Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe

Híreink

Új szabályozás születhet a bioélelmiszerekről - 2017.11.23.

Az Európai Parlament mezőgazdasági bizottsága jóváhagyta a fogyasztók bioélelmiszerekbe vetett bizalmának növelését célzó új szabályokat, amelyek a remények szerint javítják az ágazat növekedési lehetőségeit is.

Riasztó a helyzet Áder János szerint az éghajlatváltozás miatt - 2017.11.22.

Ötven százalékkal több élelmiszerre és harminc százalékkal több vízre lesz szüksége 2050-re az akkorra csaknem 10 milliárd lakosra duzzadó emberiségnek Áder János köztársasági elnök szerint. Riasztó adatokról számolt be a klímaváltozással és a vízválsággal kapcsolatban.

Lassult a gazdasági növekedés Oroszországban - 2017.11.22.

Az orosz hazai össztermék (GDP) 1,6 százalékkal nőtt az idei első tíz hónapban éves összevetésben. Az első kilenc hónapban a gazdasági bővülés nagyobb, 1,8 százalék volt. Az orosz mezőgazdaság növekedése némileg lassult.

Egyezség a jövő évi uniós büdzséről - 59 milliárd a mezőgazdaságnak - 2017.11.21.

Kompromisszumos megállapodásra jutottak az Európai Unió jövő évi költségvetéséről a tagországok kormányait tömörítő tanács és az Európai Parlament (EP) küldöttei az Európai Bizottság tájékoztatása szerint. A két társjogalkotó szerv közötti egyezség értelmében 2018-ban az unió 160,1 milliárd euró erejéig vállalhat pénzügyi kötelezettségeket, és 144,7 milliárd euró lehet a tárgyévi tényleges kifizetések összege. A mezőgazdaságra 59 milliárd euró jut.

Három napon át gyűjtik az élelmiszeradományokat - 2017.11.21.

Három napon keresztül, november 24. és 26. között gyűjtik a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 település csaknem 200 áruházában.

Hatalmas fejlődés előtt az ázsiai (baromfi)piac - 2017.11.20.

A növekvő ázsiai piacról tartott előadást Chris Langholz, a Cargill baromfiágazati csoportjának elnöke az Európai Baromfi-feldolgozók és -kereskedők Szövetségének (AVEC) közelmúltbeli közgyűlésén.

Feloldja Thaiföld a madárinfluenza miatti tilalmat - 2017.11.20.

Feloldják a madárinfluenza miatt importtilalmat a thai hatóságok, így újra megindulhat a baromfi termékek exportja Magyarországról.

Lassuló infláció az euróövezetben - 2017.11.20.

Októberben az előző havinál kisebb lett az infláció az euróövezetben és az Európai Unió egészében az EU statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatai szerint. Az euróövezetben októberben 1,4 százalékkal emelkedtek éves bázison a fogyasztói árak a szeptemberi 1,5 százalékos éves emelkedés után.

Mezőgazdasági összeírást végez a KSH - 2017.11.17.

Mezőgazdasági összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2017 elnevezésű mezőgazdasági adatgyűjtést november 15. és december 15. között végzik.

Terjednek a környezetkímélő mezőgazdasági módszerek - 2017.11.17.

Világszerte egyre népszerűbbek a természetkímélő mezőgazdasági módszerek - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek Bonnban, ahol az ENSZ klímakonferenciájához kapcsolódva magyar közreműködéssel rendeztek tanácskozást arról, hogy miként járulhat hozzá a klímavédelmi vállalások teljesítéséhez egy új mezőgazdasági szemléletmód, az agroökológiai megközelítés.

Védjegyeink

Magyar Baromfi
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat