Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Október közepétől fizetheti az idei SAPS-pénzeket az MVH - 2011.07.12.

Jóváhagyta az Európai Bizottság (EB), hogy a tagországok az uniós területalapú (SAPS) támogatások és a különleges tejtámogatás 50-50 százalékát előlegként fizessék ki az arra jogosult termelőknek. Az előlegfizetésre mind a 27 tagállamban lesz lehetőség, a kifizetések pedig október második felétől indulhatnak meg - jelentette be a vidékfejlesztési tárca.

Az idén nem rendezik meg a bábolnai nemzetközi gazdanapokat - 2011.07.11.

A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok Kft. 2011-ben nem rendezi meg az immár hagyományos Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokat - közölte a társaság. Ennek oka az, hogy hat év szünet után idén ismét várja látogatóit a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) szeptember 28. és október 2. között, Budapesten.

Számos betegség ellen védenek a tojás antioxidáns tulajdonságai - 2011.07.08.

A természet egyik legtökéletesebb eledele lehet az ember számára a tojás - írja a Science Daily című ismeretterjesztő portál. Amellett, hogy kiváló fehérje-, zsír-, vitamin- és ásványianyag-forrás, most antioxidáns tulajdonságaira is fény derült. Az Albertai Egyetem kutatóinak elemzéséből kiderült, hogy két nyers tojássárgája kétszer annyi antioxidáns anyagot tartalmaz, mint egy alma.

Élelmiszerbiztonság: kitüntetett szerep a vidékstratégiában - 2011.07.07.

Kitüntetett szereppel bír az élelmiszerbiztonság a Nemzeti Vidékstratégiában - közölte Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága élelmiszerbiztonsági albizottságának ülésén. A kis élelmiszer-előállítók helyzetének könnyítése érdekében felül kell vizsgálni az élelmiszerlánc-felügyelet által kirótt díjakat és az ide vonatkozó jogszabályokat is.

E. coli magyar kolbászban - nem a halált okozó törzshöz tartozik a baktérium - 2011.07.05.

Escherichia coli baktériumot mutattak ki júniusban Ausztriában egy magyarországi húsboltból származó füstölt kolbászban, de az más törzshöz tartozik, mint a halálos hasmenés-járványt okozó - közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH). Az osztrák élelmiszer-biztonsági hatóság még június 27-én jelezte, hogy egy liezeni hatósági piacellenőrzés során vett füstölt kolbász mintában Escherichia coli-t mutattak ki.

Értékeli a baromfiágazati támogatási helyzetet a BTT - A szervezet csütörtökön tartja elnökségi ülését - 2011.07.04.

Februárig fizette ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a baromfiágazati állatihulla-megsemmisítési és állategészségügyi prevenciós támogatásokat, az idei állatjóléti források igénybevételéről szóló minisztériumi rendelet pedig a napokban jelenik meg - közölte Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója. A támogatási viszonyokról a BTT elnöksége csütörtöki ülésén tárgyal, ahol a Magyar Libamájszövetség tervezett megalakulása, az új agrárkamarai törvény körüli helyzet, a BTT tavalyi gazdálkodása és a baromfiágazati termékpályák piacelemzése is napirenden szerepel.

Kardeván: megbízhatók a magyar élelmiszerek - 2011.07.04.

A magyar élelmiszerek biztonságosak, ellenőrzöttek, megbízhatók és kiemelkedő minőségűek, az egyetemes magyar kultúrához tartoznak - jelentette ki Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a balatonlellei Magyar Világtalálkozón. Mint kiemelte, számos hazai élelmiszerünk ismertsége, kedveltsége és gyakran kiváló minősége is az előállításához kapcsolódó hagyományokon nyugszik, ezeket kötelességünk ápolni és megőrizni az utánunk következő generációknak.

Kitiltották a libamájat a kölni Anugáról - A BTT levélben szorgalmaz fellépést három minisztériumnál - 2011.07.01.

Diplomáciai és jogi ellenlépéseket sürget a Baromfi Termék Tanács (BTT) amiatt, hogy a Kölnmesse GmbH rendezvényszervező cég - szélsőséges állatvédelmi szervezetek nyomására - kitiltotta az őszi kölni Anuga nemzetközi élelmiszer-ipari kiállításról a töméses hizlalásból származó liba- és kacsamájat, illetve más termékeket. A BTT szerint a diszkriminatív lépés nem felel meg az áruk szabad áramlásáról és a verseny tisztaságáról szóló uniós rendelkezéseknek és kifejezetten sérti a magyar gazdasági-gasztronómiai érdekeket - húzta alá Bárány László, a terméktanács elnöke.

Új baromfifeldolgozó 1,4 milliárdos beruházással Pacsán - 2011.07.01.

Évi 800 ezer pulyka és 3,5 millió csirke vágására és feldolgozására alkalmas, 3400 négyzetméteres baromfiüzem épült Pacsán, amelynek több mint 90 százalékos tulajdonosa a termelői szövetkezet - közölte Bedő Tibor ügyvezető. A közel 1,4 milliárd forintból épült üzemet önerőből, OTP-hitelből, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által kiírt pályázaton elnyert 401 millió forintból és a Nemzetgazdasági Minisztériumtól munkahelyteremésre kapott 224 millió forint támogatásból hozták tető alá.

Visszaesett a gabonaexport a KSH kimutatásai szerint - 2011.06.30.

Az élelmiszerek, italok, dohánytermékek exportvolumene 7, míg az importé 15 százalékkal növekedett 2011. január-áprilisban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorsjelentéséből. A kivitel volumene az utolsó két hónapban nem érte el az előző év azonos időszaki szintet, elsősorban a gabona és gabonakészítmény exportjában regisztrált jelentős csökkenés miatt.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat