Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Szünetel a termelés a peremartoni műtrágyagyárban - 2011.08.05.

Nyolcvan dolgozó munkahelyét szűntette meg augusztus 1-től a Peremartoni Fertilizers Kft., ezzel egyben befejeződött annak a komplex műtrágyának a gyártása is, amelyet Magyarországon kizárólag itt állítottak elő - mondta Kepli Lajos, a Jobbik parlamenti képviselője a gyártelep ipari parkjának bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján. A gyár igazgatója szerint ugyanakkor "csak" hatvan dolgozót küldtek el, és a jelenlegi helyzetben csak veszteségesen lehetne műtrágyát gyártani.

Lassult a búza betakarítása a csapadékos időjárás miatt - 2011.08.03.

A termés 90-95 százalékát már betakarították, befejeződött a búza aratása Szabolcsban, de például Békésben az eső miatt megtorpant a betakarítás, és még sok hektáron lábon áll a termés Győr-Moson-Sopron megyében is - hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. Ha szárazabbra fordul az idő, várhatóan már ezen a héten befejeződik a búza aratása. A termelők már azon gondolkodnak, mikor és mennyiért adják el a kenyérnek valót.

Diszkrimináció az Anugán: a VM tájékoztatást kért a BTT-től - 2011.08.02.

Tájékoztatást kért a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Baromfi Termék Tanácstól (BTT) arról, mely hazai piaci szereplőket érinti az a döntés, amellyel az őszi kölni Anuga élelmiszeripari vásárt szervező Kölnmesse GmbH kitiltotta a rendezvényről a töméses hizlalásból származó liba- és kacsamájat, illetve más termékeket. A BTT korábban jogi és diplomáciai lépéseket sürgetett a diszkriminatív intézkedések miatt. A VM csütörtökön újabb szakmai egyeztetést tart az ügyben.

Magyarország is csökkenthetné az EU-támogatások társfinanszírozási arányát - 2011.08.02.

Összesen 308 millió eurónak megfelelő összeggel csökkenthetné Magyarország az uniós támogatásokhoz nyújtott társfinanszírozás arányát az Európai Bizottság javaslata szerint - közölte Brüsszelben Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos. Így az egyes projektekhez nyújtott EU-s hozzájárulás aránya akár 95 százalékra is nőhetne. Az intézkedés a regionális, a kohéziós, a szociális, a halászati és a mezőgazdasági-vidékfejlesztési alapot érintené.

Könnyebben juthatnak vidékfejlesztési pénzekhez a Helyi Akciócsoportok - 2011.08.01.

Kiszámíthatóbbá válik a LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) finanszírozása a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) augusztus 1-jétől hatályos rendeletmódosításával - közölte a VM. A szabályozás célja, hogy az akciócsoportoknak járó támogatásokat ésszerűen osszák el.

A baromfitelepek 5-200 milliós támogatást igényelhetnek a ketreccseréhez - 2011.07.29.

Egy pályázó minimum 5, legfeljebb 200 millió forintot igényelhet abban a pályázatban, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) ír ki az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) a tojótyúkketrecek korszerűsítésére - közölte a minisztérium. A támogatás keretösszege 3 milliárd forint, a kérelmeket pedig baromfiteleppel már rendelkező ügyfelek nyújthatják be 2011. szeptember 1-30. között a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Augusztus elején befejeződik a búza betakarítása - 2011.07.29.

A búza aratásával már 85-90 százalékban végeztek, így kedvező időjárás esetén várhatóan már a jövő héten befejeződhet a betakarítás - közölte Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) elnöke. A gépek azonban az esős időjárás miatt néhány napja pihenőre kényszerültek, de az esők nem tettek nagyobb kárt, általában nem döntötték meg a gabonát, így az aratást ez nem nehezíti.

Több állatot lehet levágni a vágópontokon - 2011.07.29.

Emelkedik a vágópontokon levágható állatok száma és megduplázódik a beszállítási távolság a a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) új rendelete szerint, amelyet már aláírt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter - közölte a VM. Újdonságként a baromfi vágópontokat is szabályozza a rendelet, amelyet a VM a helyi termelés ösztönzésével, valamint a vágópontokra vonatkozó élelmiszerbiztonsági szabályok átláthatóbbá tételével magyaráz.

Új védjegyet vezet be a Magyar Termék Nonprofit Kft. - 2011.07.26.

A hazai foglalkoztatás növelése a "Válassz magyart" mozgalom célja, ez pedig elérhető azzal is, ha minél több magyar ember választ magyar terméket - mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Kecskeméti Attila, a tizenhárom cég által létrehozott Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A társaság egy tanúsító védjegyet is bevezet, amelyik nem csak a származást, hanem a minőséget is igazolja.

Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt.: perspektivikus a kínai piac - 2011.07.25.

A meglévő mezőgazdasági kapcsolat lehet az alapja Hajdú-Bihar és a kínai Anhui tartomány további együttműködésének. A kínai régióban az idén már 100 milliós forgalmat elért Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. a két régió közötti kapcsolatok zászlóshajója.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat