Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Fotópályázatot hirdetett az agrármindennapokról a mezőgazdasági múzeum - 2012.04.25.

Mezőgazdaságról, vidéki családok életéről, háztáji gazdaságok mindennapjairól szóló, a 20. században, főként az 1950-es és 1960-as években készült színes vagy fekete-fehér digitális fényképeket várnak a Magyar Mezőgazdasági Múzeum "Küldj 1 képet!" című pályázatára. A határidő június 3-án jár le.

Nem mutattak ki határérték feletti GMO-tartalmat a hazai ellenőrzések - 2012.04.25.

Lezárult a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által március 1-jén elrendelt, az élelmiszerekben fellelhető genetikailag módosított szervezetek (GMO) előfordulásának felmérésére irányuló kiemelt ellenőrzés. Az ellenőrzés elrendelésére nem meghatározott, konkrét események miatt került sor, hanem tájékozódó, megelőző jellegű. A hatóság felmérte, a hazai élelmiszerpiacon előfordulnak-e nem engedélyezett, vagy engedélyezett, de nem megfelelően jelölt, GMO-t tartalmazó termékek.

A MOSZ szerint a mezőgazdasági munkaadók elesnek a bérkompenzációtól - 2012.04.23.

A mezőgazdasági munkaadók gyakorlatilag nem tudnak élni a bérkompenzáció lehetőségével, mivel azt úgynevezett csekély összegű, azaz "de minimis" - támogatásként hirdették meg számukra - közölte a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ). E támogatási formát az érintett vállalkozások nagy része az elmúlt években kimerítette.

Csorbai Attilát választotta a BTT új elnökévé a szervezet küldöttgyűlése - 2012.04.20.

A 2006-ban regisztrált 611-ről 1746-ra nőtt 2011-re a Baromfi Termék Tanács (BTT) tagjainak száma - állapította meg Bárány László, a BTT leköszönt elnöke, aki hat évig töltötte be e posztot a terméktanácsnál. A szakmai szervezet csütörtöki küldöttgyűlése egyhangú szavazással Csorbai Attilát, a BTT eddigi igazgatóját választotta meg új elnöknek.

Mindent rendben lévőnek talál az állami földbérleti pályázatoknál a VM - 2012.04.20.

Bebizonyosodott, hogy minden rendben van földbérleti pályázatoknál, mivel az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ellenőrző albizottsága nem talált jogi kifogást a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) központjában tartott kihelyezett ülésén - jelentette ki Szabó Csaba, a vidékfejlesztési tárca miniszteri biztosa a tegnapi megbeszélés után. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) álláspontja szerint a bizottság ellenzéki képviselői egyszerűen más gazdákat szerettek volna helyzetbe hozni a pályázatokon, a nyertes gazdák helyett.

Illegális tevékenységek egy csabacsűdi vágóhídon - 2012.04.19.

Tiltott tevékenységből származó, illetve más üzemek címkéjével jelölt termékeket is találtak április 6-án a Békés megyei élelmiszerbiztonsági hatóság szakemberei egy csabacsűdi vállalkozónál. A hatóság munkatársai - az illetékes rendőrkapitányság bevonásával - a vállalkozó lakóhelyén, valamint a kizárólag sertésvágásra engedélyezett vágóhídon egyaránt végeztek ellenőrzéseket.

Takarékos és eredményes volt a BTT tavalyi gazdálkodása - 2012.04.18.

Április 16-án áttekintette a Baromfi Termék Tanács (BTT) pénzügyi ellenőrző bizottsága a BTT tavalyi gazdálkodását, a mérlegbeszámoló alapján. A bizottság tagjai mindent rendben találtak, takarékos és eredményes működést állapítottak meg. A testület egyúttal javaslatokat fogalmazott meg annak érdekében, hogy a BTT pénzügyi gazdálkodása még hatékonyabbá váljon.

Növelni kell a hungarikumok piaci elismertségét - hangsúlyozza a VM - 2012.04.18.

Segíteni kell a hungarikumnak tekinthető, kiváló minőségű élelmiszerek piaci ismertségének, elismertségének növelését - fogalmazott Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a hungarikumtörvényről tartott rendezvényen, amelyen a VM szakemberei mellett a gyártók és a forgalmazók képviselői is jelen voltak. A vásárlók kétharmada hajlandó a magyar termékekért néhány százalékkal többet fizetni.

A BTT tagszervezeteinél működő intézőbizottságok tagnévsora - 2012.04.17.

A közelmúltban megtartották tisztújító közgyűléseiket a Baromfi Termék Tanácson (BTT) belül működő tagszövetségek. A szervezetek többségénél új intézőbizottságok jöttek létre. Következő szervezeti eseményként a BTT tart rendes és tisztújító küldöttgyűlést április 19-én.

Negyven tonna élelmiszer akadt fenn a tavaszi hatósági ellenőrzéseken - 2012.04.17.

Csaknem 40 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból a tavaszi kiemelt élelmiszerlánc ellenőrzésen, és a vizsgálatok során 25,3 millió forint bírságot szabtak ki. A március 19. és április 9. között az ország teljes területére kiterjedt ellenőrzéseket a nemrég megalakult Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinálta.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat