Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Orbán Viktor az új uniós költségvetésről: "csigavér" - 2018.05.04.

Orbán Viktor miniszterelnök nem támogat olyan európai uniós költségvetést, amelyben elveszik a pénzt a gazdáktól, a kutatás-fejlesztéstől, valamint a regionális fejlesztésektől, és odaadják azoknak az országoknak, amelyek beengedték a migránsokat.

Továbbra is külföldi láncok uralják a magyar élelmiszerpiacot - 2018.05.04.

Tavaly az élelmiszer-értékesítés 2,6 százalékkal nőtt a GKI adatai szerint. Az Euler Hermes iparági elemzése arra kereste a választ, folytatódhat-e a konjunktúra 2018-ban is.

Csökkentenék a Közös Agrárpolitika forrásait 2020 után - 2018.05.03.

Az Európai Bizottság gyakorlatias és eredményközpontú, több forrást biztosító, hosszú távú költségvetést javasol a 2021-2027-es időszakra, amelyben a kiadások csökkentésével és új források biztosításával adnak válaszokat az Európai Unió előtt álló kihívásokra - közölte Jean-Claude Juncker, az uniós bizottság elnöke. Csökkentenék a Közös Agrárpolitikai (KAP) forrásait is.

Tovább nőttek az ipari termelői árak - 2018.05.03.

2018 márciusában az ipari termelői árak összességében 3,5%-kal haladták meg az előző év azonos időszakit. A belföldi értékesítési árak átlagosan 3,3%-kal nőttek, ezen belül a hattizednyi súlyt képviselő feldolgozóipar árai 3,2, a több mint egyharmadnyi súlyú energiaipar árai 3,7%-kal emelkedtek az egy évvel korábbihoz mérten. Az ipar exportértékesítési árai 3,6%-kal nőttek az előző év márciusihoz képest.

Sok őstermelő nem tartja be az értékesítési szabályokat - 2018.05.02.

Az értékesítési szabályok betartására figyelmezteti az őstermelőket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Nem éri el a négy százalékot a munkanélküliség az idén - 2018.05.02.

Négy százalék alatt maradhat a munkanélküliségi ráta egész évben, a munkaerőpiacon zajló folyamatoknak a gazdaság egészére nézve pozitív következményei lehetnek - vélekedtek az MTI-nek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagáló elemzők. 

Hódmezővásárhelyi állattenyésztési napok: online szakmai kiadvány jelent meg - 2018.04.27.

Interneten olvasható, online kiadvány jelent meg a május 10-12. közötti hódmezővásárhelyi 25. Állattenyésztési és Mezőgazda Napok alkalmából. A kiadványban a Baromfi Termék Tanács (BTT) is bemutatkozik.

Csányi Sándor befektetne a baromfiágazatba is - 2018.04.27.

Az élelmiszer lehet az egyike a következő évtizedek jó befektetéseinek – jelentette ki Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az Inforádió Aréna című műsorában. Szavai szerint baromfiágazati befektetéseket is tervez.

Élelmiszerhamisítás elleni akció az Interpollal és az Europollal - 2018.04.27.

Csaknem 105 tonna hamis vagy ismeretlen eredetű élelmiszert és 7 ezer liter alkoholtartalmú folyadékot vontak ki a magyar hatóságok az élelmiszerhamisítás elleni OPSON VII. nemzetközi művelet során - mondta Leopold Róbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.

Vetik a napraforgót és a kukoricát Zalában - 2018.04.27.

A napraforgónak több mint felét, a kukoricának pedig csaknem egyharmadát elvetették Zala megyében - közölte Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke MTI-vel.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat