Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Holnap nyitja meg hivatalosan felújított kisvárdai üzemét a Master Good - 2011.09.26.

Megújította, illetve bővített és korszerűsítette kapacitásait kisvárdai üzemében a hazai baromfiágazatban meghatározó Master Good csoport. A 1,5 milliárd forintos beruházás nyomán a feldolgozó Közép-Európa legnagyobb kapacitású üzemévé vált, amely a hazai termelés 25 százalékát adja.

Kisgazdasági programokat támogat a VM az állattenyésztésben - 2011.09.23.

Nőhetne az állattenyésztés részaránya Magyarországon, ha kihasználnák a Nemzeti Földalapban (NFA) rejlő lehetőségeket - jelentette ki V. Németh Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a "Nyúl-unk a munkáért" program eredményhirdetésén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ilken. A jövőben elindítandó hasonló programokat a tervek szerint több haszonállatfajra is kiterjesztenék.

A hétvégén tartja közgyűlését Koppenhágában az AVEC - 2011.09.23.

Szeptember 22-25. között tartja éves közgyűlését Koppenhágában az Európai Baromfifeldolgozók és -kereskedők Szövetsége (AVEC). Az eseményen többek között szó lesz a globális baromfipiaci helyzetről és kilátásokról, illetve a minőségi uniós termelés követelményeiről, a fogyasztói elvárásokról és a nemzetközi pénzügyi krízis hatásairól. A közgyűlésen megválasztják, illetve megerősítik az AVEC tisztségviselőit is.

Az élelmiszerexport kitörési pont lehet a Kárpát-medence térségében - 2011.09.22.

Amennyiben a Kárpát-medence adottságait jól használják ki, a térség komoly élelmiszerexportőr lehetne, és így a mezőgazdaság kitörési pontot jelenthet a gazdasági válságból - jelentette ki az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén Sziebert István, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) politikai főtanácsadója. Az ülésen Czene Zsolt, a tárca osztályvezetője a "kidolgozás alatt lévő" vidékfejlesztési stratégia regionális megközelítésének fontosságáról beszélt.

Csökkenhet egyes alapvető élelmiszerek áfakulcsa - 2011.09.21.

Napirenden van a kormányban az alapvető élelmiszerek áfájának átrendezése - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió Este című műsorában. Ezek szerint bizonyos termékek vagy termékkörök átkerülhetnek a 18 százalékos, kedvezményes áfakulcs alá, miután a kormány pénteken intézkedései között bejelentette, a 25 százalékos általános áfakulcs 27-re emelkedik.

A kormány újabb zárolást és maradványtartási kötelezettséget írt elő a VM-nek - 2011.09.20.

Újabb 2433,5 millió forintot zárolt a kormány a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) idei költségvetésében és további 34 544,7 millió forintos maradványtartási kötelezettséget is előírt a tárca számára. A zárolást nem lehet kiterjeszteni az uniós forrásokat is igénylő jogcímekre, a termékdíj-visszaigénylésekre, illetve az állat- és növénykártalanításokra. A maradványtartási kötelezettség azt jelenti, hogy a VM idei büdzséjéből ennyi pénzt nem használhat fel, hanem a forrásokat jövő évi kiadásaira kell tartalékolnia.

Bábolna TETRA Kft.: Bangó László lemondott fb-tagságáról - 2011.09.19.

Lemondott felügyelő bizottsági (fb) tagságáról a Bábolna TETRA Baromfitenyésztő és Forgalmazó Kft.-ben Bangó László.

Elektronikus ügyfél-tájékoztatás: új rendszert mutat be az MVH - 2011.09.19.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) is képviselteti magát a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) szeptember 28.-október 2. között. Az MVH bemutatja új elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszerét, amely aktuális információkat szolgáltat a hivatalhoz benyújtott kérelmek elbírálásának állásáról, az egyes projektek előrehaladásáról.

A Fővárosi Főügyészség vizsgálja a Négy Mancs működésének törvényességét - 2011.09.16.

Vizsgálja a Fővárosi Főügyészség a Négy Mancs (NM) állatvédő alapítvány működésének törvényességét - közölte az MTI-vel Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, aki korábban maga fordult az ügyészséghez. Többek között azt szeretné tisztázni, hogy a szervezet milyen forrásokból finanszírozza a magyar libatenyésztők ellen folytatott kampányt.

Trendfordulót jelezhet a mezőgazdasági gépek iránti növekvő kereslet - 2011.09.16.

Akár trendfordulót is jelezhet, hogy jelentősen növekszik a mezőgazdasági gépek iránti kereslet, elsősorban a terményárak kedvező kilátásai miatt - állítja a Lombard Lízing Csoport. A Lízingszövetség adatai szerint a mezőgazdasági gépek lízingfinanszírozása 78 százalékkal bővült az idei első félévében az előző év azonos időszakához képest.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat