Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Híreink

Hektáronként 6,0-6,5 tonna lehet a kukorica átlagtermése - 2017.09.22.

Várhatóan 6,0-6,5 tonna lesz a takarmánykukorica idei átlagos hektáronkénti hozama a Földművelésügyi Minisztérium szerint. A gabonatermés 7,8 millió tonna lett.

Egyelőre minden csak spekuláció az új KAP-ról - 2017.09.22.

Minden információ egyelőre csak spekuláció az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjével kapcsolatban. Az Európai Bizottság várhatóan novemberben áll elő hivatalos javaslataival.

Átfogó Nébih-ellenőrzések a BTT kezdeményezésére a madárinfluenza miatt - 2017.09.21.

Nagyszabású járványvédelmi auditokra számíthatnak a közeljövőben a baromfitartók. A hatósági vizsgálatok célja a madárinfluenza megelőzése, melynek felbukkanására az őszi-téli vadmadárvonulások idején ismét nagyobb az esély. Az akció a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezésére indul, lebonyolításához a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a területileg illetékes kormányhivatalok biztosítják a szakmai hátteret. Az audit arra hívja fel az állattartók figyelmét, hogy a járványvédelmi előírások betartásával sokat tehetnek a baromfiágazati kockázatok csökkentéséért.

Tojás Világnap: október 13-án szakmai konferenciát rendez a BTT és a Tojásszövetség - 2017.09.21.

Szakmai konferenciát rendez a Tojás Világnapja alkalmából október 13-án a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztôk és Tojástermelôk Szövetsége (Tojásszövetség). Jelentkezni október 6-ig lehet.

Czerván: fordulat az agrárfinanszírozásban - 2017.09.21.

Egyre több jel utal arra, hogy fordulat történt a mezőgazdaság finanszírozásában, mivel a hitelállomány nő a szektorban - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára az országgyűlési mezőgazdasági bizottság ülésén.

A madárinfluenza és az aszály miatt a mezőgazdaság lefelé húzza a GDP-t - 2017.09.21.

A Takarékbank a beruházások további fellendülésére számít, ez alapján 3,9 százalékról 4 százalékra növelte idei bruttó hazai termék (GDP) növekedési előrejelzését, jövőre pedig a korábbi 4,1 százalék helyett 4,2 százalékot prognosztizál - mondta Suppan Gergely, a bank elemzője a pénzintézet 3. negyedéves gazdasági kilátásokat ismertető sajtóbeszélgetésén. A mezőgazdaság idén alulteljesít az aszály és a madárinfluenza miatt.

Továbbra is építünk a távol-keleti agrárpiacokra - 2017.09.20.

Ígéretesen alakulnak a kapcsolatok a távol-keleti piacokkal - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.

Új víziszárnyas-feldolgozó épül a Bács-Kiskun megyei Mélykúton - 2017.09.20.

Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, de a lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - mondta  Szijjártó Péter Mélykúton, ahol a napokban tették le a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,6 milliárd forint beruházással épülő új üzemének alapkövét. A beruházáshoz, amely 350 új munkahelyet hoz létre, a magyar kormány 4,4 milliárd forintos támogatást biztosít.

A fipronil mentességről nyilatkozó vállalkozások laborvizsgálati eredményei (3.) - 2017.09.19.

Folyamatosan állítja ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a vizsgálati jegyzőkönyvek azon tojáspiaci szereplők számára, akik nyilatkozatban deklarálták, hogy nem használnak fipronil alapú rovarirtó szereket, illetve ilyen tartalmú alapanyagokat. A frissülő lista itt tekinthető meg.

Javult a foglalkoztatási ráta - 2017.09.19.

Javult a 15-64 éves korosztály foglalkoztatási rátája az idén az első fél évben, az előző év azonos időszakához képest 1,9 százalékponttal  emelkedve elérte 67,6 százalékot - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A ráta a gazdasági válság mélypontját jelentő, 2010 első hat hónapjában mért 54,5 százalékos foglalkoztatási arányhoz képest pedig több mint 13 százalékponttal emelkedett.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat