Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Több kihívással is szembe kell nézni az agráriumban

2018. február 14., 09:50

Az elmúlt nyolc évben növekedési pályára állt a magyar mezőgazdaság, és mintegy másfélszeresére nőtt a termelés - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Bács-Kiskun megyei Garán.

A mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban az elmúlt években mintegy 70 ezer új munkahely jött létre – szögezte le Fazekas Sándor. 2010 és 2017 között 34 százalékkal növekedtek a beruházások, és ez javítja a versenyképességet. A gazdák fejlesztésekre 2017 első három negyedévében 223 milliárd forintot költöttek, ezen belül mezőgazdasági gépvásárlásra mintegy 115 milliárd forintot fordítottak.

A miniszter a jövő kihívásai között a digitalizációt és a precíziós mezőgazdálkodás megvalósítását nevezte. Néhány héten belül elkészül a nemzeti agrárdigitalizációs stratégia annak érdekében, hogy a magyar gazdák is el tudják sajátítani a precíz, gyakran könnyebbséget, megtakarítást vagy éppen magasabb jövedelmet eredményező megoldásokat.

Fazekas Sándor kihívásnak nevezte az új uniós közös agrárpolitikát is. Szerinte az európai uniós és a saját támogatások stabilizáló szerepet töltenek be, ezért is fontos, hogy az új, 2020 utáni közös agrárpolitikánál a magyar pozíciót meg tudják őrizni.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat