Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Csányi: a kkv-k dominálnak a mezőgazdaságban - 2018.09.21.

A mezőgazdaságban nagyon erős a kisvállalati szektor Magyarországon – jelentette ki Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a BÉT 50 konferencián.

Kétszeresére nőtt az EU-ban az amerikai szójaimport - 2018.09.21.

Kétszeresére nőtt az amerikai szójabab részesedése az Európai Unió teljes importjában az egy évvel korábbiakhoz képest, ma már az Egyesült Államok messze a legnagyobb exportőr. Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az Egyesült Államok részesedése jelenleg 52 százalék a teljes uniós behozatalban szemben a tavaly azonos időszaki 25 százalékkal, ami mintegy 133 százalékos emelkedést jelent.

Tovább gyorsult a keresetek növekedése - 2018.09.20.

Júliusban 12,8 százalékkal volt magasabb a bruttó átlagkereset az egy évvel korábbinál, az első hét hónapban 12,1 százalékkal nőttek a munkajövedelmek - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A keresetek emelkedése ezzel tovább gyorsult a májusi 10,9 és a júniusi 11,2 százalékos emelkedés után.

Veszélyes lehet a baromfiszektorra a Mercosur-megállapodás - 2018.09.20.

A Brexit-tárgyalások lezárásáig ne folytatódjanak a Mercosur-egyeztetések – hangsúlyozza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A tervezett megállapodás negatív következményei érzékenyen érintené a baromfi-termelőket is.

Polgári kezdeményezés az élelmiszerbiztonságért - 2018.09.20.

Nyilvántartásba vett az Európai Bizottság egy polgári kezdeményezést, amely lépéseket sürget az élelmiszerpiaci csalások ellen. Ahhoz azonban, hogy a bizottság érdemben foglalkozzon az üggyel, egy éven belül egymillió támogató aláírást kell gyűjteni legalább hét különböző tagállamból.

Élelmiszer és marketing: nemzetközi konferencia szeptember 27-én - 2018.09.19.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Kaposvári Egyetemmel és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen 2018. szeptember 27-én ingyenes szakmai rendezvényt tart I. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia címmel.

Az Európai Bizottság megreformálná a WTO-t - 2018.09.19.

Az Európai Bizottság ismertette a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) reformjára vonatkozó átfogó uniós elképzelést, amelyet szeptember 20-án Genfben, e témában összehívott ülésen mutat be az Európai Unió (EU) partnereinek. A WTO korszerűsítésének célja, hogy elősegítse a szervezet alkalmazkodását a változó világhoz és növelje hatékonyságát.

Vita a 2020 utáni uniós támogatásokról - 2018.09.19.

Részt vett a Friends Of Cohesion elnevezésű közelmúltbeli budapesti konferencián Günter Oettinger uniós biztos, hogy meghallgassa a résztvevő tagállamok elvárásait a következő (2021-2027-es) többéves uniós büdzséről.

A madárinfluenza hatott a hazai takarmánygyártásra is - 2018.09.19.

Négy százalékkal csökkent tavaly a hazai takarmánykeverék-gyártás az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) nemrég közölt adatai szerint. A visszaesésben jelentős szerepet játszott a baromfiállományt sújtó madárinfluenza-járvány. A legtöbb takarmánykeverő Bács-Kiskun, Békés és Hajdú-Bihar megyében található, a legkevesebb pedig Somogyban és Nógrádban.

Magyarország nem fogadja el az agrártámogatások csökkentését - 2018.09.18.

A magyar gazdák számára elfogadhatatlan a közös uniós agrártámogatások csökkentése - mondta Kis Miklós Zsolt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke az M1 aktuális csatornán. Az Európai Bizottság (EB) tervei alapján 2020-ra 15 százalékkal csökkenne az uniós agrártámogatás.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat