Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

EFSA-értékelés az élelmiszerekre vonatkozó egészségügyi állításokról - 2010.11.22.

Újabb 808, egészségre vonatkozó állításról készített tanácsot az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA). A vélemények mostani, harmadik sorozatával már 1745 állítást értékeltek az EFSA szakemberei az összesen 4637, egészségre vonatkozó állítást tartalmazó listából. Az értékelő munka befejezése 2011 júniusára várható. Ennek során az állításokkal kapcsolatos összes rendelkezésre álló tudományos adatot figyelembe vesznek a szakértők.

Együttműködés indul az élelmiszergazdasági adócsalások leleplezésére - 2010.11.19.

Együttműködést kezdeményeztek a Vám és Pénzügyőrségnél (VP) a meghatározó agrárgazdasági szakmai szervezetek a fokozódó áfa- és egyéb adócsalások visszaszorítása érdekében. Az elképzelések szerint a szervezetek az eredményesebb felderítésekhez ágazatonkénti speciális szakmai információkkal látnák el a VP-t.

Élelmiszeráfa: versenyhátrányba kerülünk a románokkal szemben - 2010.11.18.

Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésére szólítja fel a kormányt az MSZP Agrár- és Vidékpolitikai Tagozata. A szocialista párt szervezete a Fidesz választási ígéretére hívja fel a figyelmet, illetve arra, hogy egyik térségi versenytársunknál, Romániában minden alapvető élelmiszer után 5 százalék áfát kell fizetni 2011-től. Az Orbán-kormány döntése értelmében viszont nálunk marad a 18 és a 25 százalék. Korábban szakmai szervezetek már sürgették az áfacsökkentést.

Nem olvasztják be az MVH területi szerveit a kormányhivatalokba - 2010.11.17.

Felülvizsgálták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) területi szerveinek integrációját, amelynek eredményeként az eredetileg szervezetileg bevonandó hivatal területi szervei kimaradnak a teljes integrációból, és csak az ügyfélszolgálati feladatokban vesznek részt - tartalmazza a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleménye.

Szennyezett csirke: állandó hatósági felügyeletet szorgalmaz a BTT - 2010.11.16.

Tiltakozik a piaci szereplőket tömörítő Baromfi Termék Tanács (BTT) amiatt, hogy a Tesco még szeptemberben tovább árult egy olyan csirkehús készletet, amely a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) vizsgálatai szerint bélsárral szennyezett volt. A BTT a hasonló esetek megelőzése érdekében azt szorgalmazza, hogy az áruházak logisztikai központjaiban állandó hatósági felügyeletet és kihelyezett ellenőrzési pontokat alakítsanak ki.

Új feldolgozót építenek a zalai baromfitermelők - 2010.11.16.

Új baromfifeldolgozót létesítenek Zalában takarmányipari cégek bevonásával azok a baromfitermelők, akik a korábban csődbe ment zalaegerszegi Zalabaromfi beszállítói voltak. A tervek szerint az építkezés még novemberben elkezdődik a pacsai ipari parkban, jövő nyáron pedig beindulhat a termelés is a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. elnevezésű új cégben.

Új MgSzH-s engedélyezés a baromfikeltetők számára - 2010.11.15.

Változtatott a baromfikeltető állomások engedélyezési és működési szabályozásán egy rendeletmódosítással a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A korrekció azt a célt szolgálja, hogy az előírások igazodjanak a tenyésztési hatóságként eljáró Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szervezeti átalakulásához.

Minősítési könnyítés a hazai kisvágóhidaknak - 2010.11.12.

Könnyítette a hazai kisvágóhidak működését egy rendeletmódosítással a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályból. Mentesülnek a kötelező vágás utáni minősítés alól az éves átlagban heti 200 darabnál kevesebb sertést, illetve heti 75-nél kevesebb marhát vágó vágóhidak.

A miniszter bővítette a szalmonellamentesítési pénzügyi keretet - 2010.11.10.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter aláírta azt a rendeletmódosítást, amely lehetővé teszi, hogy növekedjenek a szalmonellamentesítési programra fordítható idei források. A tárca vezetője a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezésére döntött a pénzügyi keret bővítéséről. Az új szabályozás várhatóan néhány napon belül jelenik meg.

Tiltakoznak az orosz baromfitermelők a fagyasztott áruk oroszországi betiltása miatt - 2010.11.09.

Az orosz termelők kérik a kormányt, hogy halassza el azt az intézkedést, amely megtiltaná a fagyasztott baromfihúsok oroszországi forgalmazását - előállítását és importját - a jövő év januárjától. Az előhűtött húsok oroszországi felhasználása a fagyasztott helyett gyakran lehetetlen a nagy szállítási távolságok miatt. Az Orosz Hússzövetség a kilátásba helyezett intézkedés nyomán megkérdőjelezi, hogy az eddig befektetett hárommilliárd dollár után ki akar majd beruházni az orosz baromfiszektorba.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat