Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Hogyan legyünk sikeresek a kínai piacon? - A legfontosabb aranyszabályok - 2019.07.19.

Hogyan jelenhetnek meg magyar vállalatok a kínai piacon? – erről tartott előadást a Baromfi Termék Tanács tagjai számára Kárteszi Ágnes, a Shanghai Magyar Főkonzulátus mezőgazdasági attaséja.

Elhunyt Dr. Benyeda János állatorvos, a Prophyl Kft. alapítója - 2019.07.19.

Hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után 74. életévében július 11-én elhunyt Dr. Benyeda János állatorvos, a Prophyl Kft. alapítója, a Baromfi-egészségügyi Társaság volt elnöke. Temetésére július 24-én 10 órakor kerül sor a mohácsi római katolikus temetőben.

Hat tonna feletti termésátlag búzából Tolna megyében - 2019.07.19.

Hektáronként hat tonnát meghaladó termésátlaggal takarítják be az őszi búzát Tolna megyében. A termés az aratás mintegy kétharmadánál többségében malmi minőségű a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara adatai szerint.

Innovációs lemaradás az agráriumban - 2019.07.19.

A különböző ágazatokat összehasonlítva kijelenthető, hogy az agrárium le van maradva az innováció területén - mondta Kovács Zsolt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szolgáltatási főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán.

EFSA-jelentés az antimikrobiális rezisztenciáról - 2019.07.18.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) legújabb jelentése alapján a teljes genom szekvenálása segítheti az antimikrobiális rezisztencia megfigyelését élelmiszerekben és állatokban.

Egyre tudatosabbak a német élelmiszervásárlók - 2019.07.18.

Egyre kelendőbbek Németországban az egészséges és fenntartható gazdálkodásból származó élelmiszerek. Az elmúlt öt évben 18-ról 31 százalékra nőtt a fogyasztók körében azok aránya, akik nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy egészséges és fenntartható életet folytassanak.

Online kérdőíves felmérés a generációváltásról - 2019.07.18.

Online kérdőíves felméréssel vizsgálják, hogy az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) milyen hatást gyakorol a generációváltásra. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatása szerint Magyarországról is várják a válaszokat.

Ősszel derül ki, ki lesz az új uniós agrárbiztos - 2019.07.18.

Az Európai Parlament (EP) titkos szavazással Ursula von der Leyent választotta meg az Európai Bizottság következő elnökévé. Az EB biztosait – így az agráriumért felelős személyt is – az ősz folyamán választják meg.

Tovább bővül az élelmiszeripari termelés - 2019.07.18.

Májusban az ipari termelés 8,7 százalékkal, 2017 májusa óta a legélénkebb ütemben nőtt az előző év azonos időszakához mérten - erősítette meg második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszeripar teljesítménye több mint 5 százalékkal bővült.

A növényeknél lassult, az állati termékeknél gyorsult a drágulás - 2019.07.17.

A növényi termékek éves áremelkedése májusban 3,5 százalékosra mérséklődött az áprilisi 6,8 százalékosról, az élőállatok és állati termékek drágulása viszont 6,3 százalékosról 10,8 százalékosra emelkedett, így összességében a mezőgazdasági felvásárlási árak átlagosan 6,0 százalékkal voltak magasabbak a tavaly májusiaknál a 6,6 százalékos áprilisi adat után - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból. 

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat