Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Kamarai válalasztások: támogatói szervezetként vették nyilvántartásba a BTT-t

2017. augusztus 10., 12:08

Az Országos Kamarai Választási Bizottság (OKVB) augusztus 9-én tartott ülésén az agrárgazdasági kamarai választásokra nyilvántartásba vette jelölő szervezetként a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségét (MOSZ), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségét (MAGOSZ) és a szövetséget támogató 17 szakmai, érdekképviseleti szervezetet.

A július 15-i határidőig két szervezet, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége, illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége kezdeményezte az Országos Kamarai Választási Bizottságnál, hogy jelölő szervezetként vegyék nyilvántartásba az agrárgazdasági kamarai választásokra. A MAGOSZ a nyilvántartásba vételi kérelme mellett benyújtotta 17 érdekképviseleti szervezet támogató nyilatkozatát is.

Az OKVB augusztus 9-én tartott ülésén megállapította, hogy a jelölő és a támogató szervezetek megfelelnek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alapszabályában meghatározott feltételeknek, így egyhangúlag támogatta a MOSZ és a MAGOSZ nyilvántartásba vételét jelölő szervezetként. Támogató szervezetként pedig a MAGOSZ-t patronáló17 szakmai, érdekképviseleti szervezetet regisztrálták. Ezek a következők: Baromfi Termék Tanács, Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége, Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA , Gabonatermesztők Országos Szövetsége, HANGYA Szövetkezetek együttműködése, Kisgazda Polgári Egyesület, Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége, Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, Magyar Állattenyésztők Szövetsége, Magyar Biokultúra Szövetség, Magyar Díszkertészek Szövetsége, Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége, Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Országos Erdészeti Egyesület, Országos Magyar Méhészeti Egyesület, Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Az OKVB a nyilvántartásba vételről a jelölő szervezeteket írásban értesíti. A nyilvántartásba vételről szóló döntés a MAGOSZ-t és a MOSZ-t feljogosítja arra, hogy tagot delegáljon az OKVB-be. A nyilvántartásba vett jelölő szervezeteknek a megyei kamarai küldöttgyűlési küldöttjelöltek nevét tartalmazó listát legkésőbb  szeptember 8-ig kell eljuttatniuk az OKVB-nek.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat