Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Híreink

Az idén 600 millióból fejleszt a Sága Foods - 2017.06.22.

A sárvári székhelyű Sága Foods Zrt. hatszázmillió forintot fordít az idén fejlesztésre, amelyből elsősorban a csomagolást és a sonkatermékek előállítását korszerűsíti - közölte Keleti Zsolt, a feldolgozott baromfitermékeket előállító élelmiszeripari cég vezérigazgatója az MTI-vel.

Meglepő módon nőnek a keresetek Magyarországon - 2017.06.22.

A versenyszférában tapasztalható jelentős bérnyomás és bérverseny, illetve a költségvetési szféra bérrendezéseinek hatásával magyarázták az MTI-nek nyilatkozó elemzők az áprilisi jelentős béremelkedést, amire több mint egy évtizede nem volt példa. Az év első négy hónapjában tapasztalt bérnövekmény alapján kétszámjegyű lehet a teljes éves béremelkedés is a szakértők szerint.

Sokszor túl szigorúan ellenőrzött a magyar kifizető ügynökség - 2017.06.21.

Közelíteni kellene az agrártámogatásokat kifizető hazai ügynökség és az uniós jog gyakorlatát, hiszen több esetben is pert nyertek az uniós bírósághoz forduló termelők, amikor a kifizető ügynökség megtagadta a támogatás kifizetését - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke egy budapesti pódiumbeszélgetésen.

3,8 százalékkal nőhet a GDP - A mezőgazdaság kockázati tényező - 2017.06.21.

Az idei első negyedéves kedvező növekedési adat nyomán 2017-re és 2018-ra vonatkozóan is felfelé, 3,8 százalékra módosította a korábbi 3,6, illetve 3,4 százalékról növekedési előrejelzését a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a növekedést mindkét évben a fogyasztás és a beruházások húzzák majd.  

Európa továbbra is küzd a klímaváltozás ellen - 2017.06.21.

A klímaváltozás elleni nemzetközi fellépés legújabb fejleményeiről egyeztettek, valamint a határozottabb klímapolitika mellett érveltek az Európai Unió szakminiszterei luxembourgi ülésükön - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

Japán fontos célországa a magyar agrárexportnak - 2017.06.21.

Japán az unión kívül a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa, ezért is lett az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) díszvendége - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

900 milliárdnyi agrártámogatás 2018-ban - 2017.06.19.

A jövő évi költségvetésben az agrár- és vidékfejlesztési támogatások összege megközelíti a 900 milliárd forintot, 51 milliárd forinttal haladja meg az ideit - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy gazdafórumon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén.

Elhunyt Szabó István, a KITE örökös elnöke - 2017.06.19.

Elhunyt Szabó István, volt országgyűlési képviselő, a volt MSZMP Központi Bizottságának és Politikai Bizottságának tagja, az egykor híres nádudvari Vörös Csillag MGTSZ elnöke - közölte a család közeli barátja az MTI-vel.

Nagy különbségek az uniós élelmiszerárakban (is) - 2017.06.16.

Nagyon nagy különbségek voltak az áruk és szolgáltatások árszintjében az Európai Unió különböző tagállamaiban tavaly. Dániában volt a legdrágább az élet, Bulgáriában pedig a legolcsóbb. Uniós összevetésben az élelmiszerek Magyarországon is olcsók.

Megugrott tavaly a termőföld-forgalom - 2017.06.16.

A Földet a gazdáknak program hatására több mint duplájára nőtt a termőföld-forgalom tavaly az OTP termőföld értéktérkép elemzése szerint. Az adásvételekben érintett teljes földterület mérete alapján 246 százalékos volt a növekmény 2016-ban, 165,5 ezer hektár termőföld cserélt gazdát.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat