Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank.

Híreink

Egységes gazdasági kamarát és tagdíjat javasol a VOSZ - 2011.05.04.

Magyar Gazdasági Kamara (MGK) néven egyetlen közjogi kamara működjön Magyarországon a jövő év elejétől - javasolja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ). A munkaadói szervezet azt követően alakította ki álláspontját, hogy megismerte a szakmai vitára bocsátott "Vidékfejlesztési, agrár- és élelmiszergazdasági kamarákról", valamint a "Kereskedelmi és iparkamarákról" szóló törvénytervezetek tartalmát.

Estek a gabonajegyzések Oszama bin Laden halálhírére - 2011.05.03.

Hétfőn szinte valamennyi gabonaféle ára csökkent a nemzetközi árutőzsdéken Oszama bin Laden halálának hírére. Elemzők szerint az elsőszámú terroristavezér halálával csökkent az ügyletek kockázati felára.

Az új agrárkamarai törvénytervezet teljes vitaanyaga - 2011.05.03.

Május 15-ig tehetik meg észrevételeiket a gazdasági szereplők a közelmúltban társadalmi vitára bocsátott új agrárkamarai törvény tervezetévell kapcsolatban. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) koncepciója szerint az átalakított szervezet - új választások megtartása után - Magyar Vidékfejlesztési, Agrár- és Élelmiszergazdasági Kamara néven jönne létre. A törvény hatályba lépésekor az agrárgazdasági szereplők lakóhelyük vagy székhelyük szerint automatikusan - kötelező módon - tagokká válnának. A tagság százmillió forint éves árbevételig díjmentes lenne, e fölött sávos kötelezettség lépne életbe: 0,1-0,3 milliárd forintos forgalomnál egy ezreléket, 0,3-1 milliárdosnál 1,5 ezreléket, egymilliárdon felülinél pedig 2 ezreléket kellene fizetni.

Gyorsult az uniós források kifizetése az új kormányzati ciklusban - 2011.05.02.

Számottevően gyorsult az uniós források időközi kifizetése az új kormányzati ciklusban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Az elmúlt tíz hónapban összesen több mint kétszer, míg időarányosan több mint négyszer annyi forrást hívott le Magyarország, mint a megelőző három évben. Az idei negyedév végén a támogatás 3,3 milliárd eurót tett ki, amely a teljes 14 százalékának felel meg.

Egységes támogatási kérelmek: minél gyorsabb beadást javasol az MVH - 2011.04.29.

Április 26-áig mintegy 65 ezer ügyfél nyújtott be egységes elektronikus támogatási kérelmet, ami a tavaly beérkezett összes kérelem 35 százaléka - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A hivatal előrejelzése szerint a szankciómentes beadási határidőig, vagyis 2011. május 16-áig még mintegy 123 ezer kérelem beérkezése várható.

A Leader-programot is vizsgálja az idén az ÁSZ - 2011.04.28.

A Leader-programban felhasznált források eredményességének és hatékonyságának vizsgálata, illetve a hátrányos helyzetben lévő térségek felzárkóztatására fordított pénzeszközök elköltésének elemzése szerepel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) idei ellenőrzési terveiben - közölte Holman Magdolna, az ÁSZ osztályvezetője. Az ellenőrzés során vizsgálják a vidékfejlesztési tárca és a vidékfejlesztési hivatal munkáját, valamint az önkormányzatok és a végső kedvezményezettek tevékenységét is.

Élelmiszeráfa: Fazekas szerint később dönt a kormány - 2011.04.27.

Későbbi időpontban születhet döntés az élelmiszerek áfa csökkentéséről - jelentette ki konkrétumok említése nélkül Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Magyar Televízió közelmúltbeli reggeli műsorában. Hozzátette: a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) több lépcsőben vizsgálja, hogy az áfa mérséklése milyen költségvetési bevételkieséssel járna. Egy-egy adott termékre vonatkozóan pedig konkrét számításokat kell végeznie - szögezte le.

Mikroalga olaj az élelmiszerekben - 2011.04.26.

Kérelmet nyújtott be egy amerikai cég a brit élelmiszerbiztonsági hatósághoz (FSA), mivel új élelmiszer-összetevőként kíván forgalomba hozni egy Schizochytrium mikroalga törzsből előállított mikroalga olajat, amely dokozahexaénsavban (DHA) és eikozapentaénsavban (EPA) gazdag - olvasható a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal honlapján. A kérelmező korábban már kapott engedélyt DHA-ban gazdag Schizochytrium spp-ből nyert algaolajra.

Társadalmi vita az új agrárkamarai törvényről: százmilliós bevétel felett lenne tagdíj - 2011.04.22.

Társadalmi vitára bocsátotta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az új agrárkamarai törvény tervezetét. A tárca május 15-ig várja a szakmai észrevételéket. Az elképzelések szerint az agrárgazdasági szereplők a törvény hatályba lépése után automatikusan kamarai taggá válnának. Az évi 100 millió forintot meghaladó vállalkozásoknak tagdíjat kellene fizetniük. A törvényjavaslat még a nyári szünet előtt a parlament elé kerül.

Továbbra is a Tesco vezet a hazai élelmiszer-kereskedelemben - 2011.04.22.

Tavaly is a Tesco bonyolította le a legnagyobb forgalmat a hazai élelmiszer-kereskedelemben - derül ki a Nielsen piackutató adataiból. Így nem változott a rangsor a láncok toplistáján. A Tescot két magyar tulajdonú kereskedelmi hálózat, a CBA és a Coop követi. A Nielsen a cégek saját közlése, illetve becslések alapján állította össze az élelmiszer és háztartási vegyiáru kereskedelmi vállalatok tavalyi, forgalom szerinti rangsorát.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat