Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A GMO-mentesség nagy lehetőség Magyarország számára - 2019.05.07.

A magyar mezőgazdaság versenyképességének fokozása érdekében a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentesség óriási lehetőséget jelent - mondta Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztériumban (AM) tartott GMO-tematikus napon.

Drágulhat a baromfihús is a Kínában pusztító sertéspestis miatt - 2019.05.06.

Drágulhatnak a baromfihúsok is annak következtében, hogy Kínában jelentős sertésállományt kell kiirtani az afrikai sertéspestis (ASP) miatt. Ez a baromfihúsok iránt is növelheti a keresletet, amely Magyarországon is áremelésekben mutatkozhat meg.

Ki kell iktatni a "harmadik felet" a kínai üzleteknél - 2019.05.06.

Magyarország célja, hogy harmadik fél közbeiktatása nélkül, önállóan üzleteljen Kínával - mondta Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatornán. Cél a mezőgazdasági értékesítések felfuttatása is.

Kiskereskedelmi forgalom: 4,9 százalékos növekedés márciusban - 2019.05.06.

Márciusban 4,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz mérve - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A  naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 5,9 százalékos volt a növekedés.

Baromfi Világnap: adottak a feltételek a hazai baromfiszektor további növekedéséhez - 2019.05.03.

Minden feltétel adott ahhoz, hogy a magyar baromfiszektor a jövőben is sikeres legyen – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára azon a budapesti konferencián, amelyet a Baromfi Világnap alkalmából szervezett a Baromfi Termék Tanács (BTT). A tárca most egy olyan új támogatási konstrukción dolgozik, amellyel foglalkoztatáshoz kötött de minimis forrásokat nyújtana a baromfiszektorban is.

Madárinfluenza: folynak a tárgyalások Magyarország és Thaiföld között - 2019.05.03.

A magyar baromfihúsok thaiföldi szállításáról tárgyalt Bangkokban a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) delegációja - közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

A vártnál jobban növekszik az infláció az euróövezetben - 2019.05.03.

Áprilisban a várakozások feletti mértékben, öt havi csúcsra emelkedett az euróövezeti infláció az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat előzetes adatokra támaszkodó jelentése szerint.

Derzsy Napok: tudományos szakülés június 6-7-én Balatonfüreden - 2019.05.02.

Tudományos szakülést rendeznek június 6-7-én Balatonfüreden. Az eseményen számos baromfi-egészségügyi kérdés kerül napirendre.

Uniós agrártámogatások: tovább tart az aláírásgyűjtés - 2019.05.02.

A vártnál nagyobb érdeklődés miatt két héttel tovább, 2019. május 17-ig lehet csatlakozni a magyar gazdák petíciójához, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége indított el.

Átlag feletti bérnövekedés a mezőgazdaságban - 2019.05.02.

Elsősorban a munkaerőhiány hajtja felfelé a béreket és az erőteljes növekedés addig kitarthat, amíg a gazdasági növekedés kedvező üteme fennmarad - így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentését. Átlag felett nőnek a bérek a mezőgazdaságban is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat