Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Paul Lopez: szigorúbb követelmények legyenek a baromfiimporttal szemben

2017. október 12., 09:33

Meg kellene követelnie az Európai Bizottságnak, hogy a harmadik országokból származó baromfitermékeket az uniós előírásokhoz hasonló, szigorú standardok szerint állítsák elő – hangoztatta Paul Lopez, az Európai Baromfi-feldolgozók és -kereskedők Szövetségének (AVEC) elnöke.

Hogyan maradhat versenyképes az uniós baromfiszektor? – tette fel a kérdést közelmúltban elhangzott AVEC-előadásában Paul Lopez. Szerinte az egyik legfontosabb lépés az lenne, hogy Brüsszel az egész élelmiszerláncban hasonlóan szigorú követelményeket írjon elő a harmadik országokból érkező – brazil, ukrán, thaiföldi - baromfitermékekkel számára, mint amilyeneket az uniós piaci szereplőknek kell teljesíteniük.

A megkövetelt standardokat el kell fogadtatni és meg kell értetni nemzetközi szinten is, és ehhez az elnök szerint az eddigieknél jóval több munkára lenne szükség. Emellett az uniós fogyasztókat megfelelően tájékoztatni kell a baromfitermékek eredetéről. Fel kell tüntetni, hogy az EU-ból vagy az EU-n kívülről származnak-e, és utóbbi esetben rögzíteni kell a csomagoláson a harmadik ország nevét is – szögezte le az elnök.

Paul Lopez előadása a versenyképességi kérdések mellett a brazil és a dél-afrikai helyzetre, a Bexit következményeire, az élelmiszerbiztonságra, a madárinfluenzára, az antibiotikum-használatra és az állatjóléti kérdésekre is kitér.

Az előadás teljes terjedelmében innen tölthető le.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat