagy szolgáltató tevékenységet végeznek - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara. Az ipari és kereskedelmi kamarákhoz sorolható szervezeteknek viszont - regisztrációs díj ellenében - március 31-ig kötelező bejelentkezniük.

Bognár Lajos: érezhetően nő a magyar termékek iránti kereslet - 2012.02.06.

Érezhetően nő a hazai termékek iránti kereslet - mondta Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes-államtitkára a Foodapest élelmiszeripari kiállításon. A magyar családok asztalán csak biztonságos és egészséges, illetve vitaminokban és tápanyagokban gazdag élelmiszereknek van helye - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Elképzelhető, hogy Budai lesz Ángyán utóda a VM államtitkári posztján - 2012.02.03.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a legesélyesebb a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) megüresedett parlamenti államtitkári posztjára - értesült ágazati forrásokból az agromonitor.hu. Egyes hírek szerint a tisztség betöltésével kapcsolatban szóba került Font Sándor, a parlamenti mezőgazdasági bizottság fideszes elnöke és Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke is, de ők - állítják szakértők - nem államtitkárnak, hanem legfeljebb miniszternek "mennének be" a VM budapesti Kossuth téri székházába.

Rendszámvesztéssel járhat, ha a tulajdonosok nem fizetik meg a baleseti adót - 2012.02.02.

Rendszámvesztéssel jár, ha a gépkocsi tulajdonosa nem fizeti meg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának 30 százalékára rúgó baleseti adót, mivel a biztosító az ő adóját is megfizeti a befolyt díjból, így viszont biztosítási fedezet nélkül marad a jármű, és kivonják a forgalomból - hívja fel a figyelmet a Generali Biztosító. Az üzembentartók jelentős hányada ugyanakkor nem is hallott az új adóról.

A jó időjárásnak köszönhetően 1,5 millió tonnával több volt a tavalyi gabonatermés - 2012.02.01.

A múlt évben a gabonafélék termésmennyisége 1 millió 493 ezer tonnával több volt az előző évinél, így összesen 13,8 millió tonna gabona termett. Búzából 10,3 százalékkal, kukoricából 15,8 százalékkal több termést takarítottak be, mint egy évvel korábban. Búzából 4,1 millió, kukoricából 8,1 millió tonna termett.

Most egy tímári csirkenevelő telep tetőszerkezezete égett le - 2012.01.31.

Leégett egy csirkenevelde tetőszerkezete kedd hajnalban Tímáron, a tűzben mintegy tízezer naposcsibe pusztult el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az utóbbi időszakban több baromfitelepen is előfordult hasonló tűzeset.

Holland amatőr filmeseknek sikerült rögzíteniük a vadludak furcsa repülését - 2012.01.30.

Amennyiben leszálláskor hamar szeretnének ereszkedni és lassítani, a vadludak többször megfordítják testüket, miközben a fejük mozdulatlan marad. A nyakukat a lehető legtovább tekerik, így 180 fokos fordulatot érnek el, szárnyaik alól pedig távozik a levegő. A repülés feletti uralmat a manőver közben sikerül megtartaniuk.

Hungerit-per a Négy Mancs ellen: a napokban kitűzhetik a tárgyalási időpontot - 2012.01.27.

A jövő héten tűzi ki a Fővárosi Bíróság a tárgyalás napját abban a perben, amelyet a Hungerit Zrt. kezdeményezett az osztrák és a magyar Négy Mancs alapítvány, illetve elnöke ellen. A cég keresete személyhez fűződő jogainak sérelme, kártérítés, illetve a jogsértéstől történő eltiltásra vonatkozik.

Állatjóléti támogatások: személyesen keressék fel a BTT-t, akik hiánypótlási MVH-felhívást kaptak - 2012.01.26.

Érdemes személyesen felkeresniük a termelőknek a Baromfi Termék Tanács (BTT) budapesti irodáját abban az esetben, ha az elmúlt év utolsó negyedévére eső állatjóléti támogatási kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) szakmai ellenőrzési lap nélkül nyújtották be és emiatt az MVH hiánypótlásra szólította fel őket - hívja fel a figyelmet a BTT. A hosszabb postázási idő miatt ugyanis az ügyintézés hosszabbra nyúlhat a hiánypótlási határidőnél, ezért fennállhat a veszélye annak, hogy az érintett gazdálkodók a tavalyi utolsó negyedéves támogatásoktól elesnek.

Sokat fejlődött a mezőgazdasági géppark a vidékfejlesztési miniszter szerint - 2012.01.26.

Jelentősen nőtt tavaly a gépberuházás a mezőgazdaságban, így a vásárlások értéke az első kilenc hónapban meghaladta az 51 milliárd forintot - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a 30. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon. A gépberuházások összértéke 68 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat