Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Élelmiszerhiánytól és áremelkedéstől tartanak a Brexit miatt - 2019.02.27.

A brit kormány legfrissebb hatástanulmánya szerint, ha a brit EU-tagság a kilépési feltételrendszerről szóló megállapodás nélkül szűnik meg, nem zárható ki, hogy egyes élelmiszerekből "hiányossá válik a kínálat" Nagy-Britanniában. Az elemzés komoly növekedési kockázatokra is felhívja a figyelmet.

Az idén 9 százalékkal nőhetnek az átlagbérek - 2019.02.26.

A tavaly decemberben kötött bérmegállapodás hatására, amelynek értelmében 2019. január 1-től 8 százalékkal nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum, idén az átlagbérek vélhetően 9 százalékkal emelkednek majd - így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb kereseti adatait. Ugyanakkor megjegyezték, a pontos becslést nehezíti, hogy idén a statisztikai hivatal már új módszertannal méri a béreket.

Javul a munkavédelmi helyzet a mezőgazdaságban - 2019.02.26.

Tovább javult a munkabiztonság az agráriumban a Pénzügyminisztérium adatai szerint. Két év alatt csaknem 45 százalékkal csökkent a halálos kimenetelű munkabalesetek száma.

Hústermékekre költenek legtöbbet a hazai fogyasztók - 2019.02.25.

Élelmiszerre 1835 milliárd forintot költött tavaly a lakosság, és ez 7 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az élelmiszerek közül kiemelkedik a húsfogyasztás élénkülése.

A Közös Agrárpolitika megvédésére szólított fel Emmanuel Macron - 2019.02.25.

A három hónap múlva esedékes európai parlamenti (EP) választások előtt Emmanuel Macron francia államfő összefogást és mobilizációt szorgalmazott a közös agrárpolitika megőrzése érdekében, a nagyhatalmak "offenzívájával" és egyes tagállamok "újraállamosítási" kísérleteivel szemben.

Uniós konzultáció az élelmiszerekkel érintkező műanyagokról - 2019.02.25.

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (European Food Safety Authority, EFSA) nyilvános konzultációt indít az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagokban található flatátok kockázatértékelési tervezetéről.

Az új Európai Parlament dönt majd az uniós agrárreformról - 2019.02.22.

Az Európai Parlament (EP) csak a május végi választások után szavaz majd az agrárreformmal kapcsolatos álláspontjáról - tájékoztatta az MTI-t Erdős Norbert EP-képviselő.

15 ezer euróról akár 25 ezerre nőhet a de minimis támogatás - 2019.02.22.

A jelenlegi 15 ezerről maximum 25 ezer euróra emeli a mezőgazdasági termelőknek nyújtható nemzeti támogatás felső határát az Európai Bizottság. A brüsszeli testület bejelentése szerint az új uniós állami támogatási szabályok megnövelik a maximális összeget, amelyet a nemzeti hatóságok a bizottság előzetes jóváhagyása nélkül kiutalhatnak a termelőknek.

Nagy István: a generációváltás nemzeti ügy - 2019.02.22.

A vidék jövője a fiatal gazdák kezében van – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (Agrya) budapesti konferenciáján.

Az uniós tojáspiac legfrissebb adatai - 2019.02.21.

Az uniós tojáspiaci trendeket tekintette át január 24-i ülésén az illetékes uniós szakbizottság. Az ülésre készült táblázatok és grafikonok alább tekinthetők meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat