Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Országjárás és aláírásgyűjtés az uniós agrártámogatásokért

2019. március 6., 09:54

Támogatja az agrártárca a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek (Magosz) aláírásgyűjtési akcióját az uniós agrárforrások megőrzéséért. Nagy István agrárminiszter szerint az aláírásgyűjtés érdekében országjárás is kezdődik.

Az Európai Bizottság 2020 után számottevően csökkentené a Közös Agrárpolitika (KAP) költségvetését. Nagy István szerint a szűkebb forrásokkal gátolnák az ágazat fejlődését, nehéz helyzetbe kerülne a vidéken élők megélhetése is.

A KAP mérséklése azért sem megoldás, mert a magyar gazdálkodók jövedelmi helyzete már most sem kielégítő – húzta alá a miniszter. Az Európai Unió ráadásul egyre komolyabb elvárásokat támaszt a környezeti fenntarthatóság javítása, illetve a klímaváltozás hatásainak mérséklése érdekében.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke szerint a petíciót a közelmúltig már több mint tízezren írták már alá. A KAP teljes költségvetésének mintegy 20-25 százalékát akarják elvonni, a területalapú támogatásokra vetítve ez 15-20 ezer forintos hektáronkénti támogatáscsökkenést jelentene.

A NAK és a Magosz nemrég jelentette be az aláírásgyűjtési akció elindítását. Csatlakozni a www.peticioamagyargazdakert.hu internetes oldalon, a falugazdászoknál vagy a NAK megyei igazgatóságain elérhető íveken lehet.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat