Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Baromfivágóhidat avattak Tatán - 2018.02.23.

A tatai Horváth Agrofarmon 110 millió forintos beruházással  napi kétezer baromfi feldolgozására alkalmas félautomata vágóhidat avattak fel.

Új kincstári nyomtatvány a fellebbezésekhez - 2018.02.23.

Új nyomtatványt vezetett be a fellebbezések benyújtására a Magyar Államkincstár (MÁK). A dokumentum azon gazdálkodók helyzetét könnyítheti, akik kevésbé jártasak a jogi nyelvezetben, illetve a jogszabályok alkalmazásában.

Novembertől teljes kapacitással működhet a Hunent mélykúti vágóhídja - 2018.02.22.

Ősszel megkezdődhetnek a próbavágások a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,6 milliárd forintos beruházással épülő új víziszárnyas-vágóhídján - közölte Kiss István, a zrt. igazgatósági elnöke a Bács-Kiskun megyei Mélykúton. A magyar kormány 4,4 milliárd forintos támogatásával létrejövő zöldmezős beruházással mintegy 350 új munkahelyet hoznak létre a felső-bácskai városban.

Nőtt az élelmiszerüzletek forgalma - 2018.02.22.

2017. decemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 5,0, naptárhatástól megtisztítva 6,1%-kal nőtt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,2 %-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2017-ben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 4,9%-kal nagyobb volt az előző évinél.

A madárinfluenza miatt csökkent tavaly a baromfiállomány - 2018.02.21.

A madárinfluenza miatt a magyarországi baromfiállomány élősúlyban 5,2 százalékkal, egyedszámban pedig 4,3 százalékkal csökkent tavaly az azt megelőző évhez képest - közölte Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnök-igazgatója az MTI érdeklődésére.

A hazai mezőgazdaságban is szükség van digitalizációra - 2018.02.21.

A magyar mezőgazdaság digitalizációjának megvannak az alapjai, az ágazat kész az átállásra - mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkár a Prega Science 2018 elnevezésű szakmai konferencia megnyitóján.

A családi gazdaságokra kell koncentrálnia az új KAP-nak - 2018.02.20.

A kis és közepes családi gazdaságok érdekeit kell képviselnie a 2020 utáni új uniós Közös Agrárpolitikának (KAP) - szögezte le Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Brüsszelben, az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának ülése után. A magyar álláspont szerint a jelenlegi támogatási szint nem csökkenhet.

Erősítenék a fogyasztói tudatosságot - 2018.02.20.

A legerősebb  fegyver a kettős élelmiszerminőség ellen a vásárlói tudatosság erősítése – fogalmazott a parlamentben Zsigó Róbert, az agrártárca államtitkára.

Tíz év alatt 50 ezer agrármunkahely jöhet létre - 2018.02.19.

Ötvenezer új álláshely jöhet létre a következő tíz évben a magyar mezőgazdaságban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. Egyes szakmákban máris kevés a munkaerő.

Rekordot dönthet az orosz búzaexport - 2018.02.19.

Oroszország több búzát exportálhat idén orosz elemzők szerint, mint bármelyik másik ország korábban.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat