Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Meg kell oldani a generációváltást az agrárminiszter szerint - 2018.11.21.

Szükség van a generációváltásra és a technológiai megújulásokra a mezőgazdaságban, amely kihívásaira a fiatalok tudása és ötletei jelenthetnek megoldást - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter a Fiatalok az agrár termékpályákon elnevezésű budapesti konferencián.

Karácsonyi adománygyűjtést szervez az élelmiszerbank - 2018.11.21.

Több mint 200 áruházban szervez karácsonyi adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank.

Egyszerűsíteni kell a 2020 utáni új KAP-ot - 2018.11.20.

Magyarország csak egy olyan új közös agrárpolitikát (KAP) tud majd támogatni, amely egyszerűvé teszi a támogatások igénylését és kifizetését mind a gazdák, mind pedig a tagállami szervezetek számára - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter a brüsszeli  mezőgazdasági és halászati tanács ülésén.

Jó lett az idei kukoricatermés - 2018.11.20.

Az idei év kifejezetten kedvezően alakult a kukoricatermesztők számára - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kifogástalan időjárás a betakarítást segítette, a gazdák a szokásosnál hetekkel korábban végezhettek a munkával. Szinte egyáltalán nem kellett a szárítókat beindítani, és learatott kukorica mennyisége és a minősége is kimagasló lett idén.

Nagy kukoricaexportra készül Ukrajna - 2018.11.19.

Mintegy 27 millió tonna kukorica exportját tervezi Ukrajna a 2018-2019-es gazdasági évben. Az ukrán rekordtermés nagy részét az Európai Unióba, Kínába és Egyiptomba szállítják majd az ukrán cégek.

Kismértékben drágult a baromfi és a tojás - 2018.11.19.

Szeptemberben 6,2 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak az egy évvel korábbiakhoz képest – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növényi termékek ára 12,1 százalékkal emelkedett, az élő állatok és állati termékek ára 2,8 százalékkal csökkent.

Áder János: drámai mértékben fogynak a Föld erőforrásai - 2018.11.19.

Az emberiség a Föld egy évre elegendő erőforrásainak mintegy 1,7-szeresét használja fel évente, jóval többet annál, mint amennyit a bolygó reprodukálni tud - figyelmeztetett Áder János a köztársasági elnök a klímaváltozásról tartott nyíregyházi előadásában.

MTA-konferencia a nemzeti fehérjestratégiáról - 2018.11.16.

Tudományos konferenciát szervez a Magyar Tudományos Akadémia a hazai fehérjestratégiáról, illetve annak jövőbeni kilátásairól. Az esemény időpontja november 30.

Mezőgazdasági adatgyűjtést indít a KSH - 2018.11.16.

November közepén kezdődik a Központi Statisztikai Hivatal mezőgazdasági adatgyűjtése, amelynek célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a magyarországi gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók részére.

Élelmiszergazdasági felmérést végez a NAK és az AKI - 2018.11.16.

Közös felmérést végez az élelmiszer-gazdaságban működő vállalkozások körében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat