Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Az agrárárak jobban nőttek a költségeknél az első három negyedévben - 2019.11.22.

Az első három negyedévben a mezőgazdasági termelői árak nagyobb mértékben nőttek, mint a ráfordítási árak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiadványa szerint. Előbbiek 5,8 százalékkal, utóbbiak 4,2 százalékkal emelkedtek 2018 azonos időszakához képest, így az árviszonyok változása a gazdálkodók jövedelmi helyzetére kedvező hatással volt.

Új KSH-kiadvány: folyamatosan drágulnak a hazai termőföldek - 2019.11.22.

Az előző évit meghaladó ütemben, 11 százalékkal nőtt tavaly a mező- és erdőgazdasági területek ára, a földbérleti díjak 6,5 százalékkal emelkedtek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványból. Az értékesített termőföldek területe 72 ezer hektár volt, közel ugyanakkora, mint az előző évben, és harmada a két évvel korábbi, rendkívüli termőföldforgalomnak.

Kétszázmillió eurót fordít Brüsszel az agrártermékek népszerűsítésére - 2019.11.21.

Az Európai Bizottság 2020-ban 200,9 millió eurót fordít az európai agrár-élelmiszeripari termékek népszerűsítésének finanszírozására az unión belül és kívül egyaránt.

Harmadik negyedéves GDP: kiegyenlített volt a növekedés - 2019.11.21.

Kiegyenlített növekedés volt a magyar gazdaságban a harmadik negyedévben a GDP-t adó ágazatok között - mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatorna műsorában.

Tavalyi agrárteljesítmény - Csökkent a baromfiállomány - 2019.11.21.

A növénytermesztési ágazat volumene 0,9 százalékkal nőtt, az állattenyésztésé pedig 6,3 százalékkal emelkedett tavaly az egy évvel korábbihoz képest - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági teljesítményt mutató statisztikai tükörből. A baromfiállomány ugyanakkor csökkent.

Nagy István szerint a hatékonyság növekedésére kell helyezni a hangsúlyt az agráriumban - 2019.11.20.

A hatékonyság és a versenyképesség növelése a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar egyik legfontosabb kérdése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter egy budapesti konferencián.

Élelmiszeradomány-gyűjtési akció kezdődik - 2019.11.20.

Országszerte mintegy 120 településen, több mint 200 áruházban gyűjt élelmiszeradományokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

December 15-ig mezőgazdasági összeírást végez a KSH - 2019.11.19.

November 15. és december 15. között hajtja végre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági adatgyűjtését.

Feldman: az idén 16 milliárd forint állatjóléti támogatás a baromfiágazatnak - 2019.11.19.

Összesen 16 milliárd forint állatjóléti támogatást fizetnek ki az év végéig a baromfiágazati szereplőknek – közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára az M1 aktuális csatornán. Szerinte a gazdálkodóknak nyújtott támogatás jó befektetés, mivel javítja az agrárium teljesítményét és exporteredményeit.

Bürokráciacsökkentő és adómérséklő törvényjavaslat a parlament előtt - 2019.11.19.

Gazdaságvédelmi és a versenyképességet javító törvényjavaslatot nyújtott be a parlamenthez a Pénzügyminisztérium. A bürokratikus terhek csökkentése mellett több adómérséklést is tartalmaz az új, egységes járulékokról szóló törvény.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat