Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Stratégiai megállapodás a GMO-mentes takarmányozásért

2018. június 11., 09:27

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központhoz (NAIK) a dabasi Vitafort Zrt.-vel, illetve a Hungrana Kft.-vel. A megállapodás célja a GMO-mentes takarmánygyártás fejlesztése, valamint a Nemzeti Fehérjeprogram kutatás-fejlesztésének támogatása.

A GMO-mentes takarmánygyártás fejlesztésének érdekében a NAIK stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Vitafort Zrt.-vel és a Hungrana Kft.-vel. A megállapodás védnöke Nagy István agrárminiszter volt. A becslések szerint 2050-re mintegy 9 milliárd ember él majd a földön, és ezért 70 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség, a tudomány szerint pedig tíz éven belül akár 40 százalékkal több fehérjére is lehet majd szükség.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központhoz országosan 12 kutatóintézet és négy gazdasági társaság tartozik – közölte Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója. Három kutatási terület határozza meg az intézmény működését: a precíziós gazdálkodás, a klímaváltozási alkalmazkodás és a kedvezőtlen adottságú területek hasznosítási lehetőségei. Emellett pedig ismét létrehozzák az öntözési kutatóintézetet – tette hozzá.

Fontos, hogy kizárólag ellenőrzött, GMO-mentes alapanyagból állítsuk elő a termékeket, így a takarmány alapanyagokat is – hangsúlyozta Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója. A megállapodás lehetőséget jelent arra is, hogy a Nemzeti Fehérjeprogram kutatás-fejlesztését is támogassa a három intézmény.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat