Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Kacsatetemekkel akarta etetni sertéseit

2018. december 5., 09:29

Kacsatetemeket használtak sertések takarmányozására egy Bács-Kiskun megyei gazdaságban - derítette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A súlyos hiányosságok miatt a Nébih azonnali hatállyal forgalmi korlátozást rendelt el, a szabálysértő pedig több százezer forintos bírságra számíthat.

Halomban álltak a kacsatetemek abban a Bács-Kiskun megyei sertéstartó gazdaságban, ahol lakossági bejelentés alapján a napokban helyszíni ellenőrzést tartott a Nébih. Az állati eredetű melléktermékek jelöletlenek voltak és szállításukat dokumentum sem kísérte. A sertéstartó gazda elismerte, hogy a tetemeket a sertések takarmányozására szánta.

A Nébih a hiányosságok miatt azonnali hatállyal forgalmi korlátozást rendelt el az érintett telepen tartott állatokra. Az eljárás folyamatban van, a szabálysértő több százezer forintos bírságra számíthat. A Nébih az eset kapcsán felhívja a sertés- és a baromfitartók figyelmét, hogy a madárinfluenza és az ASP megelőzése érdekében az állattartásra és az állati eredetű melléktermékek megsemmisítésére vonatkozó szabályokat szigorúan be kell tartani.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat