Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Híreink

Románia is sürgeti a "kettős élelmiszermérce" felszámolását - 2017.07.27.

Románia laboratóriumi vizsgálatok alapján kilenc élelmiszer esetében talált eltérést a Nyugat-Európában és Romániában forgalmazott azonos termékek összevetése következtében - jelentették be a román hatóságok.

Az aszály miatt kevesebb a búza és a repce - 2017.07.27.

A tavalyinál öt százalékkal kevesebb őszi búzát takarítottak be eddig Tolna megyében, a repcetermés pedig tíz százalékkal maradt el a 2016-os átlagtól. A termelők az aszályos időjárással magyarázzák a terméseredményeket.

A valódi termelőket akarják földhöz juttatni - 2017.07.27.

Rossz megközelítést alkalmaz Brüsszel, amikor a termőföld-vásárlásokkal kapcsolatban tőkeszerzési szempontokat mérlegel – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Szerinte azoknak kell földhöz jutniuk, akik termelni akarnak.

Aktív magyar gazdák a brüsszeli konzultáción - 2017.07.27.

Aktívak voltak a magyar gazdálkodók az uniós Közös Agrárpolitikával (KAP) összefüggő konzultáció során, ugyanis hazánkból érkezett a hatodik legtöbb vélemény a reform tervezéséhez. A válaszadók közel kétharmada támogatja, hogy a mezőgazdasági termelők közvetlen támogatása megmaradjon.

Kampányokkal növelnék a vásárlói tudatosságot - 2017.07.27.

A vásárlói tudatosság hatékony eszköz lehet a gyengébb minőségű élelmiszerek visszaszorításában, ezért a kormány szemléletformáló és tájékoztató kampányokat szervez, valamint új védjegyeket vezet be - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

Csökken az álláskeresők száma - Elbocsátások az élelmiszeriparban - 2017.07.27.

A nyilvántartott álláskeresők száma 4,1 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a júniusi zárónapon 279 600 álláskereső szerepelt, több mint 12 ezerrel kevesebb, mint egy éve. A legnagyobb elbocsátásokat viszont – többek között - az élelmiszeriparban regisztrálták.

Tájékozottabbak lettek az élelmiszervásárlók - 2017.07.27.

Tájékozottabbak lettek a fogyasztók a második negyedévben, ugyanis az előzőben mért 6,3 százalékról az áprilisi-júniusi időszakban 6,7 százalékra nőtt azoknak a válaszadóknak a száma, akik arról nyilatkoztak, hogy ismerik az élelmiszerek és az egyes termékek szavatossági idejét - derül ki a CP Contact fogyasztóvédelmi tájékozottságot és attitűdöt felmérő kutatásából.

A várakozásoknál jobban nőtt a kiskereskedelmi forgalom - 2017.07.27.

A kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,0, naptárhatástól megtisztítva 5,5 százalékkal nőtt májusban az egy évvel korábbihoz képest - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszerforgalom 2,3 százalékkal nőtt.

Sok agrárcégnél nem cél a hatékonyság növelése - 2017.07.21.

Kevés lehetőséget használnak ki az agrárvállalkozások hatékonyságuk növelésére. Leginkább a költségek csökkentését és a termelés bővítését választják, kevés figyelmet kap ugyanakkor a legalább ennyire fontos  munkaerő-fejlesztés vagy a jövőt jelentő precíziós gazdálkodás a K&H legfrissebb felmérése szerint.

Gyengébb gabonatermés Szlovákiában - 2017.07.21.

Szlovákiában a korábbi éveknél gyengébb terméshozam várható a gabonaféléknél az idén - derült ki a takarmány-előállítók szövetségének előzetes adataiból.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat