Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

34/2019. (VII.12.) AM rendelet - az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására

Tisztelt Tagunk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy néhány megyében úgy értelmezték a rendeletet korábban, hogy bizonyos formanyomtatványokat az Államkincstár honlapjáról kell letölteni és kitölteni a termelőnek.

Idén ne várják a formanyomtatványt az Államkincstár honlapján!  Csak azokat a nyomtatványokat kell kitölteni, melyek megjelentek a NÉBIH honlapján. 

A rendelet módosítása várható, viszont az a termelőkre vonatkozó kötelezettségeket nem fogja érinteni. Bármilyen szóbeli tájékoztatást is kapnak, jelenleg a 34/2019. (VII. 12.) AM rendelet él. Ennek 7. § (5) bekezdésében foglaltak alapján: „az állattartó a NÉBIH honlapján közzétett nyomtatványon nyújthatja be kérelmét a telephelye szerint illetékes kormányhivatalhoz, 2019. január-június hónapra vonatkozóan 2019. augusztus 1-jéig, ezt követően a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig”.

Segítve a Kormányhivatalok munkáját, lehetőség szerint július 29-ig  nyújtsák be a kérelmeket.

Önök érdekében kérjük a határidők nagyon pontos betartását!!!

https://portal.nebih.gov.hu/ugyintezes/allat/nyomtatvanyok

(A Magyar Államkincstárral történt egyeztetés alapján tájékoztatásul közöljük, hogy 34/2019. (VII.12.) AM rendelet 6.§ (2) bekezdés alapján a rendelet hatálybalépésének napján, 2019. július 15-én érvényes Európai Központi Bank által közzétett árfolyam 325,78 HUF/EURA hatályba lépés napján az Európai Központi Bank által az előző napon közzétett árfolyam az érvényes, ez azonban vasárnapra esik, ezért a 2019. július 12-i (pénteki) árfolyammal kell számolni.) 

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat