Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Egyszázalékos augusztusi infláció az euroövezetben - 2019.09.19.

Egy százalékon stagnált a fogyasztói árak emelkedésének éves összevetésű üteme az euróövezetben augusztusban.

Rászorulóknak adják az OMÉK-on megmaradó élelmiszereket - 2019.09.19.

Jótékony célra fordítják a szeptember 26-29. között nyitva tartó 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) végén megmaradó, bontatlan csomagolású, fogyasztható élelmiszereket. Az élelmiszeradományt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület juttatja el a rászorulókhoz, többek között idősotthonoknak, gyermekotthonoknak, fogyatékkal élőknek vagy nagycsaládosoknak.

Tojás Világnapi szakmai konferencia október 11-én - 2019.09.18.

Október 11-én rendezi meg a 18. Tojás Világnapi Szakmai Konferenciát a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szép Imrét választották a Tojásszövetség elnökének - 2019.09.18.

Szép Imrét, a sárvári Újházi Tyúk Kft. ügyvezető igazgatóját választotta elnökéül szeptember 17-i rendkívüli tisztújító közgyűlésén a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség). A közgyűlés új intézőbizottságot és ellenőrző bizottságot is választott.

Fókuszban a szója - A brazil növénytermelés lehetőségei - 2019.09.18.

A brazil szántóföldi növénytermelés helyzetéről tartott előadást Andre Nassar, a brazil növényolajipari szervezet (Abiove) képviselője a Nemzetközi Baromfi Tanács (IPC) közelmúltbeli Sao Paulo-i ülésén.

Kuba magyar segítséggel létesítene baromfitelepeket - 2019.09.18.

A magyar-kubai gazdasági együttműködésről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kubai Minisztertanács alelnökével Budapesten. Kuba többek között baromfitelepeket is létesítene magyar vállalatok bevonásával.

Romániában is találtak különbséget az élelmiszerek minőségében - 2019.09.18.

A román fogyasztóvédelmi hatóság a nyugat-európai és romániai élelmiszerek 23 százalékánál talált eltérést a termékek összetételében.

Méltatták a Baromfi Világnapot az IPC brazíliai ülésén - 2019.09.17.

Augusztus 27-30-án Brazíliában tartotta idei második ülését a Nemzetközi Baromfi Tanács (IPC). Az ülésen Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke is részt vett. Az IPC méltatta a Baromfi Világnap elnevezésű kezdeményezést, amelyet magyar javaslatra vezettek be.

Az idén csaknem 300 ezer magyar naposcsibét vett Kazahsztán - 2019.09.17.

Csaknem 300 ezer magyar naposcsibét vásárolt Kazahsztán az év eleje óta. Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) miniszteri biztosa Kazahsztánban Gulmira Iszajeva agrárminiszter-helyettessel tárgyalt.

Százmilliárdos kedvezményes beruházási hitelcsomagot hirdetett az agrártárca - 2019.09.17.

Új kamattámogatási lehetőséggel és kibővített garanciaprogrammal bővül a mezőgazdasági beruházások ösztönzése - jelentette be Nagy István agrárminiszter. A tárca 100 milliárd forintnyi beruházási hitelhez nyújt kamattámogatást.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat