Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Harmadával csökkent a halálos mezőgazdasági balesetek száma

2018. december 5., 09:36

Harmadával, 33 százalékkal csökkent a halálos kimenetelű mezőgazdasági munkabalesetek száma Magyarországon tavaly - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára egy budapesti konferencián.

A legtöbb balesetet traktorokkal és egyéb önjáró mezőgazdasági gépekkel okozták az elmúlt években, ezért ezeket az eszközöket kiemelten ellenőrzi a munkavédelmi hatóság – hívta fel a figyelmet Bodó Sándor. A balesetek fő oka az ismerethiány, és az előírások be nem tartása.

Az agrárszektorban ellenőrzött 1099 munkáltató mintegy háromnegyedénél találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot. Pozitívum, hogy a mezőgazdasági erőgépkezelők 98 százaléka rendelkezett az előírt jogosítvánnyal.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a jövőben is  tájékoztató kampányt folytatják annak érdekében, hogy tovább csökkenjen a munkabalesetek száma, vagy egyáltalán ne forduljon elő ilyen. Míg 2016-ban 18-an, tavaly 12-en vesztették életüket munkavégzés közben a mezőgazdaságban, az idei háromnegyedéves adat 9.
    

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat