Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Európa élvonalába tartozhat a magyar baromfiágazat

2018. május 15., 09:59

A baromfiágazat teljesítményével, exportjával, adófizetésével és vidéki munkahelyek megőrzésével jó befektetés – jelentette ki Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke a közelmúltban megrendezett Baromfi Világnapon.

A szükséges beruházások megvalósításával sok-sok évre biztosítható a versenyképesség, a termelés és az export növekedése – hangsúlyozta Zászlós Tibor. Ezért az ágazat jövőjének, sikerének kulcsa, hogy milyen mértékű fejlesztések valósulnak meg a következő években, elsősorban az alapanyag-termelésben.

A fejlesztésekkel csökkenhet a járványvédelmi kockázat, javulhat a termelésbiztonság, és ez piaci oldalról kiemelten jó exportpiacokat jelenthet (Japán, Korea, Svájc, stb.). Más oldalról azon kihívások, amelyek az EU baromfitermelésben egyre fokozottabban jelentkeznek (Salmonella, Campylobacter, antibiotikum-felhasználás, állatjóléti kihívások stb.), könnyebben lesznek teljesíthetők. Fejlesztésekkel a versenyképesség fokozása révén Európa egyik legerősebb baromfitermelő országává válhat Magyarország – szögezte le az alelnök.

A teljes előadás itt tekinthető meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat