Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Egyszerre éheznek és túlsúlyosak az emberek

2018. október 31., 09:11

Egyszerre van jelen az éhezés és az elhízás növekedésének problémája a világon - mondta Jakab István, a magyar Országgyűlés alelnöke az MTI-nek Madridban, ahol az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kétnapos kongresszusán vett részt a spanyol parlament felsőházában.

A politikus nagyon fontosnak nevezte a FAO célkitűzését, miszerint 2030-ra felszámolná az éhínséget, ám véleménye szerint a számokat tekintve "a válság egyre mélyül". Felhívta a figyelmet arra, hogy ma mintegy 822 millió ember éhezik a világon, ugyanakkor 672 millió elhízott ember van, a túlsúlyosak száma pedig eléri a 1,9 milliárdot. Utóbbiak száma az elmúlt két étvized alatt megháromszorozódott - tette hozzá.

A világ 80 országából több mint kétszáz parlamenti képviselő részvételével zajló konferenciával kapcsolatban Jakab István nagyon fontosnak nevezte, hogy ennyire eltérő adottságú államok érdemben véleményt tudnak cserélni, megismerhetik egymás problémáit, lehetőségeit, ráadásul inspirálódhatnak egymás eredményeiből. A megismert külföldi gyakorlatok közül Chilét emelte ki pozitív példaként, ahol nagy jelentőséget tulajdonítanak az oktatásnak, a felvilágosításnak, továbbá tudományos szakértők bevonásával nemzeti programot indítottak a túlsúly és az elhízás ellen.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat