Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Elkészült a Nemzeti Vidékstratégia és a Darányi Ignác terv - 2012.01.13.

Véglegesítette a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a tíz évre szóló Nemzeti Vidékstratégiát - áll a tárca tájékoztatójában. A VM hétfőn indítja útjára a Darányi Ignác tervet, amely a Nemzeti Vidékstratégia végrehajtási keretprogramja lesz. A minisztériumi eseményen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök is.

Országosan 168 járás, Budapesten hét körzet jönne létre - 2012.01.12.

Országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 úgynevezett körzet létrehozását tervezi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). A tárca társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit.

Új stábbal szerződik a Duna Televízió a Gazdakör című műsor elkészítésére - 2012.01.11.

Január 2-tól nem a gödöllői Szent István Stúdió készíti a Duna Televízió Gazdakör című műsorát. A stúdió támogató leveleket gyűjt, mert megítélése szerint a Duna Televízió politikai alapon ítélte oda a műsorkészítés lehetőségét egy másik stábnak, amely a Magyar Televízió egyes csatornáján megjelenő, Magyar Gazda című műsort is gyártja. A gödöllői stúdióban 40-50 munkatárs válik munkanélkülivé, illetve szenved el jelentős jövedelem-kiesést.

Haszonállatokat helyez ki a gazdálkodókhoz az Őrségi Nemzeti Park - 2012.01.11.

A szarvasmarha tenyésztés és a magyar tarka helye és szerepe az agrárpolitikában" címmel tart előadást Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az Őrségi Nemzeti Park állatkihelyezésének január 12-i ünnepélyes megnyitóján. A nemzeti park saját állományából kihelyez harminchárom szarvasmarhát és két igavonó lovat a helyi gazdákhoz, hogy ezzel is ösztönözze az állattartást a helybéliek körében.

Állatjóléti támogatások: január végéig adhatók be a negyedik negyedéves kérelmek - 2012.01.10.

Január 31-ig adhatják be az elmúlt év negyedik negyedévére eső állatjóléti támogatási kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a baromfitermelők - hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet kéri, hogy a gazdálkodók a támogatások igényléséhez szükséges szakmai ellenőrzési lapokat mielőbb küldjék meg.

Növendék kacsákat pusztított el a tűz egy Kiskunhalas melletti telepen - 2012.01.10.

Több ezer növendék kacsa elpusztult, amikor a napokban kiégett egy épület Kiskunhalas közelében az 5309-es út mentén. A csaknem ezer négyzetméter alapterületű épületben öt gázpalack felrobbant - mondta Mészáros Zoltán, a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense.

Szlovák roham a hazai élelmiszerboltokban a gyenge forint miatt - 2012.01.09.

Megrohamozták a határ közeli magyarországi boltokat a szlovákiai vásárlók. A bevásárló-turizmus soha nem látott méreteket öltött, mert a forint/euró árfolyam történelmi csúcson volt, így egy euróért akár 320 forintot is fizettek.

Ötszáz pulykát loptak el egy mocsai telepről, ötmilliós kárt okoztak a lefülelt tettesek - 2012.01.06.

Csaknem ötszáz élő pulykát loptak el egy mocsai pulykatelepről - közölte Lébel Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az elkövetőket tegnap, egy újabb lopás után fogták el a komáromi nyomozók.

Kétmilliárd eurót közelítő agráraktívum az elmúlt év háromnegyedében - 2012.01.05.

Összesen 1,856 milliárd eurós aktívumot ért el az agrártermékek hazai külkereskedelme az elmúlt év január-szeptembere között - derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) adataiból. A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kivitelének értéke szeptemberig 4,988 milliárd, a behozatalé 3,132 milliárd eurót tett ki.

Idei GDP: mínusz 1,5 és plusz 0,5 százalék között szóródnak az előrejelzések - 2012.01.04.

A gazdaságkutatók 2012-es GDP előrejelzése mínusz 1,5 százaléktól plusz 0,4 százalékig terjed, míg a kormány 0,5 százalékos, az MNB 0,1 százalékos növekedést vár. Az MTI által gyűjtött adatokból kitűnik, hogy szeptember óta a gazdaságkutatók, a kormány és az MNB is rontotta idei GDP prognózisát. a legnagyobb mértékben a Pénzügykutató 1,0 százalékról mínusz 0,7 százalékra, legkisebb mértékben a Kopint-Tárki 0,5 százalékról 0,3 százalékra. Legújabb előrejelzésében a kormány egy százalékkal, az MNB 0,9 százalékkal vár kisebb növekedést mint szeptemberben.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat