Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

MADÁRINFLUENZA

2020.01.03. - Szigorúan tartsák be a baromfitartók azokat a járványvédelmi előírásokat, amelyekkel megelőzhető, hogy a madárinfluenza vírusa megjelenjen a hazai állattartó telepeken – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). Súlyos szankciókra számíthatnak azok a termelők, akik nem teljesítik a járványvédelmi feltételeket.

Az utóbbi időszakban több európai országban újra megjelent a madárinfluenza magas patogenitású vírusa, ezért a hazai baromfiágazat szereplőinek fokozottan oda kell figyelniük a járványvédelmi előírásokra – hangsúlyozza a BTT. A terméktanács felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy szigorúan tartsák be a meghatározott követelményeket.

A járványvédelmi minimumfeltételeket az országos főállatorvos 3/2017-es határozata tartalmazza, és az minden ágazati szereplő számára kötelező érvényű. A határozatban többek között szerepelnek a zárt tartásra vonatkozó előírások is. A zárt tartást szükség esetén az országos főállatorvos rendelheti el.

A BTT nyomatékosan felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy súlyos szankciókra számíthatnak azok, akik a járványvédelmi rendelkezéseknek nem tesznek eleget. A mulasztó termelők kizárják magukat az állami kártalanítási rendszerből, és a BTT is jogi lépéseket tervez velük szemben. Ez akár a terméktanácsi tagság elvesztéséhez is vezethet annak érdekében, hogy a renitens gazdálkodók ne veszélyeztessék az egész ágazat működését.

A járvánnyal kapcsolatos hasznos információk, friss hírek az alábbi, folyamatosan frissülő weboldalon érhetők el: https://portal.nebih.gov.hu/madarinfluenza

Állategészségügyi Világszervezet betegség riasztási rendszere itt érhető el.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat