Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Mezőgazdasági adatgyűjtés az egyéni gazdaságokban - 2019.05.16.

Mezőgazdasági adatgyűjtés kezdődött, amely június 15-ig tart, és az ország 484 települését érinti. Az akció célja az agráriumban jelentős szerepet betöltő egyéni gazdaságok tevékenységének és szerkezeti sajátosságainak feltárása.

Felülmúlta a várakozásokat a GDP-növekedés - 2019.05.16.

Felülmúlta a piaci várakozásokat a bruttó hazai termék (GDP) első negyedévi 5,3 százalékos növekedése az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, akik ugyanakkor a következő negyedévekben fokozatos lassulásra számítanak.

Kutatási program a baromfiágazat helyzetéről - Itt érhető el a kérdőív - 2019.05.15.

A baromfiszektor aktuális helyzetét és kihívásait áttekintő kutatási programot hajtanak végre négy országban, köztük Magyarországon. Az ágazat szereplői kérdőív kitöltésével segíthetik a felmérést.

Uniós agrártámogatások: meg kell őrizni a jelenlegi szintet - 2019.05.15.

A támogatások jelenlegi szintjének megőrzésére, megfelelő keretszabályokra, illetve egyszerű feltételekre van szükség az Európai Unió mezőgazdasági politikájában - jelentette ki Nagy István agrárminiszter Brüsszelben.

Az első negyedévben 5,3 százalékkal nőtt a GDP - 2019.05.15.

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 5,3 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 5,2 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A GDP az előző negyedévhez viszonyítva 1,5 százalékkal bővült a kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint.

Antibiotikum-mentes baromfitartás: melyek a legfontosabb szempontok? - 2019.05.14.

Nincs mindenkire érvényes recept az antibiotikum-mentes baromfitenyésztésben – állapította meg Horváth-Papp Imre, a Pannon Poultry Service baromfi szaktanácsadója a Baromfi Világnapon elhangzott előadásában.

Húszmillió embert láthatna el a magyar agrárium - 2019.05.14.

Jelenleg több mint tízmillió embert lát el a magyar élelmiszergazdaság, de technológiai és egyéb fejlesztésekkel akár húszmillió embernek is tudna megbízható, egészséges élelmiszert adni - közölte Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős országos alelnöke az M1 aktuális csatornán.

Elkészült a nemzeti energia- és klímaterv tervezete - A mezőgazdaság is érintett - 2019.05.14.

Az Innovációs és Technológiai Múzeum (ITM) közzétette a nemzeti energia- és klímaterv tervezetét. A dokumentum szerint Magyarország az üvegházhatású gázok bruttó kibocsátásának minimum 52 százalékos csökkentését tervezi 2050-ig az 1990-es szinthez képest.

Baromfi Világnap: mi alapján választják a csirke- és a pulykahúst a fogyasztók? - 2019.05.13.

A hazai csirke- és pulykahúsfogyasztás jellegzetességeiről tartott előadást Forgács Attila, a Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetének egyetemi docense a közelmúltban megrendezett Baromfi Világnapon. Az egyetemi kutatásból kiderül, mely szempontok alapján választanak baromfitermékeket a fogyasztók.

13 milliárd a baromfiágazat állatjóléti támogatására - 2019.05.13.

A kormány 13 milliárd forintot különített el a baromfiágazat állatjóléti támogatására 2019-ben – erősített meg Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára a hódmezővásárhelyi XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat