Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

240 ezer tojótyúk a Talentis Agro holdingnál - Lezárult az integráció

2019. május 13., 09:27

Lezárult a Talentis Agro Zrt.-hez tartozó agrár- és élelmiszer-ipari cégek integrációja. A holdinghoz baromfiágazati cégek is tartoznak.

A vállalatcsoport létrejöttétől sokkal szorosabb együttműködést, a szinergiák kihasználását, a hatékonyság javulását várják - közölte Csák Gyula vezérigazgatója. Még tavaly októberben született döntés arról, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó agrár- és élelmiszer-ipari társaságok szorosabb együttműködésre lépnek.

A csoporthoz 12 vállalat - a közvetett érdekeltségeket is beleértve megközelítőleg negyven gazdasági társaság - tartozik, az éves árbevétel 22 milliárd forint, 2200 állandó és idénymunkást foglalkoztatnak - tudatta a vezérigazgató. A szakember a közös informatikai rendszer kialakítása mellett az egységes kereskedelempolitika kidolgozásában és a cégcsoporton belül termékláncok létrehozásában lát komoly fejlődési lehetőséget.

A csoporthoz baromfiágazati cégek is tartoznak. A székesfehérvári és a békéscsabai telephelyeken 240 ezres tojótyúk-állomány található, évente 60 millió tojást állítanak elő.
A vállalatcsoport csaknem 38 ezer hektáron gazdálkodik. A 30 ezer hektár szántóföld java részében bérelt terület. A termelés kétharmada az állattenyésztés takarmányigényét fedezi.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat