Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Fogyókúra baromfihússal

Tanácsok fogyókúrázóknak

  • Próbálja meg kiiktatni étrendjéből a cukrot. Vagyis korlátozza minimálisra a sütemények és édességek fogyasztását - de még a kávét is cukor nélkül érdemes inni.
  • Mellőzze az üdítőket és gyümölcsleveket! Sajnos még a frissen facsart narancslé, vagy szűrt almalé is tartalmaz nagy mennyiségű cukrot.
  • A cukorfogyasztás mérséklésével párhuzamosan növelje inkább a fehérjefogyasztását, olyan fehérjeforrásokkal, mint a tojás, a baromfihús, hal, kagyló, sovány marha, vagy a hüvelyesek, zöldségfélék. Ebédre 90-120 gramm vacsorára 30-90 gramm fogyasztása javasolható. A délutáni energiaszükséglet kielégítésére alacsony szénhidráttartalmú, magas fehérjetartalmú ebéd javasolható, jó sok párolt zöldséggel. A grillezett csirkehús brokkolival, vagy a csirkemell főtt zöldbabbal kitűnő választás.
  • A húslevest vagy a hús szaftját tegye 10-15 percre a mélyhűtőbe, így le lehet szedni róla a zsírt. Persze egy nagy fazékkal ez nehezen oldható meg, viszont papírszalvétával vagy konyhai papírtörlővel felitathatja a színéről a zsírt.
  • A sülő húsra (ami lehetőleg bőr nélküli baromfihús legyen) sok-sok zöldséget, sárgarépát, zellert, karalábét, krumplit szórjunk. Tegyünk alá 2 dl vizet, sózzuk, fűszerezzük és pároljuk meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat