Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Jobban védi a versenyjog a termelőket az Európai Bizottság szerint - 2018.10.27.

A mezőgazdasági termelők kedvezőbb feltételeket érhetnek el, amikor nagy vevőknek vagy szövetkezeteknek értékesítik termékeiket  - derül ki az Európai Bizottság a versenyszabályok mezőgazdasági alkalmazásáról szóló jelentéséből. A tájékoztatás szerint a jelentéssel az uniós bizottság első ízben értékelte specifikusan a versenyszabályok mezőgazdasági alkalmazását.

AKI-konferencia az élelmiszerpazarlásról - 2018.10.27.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) a Magyar Tudomány Ünnepe keretében november 22-én „Élelmiszer-veszteség a feldolgozóiparban: technológiai szükségszerűség vagy felelős stratégiával, együttműködéssel kezelhető kihívás?” címmel rendezvényt tart.

Tovább csökkent az álláskeresők száma - 2018.10.25.

A nyilvántartott álláskeresők száma 6,5 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint a szeptemberi zárónapon 251 000 álláskereső volt, több mint 17 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Új vidékfejlesztési pályázat élelmiszeripari fejlesztésekre - 2018.10.25.

Megjelent a „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című pályázati felhívás a Vidékfejlesztési Programban. A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2-től 2021. január 4-ig nyílik lehetőség.

Új iránymutatás a termelői csoportok kifizetési kérelmeire - 2018.10.25.

Megjelent a „Termelői csoportok és szervezetek létrehozása” pályázat kifizetési kérelmeivel kapcsolatos irányító hatósági iránymutatás.

Tojás Világnap: komoly kihívások a tojáspiacon - 2018.10.24.

A tojástermelés kihívásairól tartott előadást Gerrit Logemann, a Big Dutchman International területi kereskedelmi menedzsere a Tojás Világnapja alkalmából rendezett közelmúltbeli szimpóziumon.

Tovább növekszik az élelmiszerforgalom - 2018.10.24.

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 6,3 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 6,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - erősítette meg második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Magyarország nem ért egyet az uniós támogatások csökkentésével - 2018.10.24.

A magyar kormány számára elfogadhatatlan, hogy a következő európai uniós ciklusban Magyarország kevesebb forráshoz jutna - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Jelentősen bővülhet az uniós baromfipiac a következő években - 2018.10.19.

Egymillió tonnával bővülhet a következő öt évben az uniós baromfipiac – jelentett ki Nan-Dirk Mulder, a Rabobank szakértője az Európai Baromfifeldolgozók és –kereskedők Szövetségének (AVEC) közelmúltbeli ülésén.

Sok élelmiszert pazarolnak el a fogyasztók - 2018.10.19.

Felmérések szerint az Európai Unióban a fogyasztók élen járnak az élelmiszer-pazarlásban, de a feldolgozók számára is vannak lehetőségek a veszteségek csökkentésére.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat