Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Magyar-lett tárgyalások a Közös Agrárpolitikáról

2018. február 12., 13:02

A Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni forrásfelhasználásának lehetőségeiről és a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztetett Magyarország és Lettország. Magyarország szerint a tagállami befizetések növelése nélkül nem tartható a jelenlegi támogatási rendszer.

Lettország és Magyarország is egyetért abban, hogy 2020 után továbbra is kétpilléres rendszerre van szükség a KAP-ban, és ehhez megfelelő forrásokat kell biztosítani - derül ki a Földművelésügyi Minisztérium közleményéből. Az EU-s agrártámogatások jövőbeni megmaradása érdekében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Jänis Düklavsz lett miniszter közös fellépésben állapodott meg Rigában, miután a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztettek.

A tagállami befizetések emelése nélkül a jelenleg érvényben lévő támogatási rendszer a továbbiakban nem tartható - emelte ki a magyar miniszter. A két ország találkozóján szó volt a földtörvényről, a kárenyhítési rendszerről, a klímaváltozásról és a termelői piacok egészséges élelmiszerekre gyakorolt hatásáról is. 

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat