Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Új biztonsági módszer az élelmiszer-adományozáshoz

2019. január 9., 09:38

Az EFSA kidolgozott egy új élelmiszerbiztonsági eljárási módszert, amely megkönnyíti az élelmiszer-adományozást a kiskereskedések számára – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az egyszerűsített módszer azt jelenti, hogy a kiskereskedőknek nem kellene részletesen ismerniük a speciális veszélyeket. A módszer tartalmaz olyan lépéseket, amelyekkel ellenőrizni lehet, hogy az adományozandó étel biztonságos-e. Ez kiterjedhet például az eltarthatóság ellenőrzése, a hűtési lánc fenntartására, illetve a kommunikáció biztosítására az adományozó és az adományozott között.

További információk az EFSA oldalán találhatók.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat