Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A vállalkozások többsége létszámcsökkentéssel számol az idén - 2012.02.13.

Több vállalkozás számít növekvő, mint csökkenő árbevételre a GKI Gazdaságkutató Zrt. januári felmérése szerint, de a létszám és a beruházás esetében egyértelműen a csökkenésre számítók vannak többségben. A GKI 800 fős reprezentatív vállalati mintán végzett kutatást az 5 fő feletti létszámú vállalkozások idei kilátásairól és a létszámvárakozásairól.

Állatjóléti támogatások: egyszerűbbé és gyorsabbá válhat az ügyintézés - 2012.02.10.

Várhatóan egyszerűsödik az idéntől a baromfiágazati állatjóléti támogatások igénylési rendje - hangzott el a Baromfi Termék Tanács (BTT) csütörtöki elnökségi ülésén. A módosítások célja, hogy az ügyintézés egyszerűsödjön és gyorsuljon, illetve meg lehessen előzni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hiánypótlási felhívásait. Az MVH tájékoztatása szerint a termelők a tavalyi első háromnegyedév utáni támogatásokat már az idén február végétől megkaphatják.

Decemberi állatlétszám: csaknem minden baromfifajnál csökkent az állomány - 2012.02.10.

Mintegy 1,2 millióval (4 százalékkal) volt több a hazai tyúkfélék száma tavaly decemberben az egy évvel korábbihoz képest, és 33 millió darabot ért el - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A 2011. június 1-jei állapothoz viszonyítva azonban az állomány 4,2 millióval, 11 százalékkal fogyott. A közel 11,4 milliós tojóállomány az egy évvel korábbinál 1,2 millióval, 9 százalékkal volt kevesebb, míg a hat hónappal ezelőttinél 1,4 millióval - 14 százalékkal - több volt.

Új járási rendszer:az Országgyűlés elé kerülhet az első törvénycsomag - 2012.02.09.

A tervek szerint hamarosan az Országgyűlés elé kerül a 2013. január 1-jén létrejövő járások kialakításával összefüggő első törvényjavaslat-csomag, amely várhatóan több mint nyolcvan jogszabály módosítását tartalmazza - közölte Szabó Erika, a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár. A járások - vagyis az állam legkisebb területi államigazgatási egységeinek - kialakításáról szóló társadalmi egyeztetés során több mint 750 javaslat érkezett, amelyek feldolgozása megkezdődött.

Sehol sem kell regisztrálniuk a főtevékenységű mezőgazdasági vállalkozásoknak - 2012.02.07.

Sem az agrárkamaráknál, sem az ipari és kereskedelmi kamaráknál nem kell kötelezően regisztráltatniuk magukat azoknak, akik főtevékenységként mezőgazdasági termelő, feldolgozó, kereskedelmi vagy szolgáltató tevékenységet végeznek - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara. Az ipari és kereskedelmi kamarákhoz sorolható szervezeteknek viszont - regisztrációs díj ellenében - március 31-ig kötelező bejelentkezniük.

Bognár Lajos: érezhetően nő a magyar termékek iránti kereslet - 2012.02.06.

Érezhetően nő a hazai termékek iránti kereslet - mondta Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes-államtitkára a Foodapest élelmiszeripari kiállításon. A magyar családok asztalán csak biztonságos és egészséges, illetve vitaminokban és tápanyagokban gazdag élelmiszereknek van helye - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Elképzelhető, hogy Budai lesz Ángyán utóda a VM államtitkári posztján - 2012.02.03.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a legesélyesebb a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) megüresedett parlamenti államtitkári posztjára - értesült ágazati forrásokból az agromonitor.hu. Egyes hírek szerint a tisztség betöltésével kapcsolatban szóba került Font Sándor, a parlamenti mezőgazdasági bizottság fideszes elnöke és Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke is, de ők - állítják szakértők - nem államtitkárnak, hanem legfeljebb miniszternek "mennének be" a VM budapesti Kossuth téri székházába.

Rendszámvesztéssel járhat, ha a tulajdonosok nem fizetik meg a baleseti adót - 2012.02.02.

Rendszámvesztéssel jár, ha a gépkocsi tulajdonosa nem fizeti meg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának 30 százalékára rúgó baleseti adót, mivel a biztosító az ő adóját is megfizeti a befolyt díjból, így viszont biztosítási fedezet nélkül marad a jármű, és kivonják a forgalomból - hívja fel a figyelmet a Generali Biztosító. Az üzembentartók jelentős hányada ugyanakkor nem is hallott az új adóról.

A jó időjárásnak köszönhetően 1,5 millió tonnával több volt a tavalyi gabonatermés - 2012.02.01.

A múlt évben a gabonafélék termésmennyisége 1 millió 493 ezer tonnával több volt az előző évinél, így összesen 13,8 millió tonna gabona termett. Búzából 10,3 százalékkal, kukoricából 15,8 százalékkal több termést takarítottak be, mint egy évvel korábban. Búzából 4,1 millió, kukoricából 8,1 millió tonna termett.

Most egy tímári csirkenevelő telep tetőszerkezezete égett le - 2012.01.31.

Leégett egy csirkenevelde tetőszerkezete kedd hajnalban Tímáron, a tűzben mintegy tízezer naposcsibe pusztult el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az utóbbi időszakban több baromfitelepen is előfordult hasonló tűzeset.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat