Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Pulyka húsleves töltelékkel

Hozzávalók: 2 pulykanyak, 2 pulykaszárny, 5 db sárgarépa, 2 db petrezselyem gyökér, 1 csomó petrezselyem, fél karalábé, 1 cikk zeller, 1 kisebb karfiol, 1 cikk kelkáposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 db burgonya, só, szemes bors, A töltelékhez: 3-5 száraz zsemle (kenyér is jó), 1-2 tojás, 1 csomó petrezselyem, 1 dl tej, só, bors

A húst megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felfőtt, a keletkezett habot szűrőkanállal leszedjük, majd beletesszük a megtisztított sárgarépát, petrezselyem gyökeret, petrezselymet, karalábét, zellert, hagymát, fokhagymát, borsot és sózzuk (aki szereti, húsleveskockát is tehet bele ízesítőnek). Kb. 1 óra múlva tesszük hozzá a karfiolt és a kelkáposztát. Az elfőtt vizet pótoljuk (újra sózzuk, delikátozzuk ... ki mit szeret). Mielőtt a leves teljesen elkészülne főzhetünk bele egészben burgonyát.

Töltelék

A száraz zsemléket (kenyeret) az 1 dl tejjel elkevert vízbe áztatjuk, majd jól kinyomjuk. Hozzáadjuk a tojást (amennyit felvesz, ne legyen túl laza, mert folyós marad a belseje! a felaprított petrezselyemzöldet, sót (delikátot borsot. Az egészet összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva delikátos, (húsleveskockás) bő vízben megfőzzük. Szeletelve tálaljuk a főtt hús mellé, vagy a levesbe. Akinek van otthon csirke, vagy pulykamáj azt is tehet bele egy kis darabot (apróra vágva).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat