Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Az MVH felméri, mennyire elégedettek az ügyfelek - 2011.08.09.

Ügyfélmegelégedettség-felméréssel igyekszik megismerni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), hogy idei munkájáról milyen vélemény alakult ki az agrárpiaci szereplők körében. Az MVH a felmérés elvégzésével a CONSACT Minőségfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft-t bíztuk meg, amely feldolgozza és értékeli az beérkezett válaszokat.

Gazdatiltakozás a kaposvári labor bezárása miatt - 2011.08.08.

Bezárt a kaposvári akkreditált laboratórium, ezentúl Hódmezővásárhelyen vizsgálják a somogyi zöldség- és gyümölcsmintákat - írta a Magyar Hírlap A termelőknek így százötven-kétszáz kilométerre kell elszállítaniuk a mintákat, ami több szempontból is aggályos. A gazdák tiltakoznak, szakemberek szerint pedig mielőbb felül kell vizsgálni a döntést, hogy ne maradjon vizsgálat nélkül a zöldség- és gyümölcságazat.

Növénytermesztést és állattenyésztést is tanulnak a közmunkások - 2011.08.05.

Egy évig a növénytermesztés, majd egy évig az állattenyésztés fortélyait tanulják, és alapfokú képesítést is szereznek a közmunkások - jelentette ki Papp Károly, a belügyi tárca közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára. Papp szerint az egyik célja a most kezdődő közmunkaprogramoknak, hogy megfelelő képzés után a foglalkoztatottak olyan javakat termeljenek, amelyeket fel lehet használni a helyi közétkeztetésben.

Szünetel a termelés a peremartoni műtrágyagyárban - 2011.08.05.

Nyolcvan dolgozó munkahelyét szűntette meg augusztus 1-től a Peremartoni Fertilizers Kft., ezzel egyben befejeződött annak a komplex műtrágyának a gyártása is, amelyet Magyarországon kizárólag itt állítottak elő - mondta Kepli Lajos, a Jobbik parlamenti képviselője a gyártelep ipari parkjának bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján. A gyár igazgatója szerint ugyanakkor "csak" hatvan dolgozót küldtek el, és a jelenlegi helyzetben csak veszteségesen lehetne műtrágyát gyártani.

Lassult a búza betakarítása a csapadékos időjárás miatt - 2011.08.03.

A termés 90-95 százalékát már betakarították, befejeződött a búza aratása Szabolcsban, de például Békésben az eső miatt megtorpant a betakarítás, és még sok hektáron lábon áll a termés Győr-Moson-Sopron megyében is - hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. Ha szárazabbra fordul az idő, várhatóan már ezen a héten befejeződik a búza aratása. A termelők már azon gondolkodnak, mikor és mennyiért adják el a kenyérnek valót.

Diszkrimináció az Anugán: a VM tájékoztatást kért a BTT-től - 2011.08.02.

Tájékoztatást kért a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Baromfi Termék Tanácstól (BTT) arról, mely hazai piaci szereplőket érinti az a döntés, amellyel az őszi kölni Anuga élelmiszeripari vásárt szervező Kölnmesse GmbH kitiltotta a rendezvényről a töméses hizlalásból származó liba- és kacsamájat, illetve más termékeket. A BTT korábban jogi és diplomáciai lépéseket sürgetett a diszkriminatív intézkedések miatt. A VM csütörtökön újabb szakmai egyeztetést tart az ügyben.

Magyarország is csökkenthetné az EU-támogatások társfinanszírozási arányát - 2011.08.02.

Összesen 308 millió eurónak megfelelő összeggel csökkenthetné Magyarország az uniós támogatásokhoz nyújtott társfinanszírozás arányát az Európai Bizottság javaslata szerint - közölte Brüsszelben Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos. Így az egyes projektekhez nyújtott EU-s hozzájárulás aránya akár 95 százalékra is nőhetne. Az intézkedés a regionális, a kohéziós, a szociális, a halászati és a mezőgazdasági-vidékfejlesztési alapot érintené.

Könnyebben juthatnak vidékfejlesztési pénzekhez a Helyi Akciócsoportok - 2011.08.01.

Kiszámíthatóbbá válik a LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) finanszírozása a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) augusztus 1-jétől hatályos rendeletmódosításával - közölte a VM. A szabályozás célja, hogy az akciócsoportoknak járó támogatásokat ésszerűen osszák el.

A baromfitelepek 5-200 milliós támogatást igényelhetnek a ketreccseréhez - 2011.07.29.

Egy pályázó minimum 5, legfeljebb 200 millió forintot igényelhet abban a pályázatban, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) ír ki az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) a tojótyúkketrecek korszerűsítésére - közölte a minisztérium. A támogatás keretösszege 3 milliárd forint, a kérelmeket pedig baromfiteleppel már rendelkező ügyfelek nyújthatják be 2011. szeptember 1-30. között a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Augusztus elején befejeződik a búza betakarítása - 2011.07.29.

A búza aratásával már 85-90 százalékban végeztek, így kedvező időjárás esetén várhatóan már a jövő héten befejeződhet a betakarítás - közölte Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) elnöke. A gépek azonban az esős időjárás miatt néhány napja pihenőre kényszerültek, de az esők nem tettek nagyobb kárt, általában nem döntötték meg a gabonát, így az aratást ez nem nehezíti.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat