Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Harminc százalékkal kevesebb munkabaleset a mezőgazdaságban

2018. február 13., 13:32

Több mint 30 százalékkal csökkent 2017-ben a munkahelyi tragédiák száma az agráriumban. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi kampánya idén is folytatódik.

Az elmúlt évben a Nemzetgazdasági Minisztérium „Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága” címmel kétéves országos munkavédelmi kampányt indított a mezőgazdaságban dolgozók kedvezőtlen munkakörülményeinek javítására. Az apropót az szolgáltatta, hogy 2016-ban rendkívül megnövekedett az agráriumban a halálos munkabalesetek száma, összesen 18 munkavállaló vesztette életét. A kampány alapvető célja a balesetek számának csökkentése, azzal, hogy ágazatban tevékenykedő munkaadók figyelmét felhívják a biztonságos munkavégzés szabályaira.

Az NGM tájékoztatása szerint tavaly 837-ről 654-re csökkent a mezőgazdasági munkabalesetek száma, amelyből a 2016. évinél 6-tal kevesebb, azaz 12 volt halálos kimenetelű. Ez azt jelenti, hogy az ágazatban egy év alatt több mint 22 százalékkal csökkent a munkahelyi balesetek száma és 33 százalékkal kevesebb végzetes kimenetelű munkabaleset történt. Az NGM az idén is folytatja kampányát.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat