Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Madárinfluenza: megállapodás Thaiföld és Magyarország között

2019. január 8., 09:37

Kizárólag a fertőzött területről származó baromfitermékekkel szemben vezetne be korlátozásokat Thaiföld, ha Magyarországon a jövőben madárinfluenza járvány törne ki. Erről született megállapodás a thaiföldi és a magyar hatóságok között.

A regionalizáció elvének jövőbeni alkalmazását Bognár Lajos országos főállatorvos kezdeményezte a thai hatóságoknál a 2016/2017-es magyarországi madárinfluenza járványt követően – áll az Agrárminisztérium közleményében. A thaiföldi pozitív döntésről a thai országos főállatorvos, Sorravis Thaneto hivatalos levélben tájékoztatta az agrártárcát.

A döntés értelmében Thaiföld is elismeri a magyar állategészségügyi szolgálat által nyújtott biztosítékokat a baromfitermékeknél. Ezzel egy esetleges jövőbeni járvány esetén a thai exportban érdekelt magyar baromfiipari vállalkozások európai versenytársaikhoz képest is előnyhöz juthatnak.

A magyar szakdiplomáciai tárgyalások eredményeként egyre több jelentős kereskedelmi partnerország alkalmazza a regionalizáció elvét. Magyarország legutóbb Japánnal kötött hasonló megállapodást – rögzíti a minisztérium közleménye.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat