Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Híreink

A búza után a kukorica vetésterülete is csökken - 2017.05.31.

Mintegy háromezer hektárral kisebb területen vetettek kukoricát idén a gazdálkodók Tolna megyében, és kilencezer hektárral csökkent az őszi búza vetésterülete is. A visszaesés hátterében a tavalyi alacsonyabb búzaár, illetve a pillangós növények termesztésének növekedésé állhat.

Újra jelentősen nőttek a beruházások - 2017.05.31.

A beruházások volumene az idei első negyedévben 34,1 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakának alacsony bázisát, amikor 14,9 százalékos volt a visszaesés éves összevetésben – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Jelentősen nőttek a mezőgazdasági beruházások is.

A fenntartható fejlődésre fókuszál az ENSZ - 2017.05.30.

Az ENSZ 2030-ig szóló nemzetközi együttműködési programjának alapját a fenntartható fejlődési célok alkotják, a feladatok közül pedig a két legfontosabb a szegénység és az éhínség leküzdése, amelynek feltétele a gazdasági és természeti erőforrások elérhetővé tétele mindenki számára.

Jelentősen nőtt a magyar agrárkivitel - 2017.05.30.

A magyar élelmiszeripari kivitel az elmúlt öt évben 37 százalékkal növekedett - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Herceghalmon.

Állatjóléti támogatások: fontos határidők jönnek - 2017.05.29.

Június 1-30. között lehet beadni az idei támogatási kérelmeket a tojótyúk-állományok és a tenyészbaromfik állatjóléti támogatására. A tavaly beadott támogatási igények kifizetési kérelmeinek benyújtási határideje július 1-31. A szakmai ellenőrzési lapoknak támogatási kérelmeknél június 15-ig, kifizetési kérelmeknél július 15-ig kell beérkezniük a Baromfi Termék Tanácshoz (BTT).

Baromfi takarmányozás: aktuális kérdések és jövőbeli kihívások - 2017.05.29.

A baromfi takarmányozás aktuális kérdéseiről és jövőbeni kihívásairól tartott előadás a közelmúltban megrendezett Baromfi Világnapon Mézes Miklós, a Szent István Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára. Az előadásban az antibiotikum-mentes takarmányozásról, a mikotoxin-problémáról és az alternatív fehérjeforrásokról volt szó.

Munkavédelem: az idén eddig nem javult a helyzet - 2017.05.29.

Alig volt javulás a munkavédelmi szabályok betartásában az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest Magyarországon. Az ellenőrzött  3853 munkáltató 77 százalékánál találtak szabálytalanságot az ellenőrök. A mezőgazdaságban is ellenőriztek.

Tovább növelte árbevételét a Coop csoport - 2017.05.29.

A Coop csoport nettó árbevétele tavaly emelkedett, és elérte az 582 milliárd forintot. Ez 12 milliárddal haladta meg az előző évit - közölte Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. újabb öt évre megválasztott vezérigazgatója az MTI-vel.

III. Tojás Fesztivál: itt a részletes program - 2017.05.26.

Június 9-11-én rendezik meg Kecskeméten a III. Tojás Fesztivált. Az eseményt gasztronómiai, kulturális, népzenei és koncertprogramok kísérik.

Az agrártárca kedvezőnek ítéli a Közös Agrárpolitikát - 2017.05.26.

A 2020-ig Magyarországra érkező európai uniós források több mint 36 százaléka az unió közös agrárpolitikájának (kap) köszönhető - mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) ülésén.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat