Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

A magyar élelmiszerexportról tárgyalt Budai Gyula Japánban

2019. március 5., 09:47

Többek között a Japánba irányuló magyar élelmiszerexport lehetőségeiről tárgyalt Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa.

Japán, Kína és Dél-Korea számít a magyarországi élelmiszerek Európán kívüli legfontosabb felvevőpiacainak – hangsúlyozta Budai Gyula. Tavaly Magyarország - első európai országként - megállapodott Japánnal a baromihús-bevitel regionalizációjáról egy járvány esetén. Ezzel nem az egész ország területéről, csak a járvánnyal fertőzött területről tiltja meg Japán a magyar baromfihús szállítását. Január 31. óta Szingapúrral is van regionalizációs együttműködés.

Budai Gyula szerint a magyar élelmiszeripari termékeknek Európán kívül Japán az első számú piacuk, az oda szállított magyar élelmiszeripari termékek 90 százalékát a hús és a húskészítmények adják. A miniszteri biztos Japánban többek között a magyar termékek egyik legnagyobb szigetországi forgalmazó cégével és Norio Kumagai japán főállatorvossal is tárgyalt, valamint részt vesz a Foodex élelmiszeripari szakkiállítás magyar standjának megnyitóján. A 150 négyzetméteres magyar standon tizennégy vállalat mutatja be termékeit.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat