Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Tojótyúkok és tenyészbaromfik állatjóléti támogatása: fontos tudnivalók és határidők - 2019.05.24.

Tájékoztatót állított össze a Baromfi Termék Tanács (BTT) arról, milyen fontosabb tudnivalók és beküldési határidők merülnek fel az étkezési tojást termelő tyúkállományok és a tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatásával kapcsolatban a 38/2016. (VI. 6.) FM rendelet alapján.

Átláthatóbb áralakulás: uniós javaslat a tojás- és a hússzektorban is - 2019.05.24.

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő, amely a teljes élelmiszer-ellátási láncban átláthatóbbá tenné az árak alakulását és ezek közlésének módját. Az intézkedés a tojás- és a húságazatra is kiterjed.

Négy százalékkal nőtt tavaly a COOP csoport forgalma - 2019.05.24.

Mintegy 4 százalékos növekedéssel 627 milliárd forintos árbevételt ért el a COOP csoport 2018-ban. Ezzel az egyre élesedő kereskedelmi verseny ellenére is őrzik piaci pozíciójukat - közölte a CO-OP Hungary Zrt. az MTI-vel szerdán, a budapesti közgyűlését követően.

Ketreces tojások: érthetetlen az áruházláncok magatartása - 2019.05.23.

A gazdák nem elég tőkeerősek ahhoz, hogy alternatív tojótyúktartásra álljanak át - mondta Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke az M1 aktuális csatornán. A váltás rövid időn belül hatalmas befektetést igényelne, hiszen a magyar termelés 90 százaléka ketreces tartásból származik.

Tovább bővült a hazai agrárhitelállomány - 2019.05.23.

Az agrárgazdaság mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásainak hitelállománya 2018. utolsó negyedévének végére az előző negyedévhez képest 0,57 százalékkal, míg az előző év azonos időszakához viszonyítva 5,07 százalékkal nőtt, és 1124,9 milliárd forintot tett ki - derült ki a kormány.hu-n közzétett jelentésből.

Újra növekedésnek indult a német gazdaság - 2019.05.23.

Az előző negyedévi stagnálás után a belső kereslet fellendülésének köszönhetően növekedésnek indult a német bruttó hazai termék az idei első negyedévben a német statisztikai hivatal, a Destatis kiadott kimutatása alapján. Az első negyedévben a német GDP a végleges adatok szerint  0,4 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest.

AVEC-közgyűlés Budapesten: garantáltan június 15-ig fogadja a jelentkezéseket a BTT - 2019.05.22.

Az idén Magyarországon rendezi meg éves rendes közgyűlését az Európai Baromfifeldolgozók és –kereskedők Szövetsége (AVEC). Az október 3-4-i események szervezője és házigazdája a Baromfi Termék Tanács (BBT) lesz. A közgyűlésre, illetve az azzal kapcsolatos szakmai programra az avec2019.hu honlapon lehet jelentkezni. A BTT a részvétel könnyítése érdekében egynapos belépőjegyek megvásárlására is lehetőséget biztosít. A terméktanács felhívja a figyelmet arra, hogy csak a június 15-ig beérkezett jelentkezéseket tudja garantáltan elfogadni.

Uniós agrártámogatások: csaknem 200 ezren írták alá a petíciót - 2019.05.22.

Csaknem 200 ezren írták alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) által indított petíciót, amellyel az ellen tiltakoznak, hogy Brüsszel csökkentse az uniós agrártámogatásokat.

Baromfimelléktermékeket feldolgozó üzemet épít a Várda Meat Kft. - 2019.05.22.

A magyar gazdaság egyik kitörési pontjának nevezte az élelmiszeripart Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Várda Meat Kft. új üzemének keddi alapkőletételén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán. A baromfimelléktermék-feldolgozó üzem 3 milliárd 960 millió forintba kerül.

Jogsértőnek találta a magyar földforgalmi törvényt az Európai Bíróság - 2019.05.22.

Magyarország nem teljesítette a tőke szabad mozgásának elvéből és a tulajdonhoz való jogból eredő kötelezettségeit a mezőgazdasági földterületeken más tagállambeli állampolgárok haszonélvezeti jogának megszüntetésével, így a szabályozás jogsértő - közölte az Európai Unió luxembourgi központú bírósága.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat