Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Mezőgazdasági munkaerőgondoktól tartanak a Brexit miatt - 2018.12.20.

A brit kormány tervei szerint azonos feltételekkel telepedhetnek le Nagy-Britanniában az uniós és az unión kívüli bevándorlók a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után. Hatalmas mezőgazdasági gondoktól tartanak, ha a munkaerőhiány csökkentése érdekében nem születnek megfelelő lépések.

Tovább növekedett a hazai átlagkereset - 2018.12.20.

Az idén január-októberben a bruttó átlagkereset 324 400 forint, a nettó átlagkereset 215 700 forint volt, mindkettő egyaránt 11,6 százalék nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Marketing kampányt tart szükségesnek a hazai piacon a BTT - 2018.12.19.

Államilag támogatott marketingakciót tart szükségesnek a hazai baromfifogyasztás ösztönzésére a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet elnöksége a közelmúltban foglalkozott a kérdéssel.

Új szabályozás készül az élelmiszerbűnözés ellen - 2018.12.19.

Az élelmiszerbiztonság erősítésére büntetőjogi szabályozás kidolgozásáról határozott a kormány. Továbbra is kiemelt cél a mezőgazdasági termelés GMO-mentességének megőrzése.

Élelmiszerek kettős minősége: elégedetlen V4-országok - 2018.12.19.

Elégedetlenségüket fejezték ki az élelmiszerek kettős minőségének gyakorlatát megszüntető szabályozás hiánya miatt a V4-országok agrárminiszterei a Mezőgazdasági és Halászati Tanács közelmúltbeli brüsszeli ülésén. Nagy István agrárminiszter szerint elfogadhatatlan, hogy a kelet-európai tagállamok állampolgárait másodrendűként kezeljék a multinacionális élelmiszeripari cégek.

Nagy István: több kutatási-fejlesztési forrást kérünk Brüsszeltől - 2018.12.18.

Magyarország nagyobb részesedést kér a kelet-közép-európai gazdálkodók számára az uniós kutatási-fejlesztési forrásokból - jelentette ki Nagy István agrárminiszter Brüsszelben, az uniós Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülése után.

Óvatosan optimisták a hazai agrárvállalkozások - 2018.12.18.

A magyar agrárvállalkozások óvatos bizakodással várják az új évet – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. A cégek az általános hazai élelmiszerkereslet és a gazdasági szabályozás kedvező alakulására számítanak, ám a gazdálkodási környezetet és a világpiaci helyzetet borúlátóan ítélik meg. Az agrárvállalkozások az ősszel készített felmérésben a hitelhez jutásban is némi könnyebbségre számítottak jövő évtől.

EU-Mercosur tárgyalások: nem kellene növelni a brazil baromfikvótát - 2018.12.17.

Előnytelen lenne az uniós baromfiszektor számára, ha az Európai Unió és a dél-amerikai Mercosur-országok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás az eddigi kiszivárgott feltételekkel lépne életbe, mivel Brazília a jelenleginél is nagyobb kedvezményes uniós baromfi-behozatali kontingenst kapna. Egyelőre azonban a megállapodás sorsa bizonytalan, mivel a jelenlegi Európai Bizottság mandátuma 2019 májusában lejár.

A GKI is növelte idei GDP-előrejelzését - 2018.12.17.

A harmadik negyedévi 4,9 százalékos növekedés után a GKI is emelte - 4,5-ről 4,6 százalékra - idei GDP-előrejelzését. Az intézet 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását.

Decemberben 3-5 százalékkal nőhet az élelmiszer-forgalom - 2018.12.17.

A CBA a decemberi élelmiszer-forgalom 3-5 százalékos növekedésére számít az előző év azonos időszakához képest - mondta Fodor Attila, a társaság kommunikációs igazgatója.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat