Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Baromfimelléktermékeket feldolgozó üzemet épít a Várda Meat Kft. - 2019.05.22.

A magyar gazdaság egyik kitörési pontjának nevezte az élelmiszeripart Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Várda Meat Kft. új üzemének keddi alapkőletételén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán. A baromfimelléktermék-feldolgozó üzem 3 milliárd 960 millió forintba kerül.

Jogsértőnek találta a magyar földforgalmi törvényt az Európai Bíróság - 2019.05.22.

Magyarország nem teljesítette a tőke szabad mozgásának elvéből és a tulajdonhoz való jogból eredő kötelezettségeit a mezőgazdasági földterületeken más tagállambeli állampolgárok haszonélvezeti jogának megszüntetésével, így a szabályozás jogsértő - közölte az Európai Unió luxembourgi központú bírósága.

Nagyon rosszul járnának a fogyasztók, ha a láncok nem forgalmaznának ketreces tojásokat - 2019.05.21.

Tönkretenné a termelőket és akár 40-50 százalékos tojásdrágulással járna, ha a kereskedelmi láncok ráerőltetnék a piacra a környezetre összességében megterhelőbb alternatív tojótyúk-tartási formákat – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) alelnöke. A nemzetközi kiskereskedelmi láncok azt tervezik, hogy 2022–2025 után nem forgalmaznak ketreces tyúktartásból származó tojást.

Szigorúan büntetik a kettős élelmiszer-minőséget a csehek - 2019.05.21.

A cseh kormány jóváhagyta az élelmiszertörvény módosítását, miszerint ezentúl tilos lesz az azonos csomagolású, de eltérő minőségű élelmiszerek árusítása Csehországban - közölte a cseh kormányhivatal.

Nagyobb a kukorica vetésterülete Tolna megyében - 2019.05.21.

A tavalyinál nagyobb területen vetettek kukoricát idén a Tolna megyei termelők. A májusi csapadék jót tett a tavaszi vetésű növényeknek, és felgyorsult az őszi vetések fejlődése is.

Ki kell használni az agrárdigitalizáció előnyeit - 2019.05.20.

A pályaorientációtól a szakképzésen át a digitális megoldások terjesztését célzó stratégia ahhoz is hozzájárul, hogy szélesebbre tárja az új piacok kapuit az új generáció eszközeit használni képes gazdák előtt - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára a Kína és Kelet-Közép-Európa 17 országa részvételével, a kínai Hangcsouban zajlott miniszteri csúcson. 

Fokozzák az étvágyat a feldolgozottabb élelmiszerek - 2019.05.20.

Több evésre késztetnek a túlzottan feldolgozott élelmiszerek egy amerikai tanulmány szerint. Ezzel növelik az elhízás kockázatát, mivel átlagosan napi 500 kalória többletbevitelt jelentenek.

A kelet-európai régióban növekszik leginkább az uniós baromfitermelés - 2019.05.17.

Meghatározó szerepet játszhat az uniós baromfiszektor a világ élelmiszerellátásában, és különösen a kelet-európai régióban növekedhet a termelés – hangoztatta Nan-Dirk Mulder, a Rabobank szekértője a közelmúltban megrendezett Baromfi Világnapon.

Százmilliárdos fejlesztést tervez a Bonafarm Csoport - A Hungerit is stratégiai partner - 2019.05.17.

Csaknem 100 milliárd forintnyi hatékonyságjavító és kapacitásbővítő beruházást tervez a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Bonafarm Zrt. tíz éven belül. A csoport stratégiai partnere a szintén Csányi-érdekeltségű Hungerit Zrt. is.  

Nagy István: stratégiai szerepet tölt be az élelmiszeripar - 2019.05.17.

A magyar élelmiszeripar nyeresége az elmúlt öt évben csaknem a duplájára nőtt, és ehhez a kiváló minőségű magyar alapanyag is hozzájárult - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter a Magyar Termék Nonprofit Kft. konferenciáján.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat