Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank.

Híreink

Mezőgazdasági összeírást végez a KSH - 2017.11.17.

Mezőgazdasági összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2017 elnevezésű mezőgazdasági adatgyűjtést november 15. és december 15. között végzik.

Terjednek a környezetkímélő mezőgazdasági módszerek - 2017.11.17.

Világszerte egyre népszerűbbek a természetkímélő mezőgazdasági módszerek - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek Bonnban, ahol az ENSZ klímakonferenciájához kapcsolódva magyar közreműködéssel rendeztek tanácskozást arról, hogy miként járulhat hozzá a klímavédelmi vállalások teljesítéséhez egy új mezőgazdasági szemléletmód, az agroökológiai megközelítés.

A gazdákat segíti az agrárkutatási együttműködés - 2017.11.16.

A gazdákat segítenék azok a kutatások, amelyeket a visegrádi országok agrárkutatási intézményei összehangoltan végeznének - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.

Kiskereskedelmi forgalom: második helyen a hazai növekedési ütem - 2017.11.16.

A magyar kiskereskedelmi forgalom harmadik negyedévi növekedése Európában a második legmagasabb volt - közölte a Nielsen piackutató az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2018-as állatjóléti támogatások: kapacitásfelmérő lapok, támogatásigénylés - 2017.11.15.

A 2018-as baromfiágazati állatjóléti támogatások igénybevételéhez is szükség van az úgynevezett kapacitásfelmérő lapok kitöltésére – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A megyei kormányhivatalok, illetve a Magyar Államkincstár (MÁK) 2017. december 31-ig fogadja be a támogatási kérelmeket.

Nőttek a mezőgazdasági árak a KSH szerint - 2017.11.15.

Idén szeptemberben a mezőgazdasági termelői árak 5,5%-kal meghaladták az előző év azonos idősza­kit, ami a növényi termékek árának 4,0, valamint az élő állatok és állati termékek árának 7,9%-os növekedéséből tevődik össze. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint a mezőgazdasági ráfordítási árak 2017 január–szeptemberében 0,7%-kal alacsonyabbak voltak, mint egy évvel korábban.

Összegezte az idei betakarítási eredményeket az agrártárca - 2017.11.15.

Hamarosan befejeződik az idei betakarítás, az őszi betakarítású növényekből ebben az évben valamivel több, mint 10 millió tonna termett, szemben a tavalyi 12,3 millió tonnával - közölte Czerván György, a Földművelésügyi minisztérium (FM) államtitkára.

Takarmányozási kihívások és lehetőségek a baromfiellátási láncban - 2017.11.14.

„Változások és lehetőségek a takarmányozási szektor számára a baromfihús-ellátási láncban” – címmel tartott előadást Nick Major, az Európai Takarmánygyártók Szövetségének (FEFAC) elnöke az Európai Baromfi-feldolgozók és -kereskedők Szövetségének (AVEC) közelmúltbeli közgyűlésén.

Munkaügyi ellenőrzések a mezőgazdaságban - 2017.11.14.

A minimálbér és szakmunkás garantált bérminimum emelését jövő március-áprilisban, a munkavállalói jogviszonyok rendezettségét pedig június- júliusban ellenőrzik majd a munkaügyi ellenőrök - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2018-es ellenőrzési tervéből.

Több tízezer új munkahely jöhet létre az agráriumban - 2017.11.14.

Ötvenezer új munkahely jött létre a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban az elmúlt hat évben, és a következő években várhatóan hasonló nagyságrendben lesz szükség új munkaerőre Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. Az agrár-szakképző intézmények és a gazdálkodók partnerségi együttműködési megállapodásokat kötnek.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat