Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A csirkehús vezető helyen szerepel a hazai háztartásokban - 2012.06.13.

A húsok közül a magyar háztartások legtöbbet csirkét és sertést vásárolnak. Tavaly a lakosság a friss és tőkehúsra kiadott mintegy 230 milliárd forintjának 37 százalékát a csirke-, 46 százalékát pedig a sertéshús vásárlása adta - derül ki a GfK Hungária piackutató intézet felméréséből.

Hatályon kívül helyezte az Országgyűlés a katasztrófavédelmi hozzájárulást - 2012.06.12.

Hatályon kívül helyezte az Országgyűlés a katasztrófavédelmi törvény összes olyan rendelkezését, amely összefüggésben áll az idén bevezetett katasztrófavédelmi hozzájárulással. A képviselők 253 igen szavazattal, egy nem ellenében és 89 tartózkodás mellett döntöttek az év elején bevezetett teher eltörléséről.

Új fórum alakult az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése érdekében - 2012.06.11.

Az alapvető élelmiszereket előállító ipar kulcsszereplői fórumot hoztak létre annak érdekében, hogy az alapvető élelmiszerek áfája 10 százalék alá csökkenjen. A Bonafarm csoport és a Bunge Zrt. közös kezdeményezésével létrejött Fórum az Alapvető Élelmiszerek Áfájának Csökkentéséért elnevezésű koalíció alapítói az áfacsökkentés mellett gátat kívánnak szabni az ágazatot növekvő mértékben sújtó áfacsalások terjedésének.

SáGa Foods Zrt.: nagyobb exportbevétel, csökkenő belföldi árak 2011-ben - 2012.06.11.

Az előző évivel megegyező, 25 milliárd forintos árbevételt ért el tavaly a SáGa Foods Zrt.- közölte Hidegh Sándor, a cég belföldi kereskedelmi igazgatója. Az exportot és a belföldi értékesítést eltérő trend jellemezte: az exportbevételek nőttek az emelkedő nyershús kereslet és a kedvező árak miatt, miközben a belföldi piacon fokozódott a verseny, ami több promóciós tevékenységet, alacsonyabb értékesítési árakat eredményezett.

Megszűnne a katasztrófavédelmi hozzájárulás a parlamenti pártok egyetértésével - 2012.06.06.

Eltörölné a Fidesz a katasztrófavédelmi hozzájárulást, és a kormánypárti elképzelésekkel az ellenzék is egyetért. A fideszes kezdeményezés oka, hogy az új adóból kevés bevétel származott volna.

Földpiac: egyelőre nincs döntés a közjegyzői okirati kényszerről - 2012.06.05.

A kormánypárti képviselők ellenszavazatai miatt nem javasolta a termőfölddel kapcsolatos visszaélések megakadályozása érdekében szükséges közjegyzői okirati kényszer bevezetéséről szóló képviselői önálló indítvány tárgysorozatba vételét a parlamenti mezőgazdasági bizottság. A testület tagjai ugyanakkor általában egyetértettek az előterjesztő, Bana Tibor (Jobbik) szándékával.

A családi gazdaságokat hozná helyzetbe a most készülő új földtörvény - 2012.06.04.

Az új földtörvény társadalmi vitára bocsátott koncepciójának fő célja a családi gazdaságok dominanciáján alapuló földtulajdon-szerkezet kialakítása - mondta Kurucz Mihály, a koncepció egyik kidolgozója. Az új szabályzást a kormány birtokpolitikai céljainak érvényre juttatása mellett az is indokolttá teszi, hogy a magyar állampolgárok földtulajdonszerzését előnyben részesítő földforgalmi szabályozás 2014. május elsejével nem tarható fenn tovább.

Kilogrammonkénti tojásár: a fogyasztók jobb tájékoztatását célozza a szabályozási változtatás - 2012.06.04.

A fogyasztók jobb tájékoztatást célozza az a rendeletmódosítás, amely szerint ezentúl a kiskereskedelemben az étkezési tojások árát nem csak darabban, hanem kilogrammban is fel kellene tüntetni. A Baromfi Termék Tanács (BTT) tapasztalatai szerint ugyanakkor e szabályozási változtatást egyes piaci szereplők félreértik. A módosítás arra irányul, hogy a vevők könnyebben kiszámolhassák és eldönthessék, mely termékek vásárlásakor járnak jobban - hangsúlyozza a BTT.

Június 11-ig napi egy százalékos szankcióval nyújthatók be az egységes kérelmek - 2012.06.01.

Június 11-ig még benyújthatók az egységes agrártámogatási kérelmek, de az összeg május 15-e óta munkanaponként 1 százalékkal csökken - figyelmeztet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A június 11. után benyújtott egységes kérelmeket az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, illetve az egységes kérelem többlet támogatási igény bejelentésére irányuló módosítását nem tudja befogadni.

Egészséget befolyásoló kijelentések: a bizottság elfogadta a jegyzéket - 2012.05.31.

Az Európai Bizottság elfogadta azt a 222 tételből álló jegyzéket, amely egybegyűjti az élelmiszerek csomagolásán olvasható, egészséget befolyásoló tájékoztató kijelentéseket. Ezentúl a gyártók csak olyan meghatározásokat, állításokat tüntethetnek fel a termékeken, amelyek tudományosan megalapozottak.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat