Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Kínában keresik a magyar libatollat is

2018. november 8., 09:20

Jó kilátásai vannak a magyar exportáruknak Kínában, mert a kínai középosztály, amely Magyarországnak fontos vásárló lehet, évről évre milliós nagyságrendben gyarapszik - közölte az agrárminiszter a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kína gazdasági fejlődése idén is tíz százalék körüli, a prémiumkategóriás termékekért pedig prémium árat is tudnak fizetni – tette hozzá Nagy István. Ezek a termékek azért is kelendőek, mert a kínaiak érzékenyek a presztízsre, ha valaki ilyet vásárol, az azt mutatja, hogy a felső-középkategóriába tartozik. Az első Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE) nagy volt az érdeklődés például a libatoll iránt is.

A miniszter szerint a madárinfluenza elleni vétó feloldása elsősorban a vízi szárnyasokat érinti, de szeretné, ha a baromfiágazat egészére kiterjesztenék, és a sertéspestis miatt bevezetett vétót is visszavonnák, mert így még több termék exportjára nyílna lehetőség.

Egyre nagyobb az igény az online rendelésre is, ezért a miniszter a Cityshop vezetőjével a magyar termékek online áruházakban történő megjelenéséről egyeztetett. Nagy István Orbán Viktor miniszterelnök kíséretében utazott Kínába, hogy részt vegyen az első Kínai Nemzetközi Import Expón. A sanghaji expóra látogató magyar kormányzati delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat