Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A vidéki pályázóknak kedvez az Új Széchenyi Terv - 2011.03.29.

Előtérbe kerültek a vidéki pályázók az Új Széchenyi Tervben (ÚSZT) az ország fejlettebb, központi régiójában tevékenykedő vállalkozásokkal szemben - közölte a 4 Tender Hungary Kft. pályázati tanácsadó cég. A társaság szerint jelentős változás, hogy az elmúlt évek egyik legnépszerűbb, képzésekkel kapcsolatos pályázatánál a budapesti és Pest megyei cégeket kizárták, míg a vidéki vállalatok akár 100 százalékos támogatás mellett pályázhatnak. Mint ismert, a mezőgazdasági vállalkozások az ÚSZT-ben nem vehetnek részt.

Demonstrálnak a sertéstartók: fekete zászlók a Kossuth téren - 2011.03.28.

Figyelemfelhívó demonstrációt tartanak március 30-án a sertéstartók a budapesti Kossuth téri Rákóczi szobor előtt - jelentette be Sákán Antal, a Magyar Sertéstartók Szövetségének (MSSZ) elnöke. A "fekete zászlós" megmozdulás célja, hogy felhívja a figyelmet az abrakfogyasztó ágazatok tarthatatlan helyzetére - hangsúlyozza közleményében az MSSZ.

Az idén 3,4 százalékkal nőhet a búzatermelés a FAO szerint - 2011.03.25.

Az idén várhatóan növekszik a világ búzatermelése - derül ki az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) első idei becsléseiből. Mivel azonban a termelés nem tud lépést tartani a kereslet bővülésével, az ellátási feszültségek továbbra is fennmaradnak, ezért az árak további szélsőséges ingadozására lehet számítani.

A BTT szerint reménykeltőek az áfacsökkentésről szóló hírek - 2011.03.24.

Kedvező fejlemény, hogy a kormány komolyan foglakozik az alapvető élelmiszerek áfacsökkentési elképzeléseivel - reagált a napokban megjelent hírekre Bárány László, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke. Az áfamérséklésre szükség lenne ahhoz, hogy kompenzálni lehessen a baromfitermékek további áremelkedését. A legközelebbi - 8-10 százalékos - drágulási hullám április végére-május elejére várható a hazai piacon.

Kamarai törvény: százmilliós árbevételig ingyenes a kötelező tagság - 2011.03.24.

Április második felében kerülhet a parlament elé a vidékfejlesztési, agrár- és élelmiszergazdasági kamarákról szóló új törvény. Százmillió forintos éves árbevételig nem kellene tagdíjat fizetni az újjáalakuló agrárkamarai rendszerben, ennél nagyobb forgalomnál pedig 1-2 ezrelékes díj lépne életbe. Az agromonitor.hu által idézett koncepció visszaállítaná a kötelező agrárkamarai tagságot és valamennyi tagot azonos szavazati joggal ruházna fel.

Állatjóléti támogatások: postafordultával küldjék vissza a hiánypótlásokat a baromfitermelők - 2011.03.23.

A hiánypótlások mielőbbi visszaküldésével érhetik el a baromfitermelők, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) gyorsítsa a tavalyról járó állatjóléti támogatások idei kifizetését - hívja fel a figyelmet Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója. A kiutalásokat az MVH addig nem tudja megkezdeni, amíg - figyelembe véve a határozatokban szereplő határidőket - az utolsó hiánypótlás be nem érkezik.

Évi negyvenmilliárdos takarmányvásárlás a baromfiágazatban - 2011.03.23.

Összesen 40 milliárd forintot tesz ki éves szinten az az összeg, amelyet takarmányvásárlásra fordítanak a baromfiágazati szereplők - közölte Bárány László, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke. Ezért a vállalkozások számára érzékelhető könnyítést jelentene, ha a kiadások 15 százalékára kedvezményes forrásokat kaphatnának az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. kidolgozás alatt álló, új forgóeszközhitel-programjában. Ez 5-6 milliárd forintnyi támogatott hitelt jelentene.

200 milliárd forintos kerettel indul újra az ÚMVP - 2011.03.23.

\nMárcius végétől lehet beadni az első pályázatokat az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programra (ÚMVP), amelyre egyébként 200 milliárd forint áll rendelkezésre - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A pénzre mezőgazdasági és kertészeti termelők, erdőgazdálkodók, kis- és közepes vállalkozások, települési önkormányzatok és nonprofit szervezetek pályázhatnak - közölte a miniszter. Mint elmondta, a múlt évben, az ÚMVP félidős értékelésekor kiderült, hogy a 2013-ig rendelkezésre álló, összességében mintegy 1300 milliárd forint 80 százalékát az előző szocialista kormányok már lekötötték, s a források mintegy 60 százalékát a pályázók 5 százaléka vitte el.

Támogatást ígért a VM az abrakfogyasztó ágazatoknak - 2011.03.22.

Az abrakfogyasztó állattenyésztési ágazatok válsághelyzetének megoldására az agrárkormányzat már eddig is számos intézkedést tett - állította az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára. Az állattenyésztés támogatására mintegy 47 milliárd forint forrás áll rendelkezésre.

Terménypiac: több százmilliós csalás miatt nyomoz a rendőrség - 2011.03.21.

Több százmillió forintos kárt okozott egy négytagú, Tolna megyéhez köthető és azonos tulajdonosi körű cégcsoport azzal, hogy országszerte értékesített és vásárolt nagy mennyiségű terményt, de a szerződésben foglaltakat részben vagy egyáltalán nem teljesítette - jelentette be a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK). A rendőrség csalás ügyében indított nyomozást, és további sértetteket keres.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat