Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Uniós konzultáció a szabadkereskedelmi megállapodásokról

2018. szeptember 13., 09:22

Az Európai Bizottság konzultációt indított az EU-Ausztrália és EU-Új-Zéland szabadkereskedelmi megállapodással kapcsolatosan, mely főként az uniós vállalkozásoknak szól. A konzultációk célja, hogy segítsék a bizottság munkáját a prioritások meghatározásában és a tárgyalási folyamat során hozott döntések meghozatalában.

Az EU kereskedelmi megállapodások formájában szabályozza a harmadik országokkal fennálló kereskedelmi kapcsolatait. A megállapodások célja, hogy jobb kereskedelmi lehetőségeket teremtsenek, illetve megszüntessék a kereskedelem különböző akadályait (pl. vámtarifa, technikai jellegű előírások a termékekre és szolgáltatásokra, egyéb nem vámjellegű korlátozások).

Az EU-ban folyamatos tárgyalásokat folytatnak a harmadik országok képviselőivel a kereskedelmi megállapodások létrejöttéről. A már hatályban lévő együttműködések mind a hatályukat és a célkitűzéseiket tekintve nagyon különbözőek. A jelenleg folyamatban lévő tárgyalások listáját az EU folyamatosan frissíti és közli.

Az Európai Tanács 2018. május 22-én hozott döntése értelmében az EU tárgyalásokat kezdeményez Új-Zélanddal és Ausztráliával. Az érdekelt iparági szereplőket arra kérik, hogy osszák meg gyakorlati tapasztalataikat, amik megkönnyíthetik és hozzájárulhatnak az EU-Új-Zéland és EU-Ausztrália kereskedelmi megállapodások tárgyalásaihoz.

Az angol nyelvű kérdőívek kitöltésére 2018. szeptember 21-ig van lehetőség.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat