Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Korszakhatárhoz érkezett a mezőgazdaság

2018. január 11., 09:37

Korszakhatárhoz érkezett a magyar agrárium Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. A következő időszak feladatának nevezte az agrárdigitalizációs eljárások és a precíziós gazdálkodás átvételét.

Az agrárdigitalizáció, a legkorszerűbb számítástechnikai eljárások - Amerikából indulva - elérték Európát, és Magyarországon is számolni kell azzal, hogy a precíziós gazdálkodás átvétele, használata nem elodázható – fogalmazott az M1 csatorna műsorában Fazekas Sándor. Olyan számítógép-vezérelte mezőgazdasági gépek dolgoznak már sok helyen, amelyekkel a gazdálkodók jobb és megbízhatóbb minőségben termelhetnek.  A magyar mezőgazdaság egyik kulcskérdése, hogy tudunk-e élni ezzel a lehetőséggel, tudunk-e alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez – vélte a miniszter.

Fazekas Sándor szerint nem csak az agrárdigitalizációban, hanem a támogatáspolitikában is korszakhatárhoz érkeztünk. A mostani közös agrárpolitikát 2020-tól felváltja az új, melynek fontos feladata lesz, hogy a családi gazdaságokat tovább erősítse. Jelenleg 27 ezer családi gazdaság van Magyarországon, számukra elengedhetetlenül fontos, hogy a támogatásokat továbbra is megkapják – tette hozzá a miniszter.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat