Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Nagy siker a Baromfi Világnap - Előadást tartott az IPC elnöke is

2018. május 16., 09:44

Nagy sikerrel tartotta meg a Baromfi Termék Tanács (BTT) május 10-én a Baromfi Világnapot. Az ide rendezvényen részt vett és előadást tartott Jim Sumner, a Nemzetközi Baromfi Tanács (IPC) elnöke is.

Az idén ötödik alkalommal szervezte meg a BTT a Baromfi Világnap szakmai rendezvényét. A világnap megünneplését a BTT kezdeményezte, és a megrendezést az IPC, a nemzetközi tudományos baromfiszervezet (WPSA) és az Európai Baromfi-feldolgozók és -kereskedők Szövetsége (AVEC) is támogatja.

A prognózisok szerint a húságazatok közül egyedül a baromfiszektor lesz képes arra, hogy megfeleljen a világ népességnövekedéséből fakadó élelmiszer-ellátási kihívásoknak. Ezért a baromfiágazatban további intenzív növekedés várható az elkövetkező években.

A Baromfi Világnap idei rendezvényén részt vett és tartalmas előadást tartott Jim Sumner, az IPC elnöke is. A baromfiipar globális kilátásairól szóló előadásban a három legnagyobb kihívásként a madárinfluenzát, az antimikrobiális rezisztenciát és az állatjóléti követelményeket jelölte meg.

Az angol nyelvű teljes előadás innen tölthető le.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat